Tuleeko simasta mielestänne parempi sitruunalla vai appelsiinillä vai niiden sekoituksella? Antaako appelsiini makeamman tuloksen vai miten eroavat? Entä tekeekö suurempi määrä hiivaa alkoholipitoisempaa simaa, kitkerämpää vai minkälaista?
Sima, sitruuna vai appelsiini?
1
590
Vastaukset
- Simanjuoja
Siihen en ota kantaa, kumpaa sitruunaa vai appelsiinia. Ne kaikki on aina makukysymyksiä, toinen tykkää ja toinen ei. Mutta hiivaan ja prosenttiin vastaan kyllä. Vaikka sinne ämpärillisen hiivaa laitat, niin prosenttia ei tule yhtään enempää. SOKERI ON HIIVAN RUOKAA!!! Niinkauan kun sitä löytyy, hiiva lisääntyy pirunmoisella vauhdilla ja samalla tulee prosentteja myös. Sitten tulee se raja vastaan, kun hiiva kuolee siihen alkoholiin. Vaikka kuinka olisi sokeria, niin ei käy enää. Tuo raja on jossain 14-16 prosentin paikkeilla, hiivoistakin hieman riippuen. Jos olet kotikaljaa tai kotiviiniä tehnyt, niin siinä näet sen hiivan kasvamisen. Laitat pienen nokareen hiivaa esim 25 litran soikkoon ja kun "kiljusi" on valmis, hiivaa on purkinpohjalla toista litraa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 642773
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241657
- 201600
- 191518
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259