Jees, eli viikko sitten perjantaina (29.5) laitoin desinfioituun 1,5 litran muovipulloon kiljun käymään. 1l vettä, pari desiä sokeria, puoli pussia sunnuntai kuivahiivaa. Vesilukoksi kehittelin sellasen että siihen korkkiin liimasin pyörän venttiilin ylösalaisin.
Ravistelin pulloa pari kolme kertaa viikon aikana, viimeksi tiistaina. Eilen, lauantaina, se oli kohtuu kirkasta ja lapposin kiljun toiseen puhtaaseen pulloon. Tänään suodatin sen kahvisuodattimen läpi. Sen jälkeen lämmitin sitä niin että hiiva kuolisi ja vähäinenkin metanoli höyrystyisi pois. Suodatin vielä kerran kahvisuodattimen läpi.
Nyt on ongelmana hieman kellertävä väri ja sameus. Okei, ne voi johtua hiivasta, ylimääräisestä sokerista ja hieman sameasta kaivovedestä. MUTTA, se oli melko hapanta. Ei ihan etikan makuista, mutta sellasen todella kuivan viinin makuista. Ajattelin seisottaa sitä vielä muutaman päivän ja lapota ja suodattaa vielä kerran. Mutta se tuskin poistaa tota hapokasta makua. Vai kuuluuko kiljun maistua tuollaiselta?
Kiljusta tuli aika hapokasta
5
702
Vastaukset
- Aloittaja..
Vetäisin äsken noin puoli litraa tätä litkua ja aika huonosti nousi päähän. Joku meni pieleen :/
- Aloittaja taas...
Nousi hitaammin päähän kuin oikeat alkoholijuomat, mutta ihan kohtuullisesti kuitenkin. Ja oli greippimehuun sekoitettuna itse asiassa tosi hyvää. Ja vatsakaan ei mennyt sekaisin. Suosittelen kokeilemaan tota reseptiä!
- Eppu Ennätystehtaalta
Mutta pystyy silti? Vai onko liian hapokasta?
- Aloittaja...
Pystyi juomaan hapokkuudesta/kuivuudesta huolimatta. Maha pysyi ihan hyvin kurissa ja puoli litraa tätä vastasi suunnilleen... hmm... noin 2-3tlk kaljaa.
Kannattaa kokeilla!
- Eugene Won Kilbert
Ei ole onnistunut jostain syystä sinun liemesi, kävikö se millaisessa olossa?
Ja ravistelua en suosittele kuin parin päivän käymisen jälkeen , jonka jälkeen pullo kannattaa jättää rauhaan. Ite tein samalla tavalla 1.5 litran pulloon.
tein perinteiset että sotkin noin 2.5dl sokeria vesilasiin, josta pulloon litra vettä perään "kädenlämpöstä" puoli pussia sunnuntai kuivahiivaa (11G) ELI NOIN 7 grammaa lurautin. huoneenlämmössä oli ja kävi 22.5c koko käymisen ajan kahdeksan pitkää, mutta palkitsevaa päivää. Nousi päähän kuin hutulan hurja siis sanotaan sillee et join reilun litran ja alko olla aika "tuhti" olo. Ei tullu mitään oireita paitsi KAAMEA KAPULA koska juomistaukoa oli 3kuukautta.
Ainuita kikkoja jota tein oli sillee et laitoin sen käymään torstaina 2 aikaa päivällä (sotkin kaikki sokerit ja hiivat erikseen) sit vasta pulloon 2.5dl sokeria sitten annoin olla sunnuntaihin rauhassa, kunnes avasin korkin ja lisäsin pikkasen alle dl sokeria ja ripaus hiivaa (rupes taas kunnolla pihisemään seuraavaksi 3päiväksi. No sit torstai iltana nostin yöksi pihalle pikkupakkaseen jotta hiivanjämät joita jäi sai hevon kuuseen "letkulla imasemalla toiseen pulloon puhdasta kilberttiä). vonkua oli ja lystiä ois pitäny tehä vähintään se 10l
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732815
- 642703
- 681792
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä161580- 201570
- 151412
- 481267
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229