Koben härkä?

Lehmä.

Onko kokemusta, missä osoitteessa voisi maistaa Koben härkää Japanissa?
En tarkoita mitään huippukallista ravintolaa vaan ihan normaalikukkarolle sopivaa ravintolaa, jossa voisi vain ihan maistaa pienen annoksen (siis ei kilon pihviä)?

6

1038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wagyuu

      Japanilaista pihvilihaa on tarjolla useimmissa yakiniku-ravintoloissa. Tuodaan pöytään ohuina suikaleina (esim. 6-10 suikaletta, riippuu paikasta ja annoksesta), jotka sitten "grillataan" pöytään upotetun grillin avulla. Erittäin suositeltava kokemus!

      Tähän tyyliin:
      http://www.youtube.com/watch?v=dPt1ba7Rh_E

      • Lehmä.

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !


      • Wagyuu
        Lehmä. kirjoitti:

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !

        Yakiniku-ravintoloissa on tarjolla kaikenlaista lihaa (myös possua). Vaikea sanoa onko siellä juuri Koben härkää vai ei, kaikissa käymissäni paikoissa on kuitenkin ollut tarjolla japanilaista nautaa (sitä sellaista marmorinnäköistä). Sitäkin on yleensä tarjolla useampaa sorttia eri hintaluokissa. Toivottavasti joku tietää jonkin paikan, jossa olisi juuri tuota Koben härkää tarjolla. Kaikissa niissä yakiniku-paikoissa joissa olen käynyt grillaaminen on suoritettu itse. Mutta kyllä japanilaiset kokitkin sen paistamisen osaa, ei siitä kannata olla huolissaan... Tosin varmasti taso vaihtelee paikan mukaan, niinkuin Suomessakin. En itsekään pidä täysin läpipaistetusta naudan/häränlihasta, puoliraaka on hyvä. Japanissahan syödään lihaa myös täysin raakana (sashimi). Vaikka se usein mielletään nimenomaan kalaksi, se voi olla myös muutakin lihaa, esim. hevosta.


      • miijamaija
        Lehmä. kirjoitti:

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.


      • yakiniku-ya kiitos! :D
        miijamaija kirjoitti:

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.

        Yakiniku=paistettu liha. Ja jos Japanissa puhutaan Yakiniku-ya:sta, niin kaikki mieltävät sen juuri tuommoiseksi raflaksi jossa paistetaan itse lihat pöydässä.


      • yakiniku
        miijamaija kirjoitti:

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.

        Juu, näyttäisi olevan, että Koben härkää ei tosiaan saa ihan mistä tahansa. Koben härkää saa päivälliseksi ainakin seuraavasta hotellista Tokiossa.

        Grand Prince Hotel Takanawa:
        http://web.travel.rakuten.co.jp/portal/my/info_page_e.Eng?f_no=28469


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      88
      1607
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1501
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      98
      1410
    4. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      120
      1333
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      71
      1281
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      116
      1170
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      261
      1027
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      991
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      955
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      37
      937
    Aihe