Ciao tutti,
Sain muinoin niin sai-raan hyvää tiramisua, että siihen tuli himo. Harmi, etten pääse santsamaan tuota kokemusta, matka on liian pitkä.
Kun (!) alan tekemään itse, niin mitä valmiskeksejä suosittelette pohjaan? Resepteissä puhutaan Savoiardi-kekseistä ja/tai Lady Fingers -kekseistä. Kummankaan nimisiä tai -laisia en ole kylän kaupoista löytänyt. LU Bastogne -kekseistä on myös ollut puhetta. Niitä löysin Valintatalosta (!) mutta vain kaneliversiona, jota en kelpuuta.
Kertokaa, tietävät, mitä keksejä olette menestyksellä käyttäneet ja mistä niitä löytää!
Tiramisun pohjaan...
10
4683
Vastaukset
- Linda30
Savoyardi-keksejä tai kissankielikeksejä, jotkut käyttävät ihan tavallista sokerikakkupohjaa... (käytännössä ihan saman makuista kuin nuo keksitkin)
- Linda30
Eli itse mokasin kirjoitusasun, savoiardi on oikein ;)
- Usein tiramisua tehnyt
En kyllä missään nimessä laittaisi Bastogne-keksejä tiramisuun. Koko ideahan on että keksien pitää imeä paljon nestettä, siis olla sellaisia todella "höttöisiä", ja Bastognethan (vaikka hyviä ovatkin) ovat sellaisia kovia ja kiinteitä.
Tarvitset tämän tyyppisiä keksejä: http://www.lifeinitaly.com/food/img/Savoiardi.jpg
Ikävä kyllä en ole koskaan Suomessa tiramisua tehnyt, joten en osaa neuvoa mistä noita keksejä löytäisi, mutta veikkaanpa että Suomessakin kyllä nykyään myydään savoiardeja.- kkkkkkkkkkkkkkkk
... ainakin stokkalta, ja lie noita muissakin suuremmissa kaupoissa.
Jos teet tiramisun sokerikakku ( käärettorttu) pojjkasta, niin anna sen kuivahtaa pari vuorokautta ennen kostutusta ja kaakun rakentamista.
- Nimetön
Kissankielet ei omaan makuuni sovi, vaikka niitä lähes jokaisessa reseptissä käytetäänkin. Ota riski, ja kokeile Jyväshyvän kaurakeksejä (ei niitä vähemmän-rasvaa-sokeria-kaikkea, vaan originaaleja), toimii todella hyvin.
- keksejä?
Ok,
Siss Savoiardi / Lady Fingers -keksejä pitäisi löytää.
Millä kauppanimellä/-nimillä niitä on myynnissä?
Mistä niitä saa?
Nyt saa mainostaa! ;-)- apua sulle? :)
http://kauppa.finglut.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FinGlut/Products/sc_4130
En tiedä, missäpäin asut, mutta tuollaista tietoa kalastelin :)
http://www.mazzoni-trading.fi/index.php?act=viewCat&catId=15
http://www.hs.fi/menot/ravintola?id=loc_105329
http://209.85.129.132/search?q=cache:Tkhb4WVtTdMJ:keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000361&posting=22000000032549726 savoiardi kauppa&hl=fi&ct=clnk&cd=10&gl=fi&lr=lang_fi - ainakin viikko sitten
Jopa täällä hämeessä löytyy ihan Prismasta, päällä tais lukea Lady Fingers, mutta keksit on pitkiä, kapeita, paksuja ja kevyitä ja paketti on suht iso.
- täti
Minä käytän hiukan kuivahtanutta sokerikakkupohjaa. Pellillä se paistuu nopeasti ja siitä saa leikattua sopivia palasia. Tiramisu ei näytä ihan samalta kuin kekseistä tehtynä, mutta maistuu kyllä.
- Talvikkimielikki
3 munaa, 2 rkl mantelijauhetta, 1/4 tl suolaa, 3/4 dl sokeria, 1,5 dl vehnäjauhoja, 3 rkl perunajauhoja, 0,5 tl vaniljasokeria
Erottele valkuaiset ja keltuaiset, riko keltuaisten rakenne ja sekoita niihin mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset suolaripauksen kanssa kuohkeaksi, lisää sitten sokeri pienissä erissä. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon. Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot ja vaniljasokeri vaahtoon ja nostele taikina tasaisesksi. Nosta seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n pituisia keksejä.
Paista 200 asteessa ensin 10-12 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja laita uuninluukun väliin esim. haarukka. Anna keksien kuivahtaa uunin jälkilämmössä muutaman tunnin ajan.
Ohjeesta tulee noin 25 keksiä.
Googlaamalla löytyy muutama muukin resepti :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682620
- 622582
- 681762
- 241587
- 201510
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151362
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096