onko kellään vinkkiä tai niksiä millä kuoritun (kokonaisen)omenan saisi säilymään tummumatta. Ajatus olisi että kuorisi illalla valmiiksi, seuraavaksi päiväksi valmiiksi, evääksi otettavaksi. Säilyisikö jossain erittäin tiiviisssä astiassa esim. tupperware?
Kuoritun omenan säilytys
Nimetön
3
13965
Vastaukset
Laimea sitruunamehu hidastaa tummumista. Myös sitruuna/askorbiinihappoa voi käyttää. Rikkidioksidi metasulfiitina kanssa toimii mutta ei liene suotava vaihtoehto sulle kun et tiennyt sitä itse.
- CrystalCinnamon
Sitruunamehu on siis hyvä. Mutta omenat voi myös laittaa ihan veteenkin johkin astiaan, niin pysyvät myös parempina, ainakin jonkin aikaa.
CrystalCinnamon kirjoitti:
Sitruunamehu on siis hyvä. Mutta omenat voi myös laittaa ihan veteenkin johkin astiaan, niin pysyvät myös parempina, ainakin jonkin aikaa.
Vakumointilaitteellakin saa säilymään paremmin, mulla on semmoinenkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742962
- 682837
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171679- 241657
- 261602
- 201600
- 481297
- 381273
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91269