Miksi sushiriisi pitää ensin huuhdella kylmällä vedellä? Käytän sushin tekoon 'suomalaista' puuroriisiä. Pitääkö sekin huuhdella? Olen välillä huuhdellut, välillä en, enkä ole huomannut maussa eroa. Onko suussani vikaa? Ei vaan, kiitos vastauksesta!
Sushiriisin
4
3302
Vastaukset
Riisistä huuhdellaan pois siinä oleva irtotärkkelys. Ja riisiä kuuluu huuhdella niin kauan kunnes vesi on aivan kirkasta. Samalla huuhtoutuu tietysti pois riisissä olevat muutkin liat - joita aasialaisesa riisissä joskus pakkaa olemaan. Jos irtotärkkelystä ei huuhdella pois, tulee riisistä puuromaista tahmaa eikä sellaista kuin sushiriisin kuuluu olla: jyvät erillään kokonaisina, mutta tahmeina, jotta siitä saadaan aikaan sushi. Sushi ei ole riisipuuroa merilevässä.
- sitten höyrytys
Tosin en itse oikein huomannut isoa eroa, paitsi, että riisi kypsyi 15-20 min ja oli hyvin tikuin syötävissä.
- Kipasushi
Sushiriisi meni pilalle, samoin koko ruokailu. Riisi valmistettiin ohjeiden mukaisesti mutta jokin meni pahasti pieleen! Riisi oli sekä kovaa että ylikypsää?? Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia?
- RiisilläOnVäliä
Laitoit suolan keitinveteen? Riisi ei voi olla samaan aikaan kovaa ja ylikypsää....
Riisi huuhdellaan hyvin, keitetään oikeassa määrässä vettä. Sushi etikkaan lisätään suola ja sokeri - sekoitetaan riisiin joka olisi hyvä saada jäähtymään toiseen astiaan.
Oikea sushiriisi on aika tärkeä asia ja eron kyllä huomaa, hyvä ja huonon riisin välillä. Puuroriisi ei ole sopivaa - ei millään mittarilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742912
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191498
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249