Muistaako/tietääkö kukaan?
Minkälaista perinneruokaa (härkä)
4
1524
Vastaukset
- turhuudenjumala
PAPUROKKAA
Noin litrallinen härkäpapuja keitetään pehmeiksi; niistä otetaan erikseen hyvä kauhallinen; muut pavut puserretaan lihaliemeen tahi kiehuvaan veteen. Hienonnettu punasipuli ja puoli lusikallista jauhoja paahdetaan vähän voissa ja puserrettu keitto kaadetaan siihen. Ehjät pavut pannaan sekaan ja höystetään suolalla sekä muutamalla valkopippurilla.
Lihaliemen puutteessa voi papurokkaa keittää aivan kuin hernerokkaakin, silavan kanssa; kuitenkin pavut on aina puserrettava. Sipulin voi jättää sekaan panematta. Rokkaa voi höystää jollakin imelällä tahi happamalla.
lähde: http://www.lassilantila.fi/wanha3.html- vellikin tietysti hyvää,
mutta mihin tuo puserrusjuttu siis (soseutus- tai survominen kai?) perustuu?
vellikin tietysti hyvää, kirjoitti:
mutta mihin tuo puserrusjuttu siis (soseutus- tai survominen kai?) perustuu?
Murskaamalla osa pavuista saadaan keitto suurustettua - muuta suurustahan siinä ei ole. Näin siitä tulee ruokaisampi ja sakeampi. Monissa italialaisissa, papuja hydöyntävissä ruoissa tehdään myös juuri näin.
Tosin suurustamiseen siellä voidaan käyttää esimerkiksi leipää, leivänmuruja tms. saostavaa ainetta.- suurustamiseen
crudo kirjoitti:
Murskaamalla osa pavuista saadaan keitto suurustettua - muuta suurustahan siinä ei ole. Näin siitä tulee ruokaisampi ja sakeampi. Monissa italialaisissa, papuja hydöyntävissä ruoissa tehdään myös juuri näin.
Tosin suurustamiseen siellä voidaan käyttää esimerkiksi leipää, leivänmuruja tms. saostavaa ainetta.aikoinaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692653
- 622592
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251096