Ensinnäkin:
Voisikko joku laittaa ihan sen perinteisellä tavalla tehdyn jäätelön ohjeen? (Ei mitään jäätelökoneita -.-)
Toiseksi:
Voiko sokerin korvata jollakin makeutusaineella?
Kolmanneksi:
Jos jäätelöön haluaa jonkun tietyn maun, kuten vaikka limen, sirtuunan, hunajan tai vaikka KONJAKIN; miten se lisätään oikeassa suhteessa jäätelöön ettei se menisi aiva plörinäksi, ja missä vaiheessa?
(Todennäköisesti limen ja sitruunan asemassa käyttäisin ihan hedelmää enkä mitään makeutus juttuja... jolloin se maistuisi teolliselta).
Joku; 1l tai 2l ohje olisi ihan hyvä.
Kiitos näin etukäteen :))
Terv: Nuori ravintolakokki opiskelija joka haluaa tehdä jäätelöä oikeaoppisesti ilman koneita.
Jäätelöstä kysymyksiä...
1
605
Vastaukset
- onnistuuko?
Siinä on eräs peruspohja jäätelölle (tuolta löytyy yksi resepti: http://nohanna.blogspot.com/2008_07_01_archive.html ). Perinteinen keino on laittaa saaviin jäätä ja suolaa, siihen tuon peruspohjan sisältämä astia ja vatkata kunnes jähmettyy ja sitten pakastaa. Kone helpottaa tuota vaihetta, muulla tavoin se ei eroa kokonaan käsin tehdystä.
Muiden (sulana juoksevien) aineiden lisäys riippuu vähän siitä, haluaako ne sekoittuvan kokonaan massaan vai jäävän raidoiksi. Jälkimmäisessä tapauksessa siis vasta kun massa on jo jonkun verran jähmettynyt (eikä siis sekoiteta enää paljoa), muutoin voi sekoittaa massaan ennen jäähdyttämistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743052
- 712921
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191772- 271681
- 241667
- 201640
- 481317
- 381293
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91289