Miten tehdään kaupan tuoremehuista viiniä? Vaikkapa Rainbow-omenamehusta? Miten monta litraa mehua, lisätäänkö vettä, entä sokeria? Entä jos käytän pikahiivalla? Tuleeko sakkaa ja millä poistan sen? Näihin kysymyksiin jos joku osaisi vastata, olisin kiitollinen. Ja eikä sitten mitään nitinöitä, onko vai eikö tällaisen viinin teko laitonta. Vain asiallisia ohjeita niiltä joka ovat itse kokeilleet ja hyväksi havainneet.
pikaisempaa viiniä?
8
6084
Vastaukset
- tule mitään
viiniä, vaan kiljua - varsinkin tuolla reseptillä.
- puhua viinistä
kun tekee kiljua. Viini tehdään eri rypelelajeista viinialueilla. Suomi ei kuulu viinin viljelyalueisiin eikä viiniä tehdä. Ne kotimaiset "tilaviinit" eivät ole mitään oikeaa viiniä. Sinun tuleva kura ei ole senvertaa viiniä.
- kysymyksiini
puhua viinistä kirjoitti:
kun tekee kiljua. Viini tehdään eri rypelelajeista viinialueilla. Suomi ei kuulu viinin viljelyalueisiin eikä viiniä tehdä. Ne kotimaiset "tilaviinit" eivät ole mitään oikeaa viiniä. Sinun tuleva kura ei ole senvertaa viiniä.
ei tule vastausta. Noh, kokeillaas uudestaan: Sama juttu, kun oli aloituksessa, mutta muutetaan sana "viini", kohdalle "alkoholipitoista nestettä". Ja, hei ihan oikeesti, jos ette osaa vastata varsinaisiin kysymyksiini, niin ohittakaa tämä juttu ilman nokkelia kommenttejanne.
- Saukki
kysymyksiini kirjoitti:
ei tule vastausta. Noh, kokeillaas uudestaan: Sama juttu, kun oli aloituksessa, mutta muutetaan sana "viini", kohdalle "alkoholipitoista nestettä". Ja, hei ihan oikeesti, jos ette osaa vastata varsinaisiin kysymyksiini, niin ohittakaa tämä juttu ilman nokkelia kommenttejanne.
Valitse lisäaineettomia mehuja. Mittaa mehun sokerimäärä/ominaispaino.
Sen voi tehdä oeschle-mittarilla joita saa mm. marketeista joissa on viinitarvikeosasto.
Veikkaisin mehun ökslepainon olevan n. 40-60 astetta. Siitä saa n. 8-10 p-% viinityyppistä. Jos haluat vahvempaa tulee mehun painoprosesntin olla vahvempi.
Jälkimakeutta ei parane unohtaa lopputuloksessa jos ei käytä kuivaksi saakka.
Suosittelen käymisen pysäyttämistä n. 10 asteen kohdalla (=puolimakea viinityyppinen juoma :) - Saukki
Saukki kirjoitti:
Valitse lisäaineettomia mehuja. Mittaa mehun sokerimäärä/ominaispaino.
Sen voi tehdä oeschle-mittarilla joita saa mm. marketeista joissa on viinitarvikeosasto.
Veikkaisin mehun ökslepainon olevan n. 40-60 astetta. Siitä saa n. 8-10 p-% viinityyppistä. Jos haluat vahvempaa tulee mehun painoprosesntin olla vahvempi.
Jälkimakeutta ei parane unohtaa lopputuloksessa jos ei käytä kuivaksi saakka.
Suosittelen käymisen pysäyttämistä n. 10 asteen kohdalla (=puolimakea viinityyppinen juoma :)Mittasin juuri appelsiini tuoremehun öksle-painon. Oli 50 astetta. Eli ainakin tuossa tapauksessa olisi hyvä lisätä sokeria että saadaan n. 80 astetta(sokerin määrä arviolta 3kg/25l). Silloin lopputuloksessa makeusasteeltaan 10 asteen (puolimakea) juoma olisi noin 12 %. Veikkaan että tuoremehuista tehtävät juomat ovat aika katkeran makuisia kuivana :P.
- Saukki
Saukki kirjoitti:
Mittasin juuri appelsiini tuoremehun öksle-painon. Oli 50 astetta. Eli ainakin tuossa tapauksessa olisi hyvä lisätä sokeria että saadaan n. 80 astetta(sokerin määrä arviolta 3kg/25l). Silloin lopputuloksessa makeusasteeltaan 10 asteen (puolimakea) juoma olisi noin 12 %. Veikkaan että tuoremehuista tehtävät juomat ovat aika katkeran makuisia kuivana :P.
Sen verran vielä ohjeeksi, että käymispakkauksessa olevia ohjeita on syytä noudattaa. Tuon juoman hinnaksi tulee aika korkea siksi ihmettelen miksi ei tekisi halvimmista valmispakkauksista. Lopputulos on parempi ja halvempi. :D
Esim jos mehupurkki maksaa esim 70 senttiä ja tekee 25 litraa niin hinnaksi tulee kaikkinensa n. 1€/l kun halvimmista pakkauksista hinnaksi tulee n. 0,5-0,6€/l.
- "kotikäyttäjä"
saa "alkoholipitoista nestettä" jos siinä ei ole säilöntäaineita/lisäaineita. Laillista on tehdä "kotiviiniä" hedelmistä ja marjoista, perunasta tai viljasta tekeminen on kiellettyä. En osaa tarkkoja suhteita mehulle antaa, olen itse tehnyt marjoista, raparperista, omenoista...valmiilla käymispakkauksella jossa on hiiva ja pysäytys- ja kirkastusaineet tulee hyvä viini. Paketteja saa kaupasta, maksaa n. 4 euroa. Lisäksi tarvitset sokeria. Tuoremehuhan on valmista juotavaa, mutta tuntuu että tulisi aika väkevää jos ei lisää vettä ollenkaan. Ohjeissa on 3-6 kg sokeria, riippuen aineksista ja siitä kuinka väkevää viinistä haluat. Oliskos tästä mitään apua?
- "kotikäyttäjä"
sakka poistetaan lappomalla. Eli ensin laitat ohjeen mukaan käymisen pysäyttäjän ja sitten lapot viinin lappoletkulla toiseen astiaan. Kaada sakka pois. Halutessasi kirkkaampaa viiniä lappominen pitää tehdä useampaan kertaan. Paketissa on hyvät ohjeet!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 652783
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 221533
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259