lanttulaatikko,itse tehty?
LANTTUA,sopiiko VHH
8
3521
Vastaukset
- jos
et käytä hh pitoisia juttuja. Lanttu on ok
- vähän
miten sen teet. Periatteessa lanttu on ei tolkuttomasti syötynä ihan OK mutta lanttulaatikko on vähän eri juttu koska siihen lisätään perinteisesti siirappia ja joskus korppujauhoja aika suuriakin määriä. Mutta ilman siirappia ja tuota tärkkelyslisää ihan OK.
- lantusta on moneksi
Jotkut tekevät lantusta "ranskalaisiakin". Jostain karppipalstalta taisi löytyä siihen ohjekin. Ihan jännä, miten monenlaista voi lantustakin tehdä - ja ihan ilman mitään turhia hiilarilisäkkeitä. Lanttuhan maistuu vaikka tuoreeltaankin ohuina siivuina. Vaikkapa snacksinä, jota voi myös dipata johonkin kivaan kastikkeeseen. Kunhan katsoo, ettei siinä kastikkeessa ole turhia hiilareita. Lantussahan on 4,6/100g hiilareita, joten ei kannata kiloa sentään puputtaa kerralla.
- mrs_feelgood
lantusta on moneksi kirjoitti:
Jotkut tekevät lantusta "ranskalaisiakin". Jostain karppipalstalta taisi löytyä siihen ohjekin. Ihan jännä, miten monenlaista voi lantustakin tehdä - ja ihan ilman mitään turhia hiilarilisäkkeitä. Lanttuhan maistuu vaikka tuoreeltaankin ohuina siivuina. Vaikkapa snacksinä, jota voi myös dipata johonkin kivaan kastikkeeseen. Kunhan katsoo, ettei siinä kastikkeessa ole turhia hiilareita. Lantussahan on 4,6/100g hiilareita, joten ei kannata kiloa sentään puputtaa kerralla.
http://www.karppaus.info/resepti/resepti.php?id=197
Aivan erinomainen lisuke vaikka pihville. Kokeile vaikka punaisen peston kanssa,vie kielen mennessään :) - lanttua
lantusta on moneksi kirjoitti:
Jotkut tekevät lantusta "ranskalaisiakin". Jostain karppipalstalta taisi löytyä siihen ohjekin. Ihan jännä, miten monenlaista voi lantustakin tehdä - ja ihan ilman mitään turhia hiilarilisäkkeitä. Lanttuhan maistuu vaikka tuoreeltaankin ohuina siivuina. Vaikkapa snacksinä, jota voi myös dipata johonkin kivaan kastikkeeseen. Kunhan katsoo, ettei siinä kastikkeessa ole turhia hiilareita. Lantussahan on 4,6/100g hiilareita, joten ei kannata kiloa sentään puputtaa kerralla.
Lanttu ja muut vähähiilariset juurekset olisi hyvä syödä kypsentämättömänä. Kypsennettynä pehmeiksi niiden glykeeminen indeksi kasvaa rakenteen pehmenemisen vuoksi melkoisesti, joka näkyy verensokerin isompana nousuna. Laatikoksi valmistettuna haihtuu juureksista kosteutta helposti, jolloin painoyksikössä on enemmän hiilareita.
En löydä nyt raa-an ja kypsän lantun GI:tä, mutta oheisessa linkissä on porkkanan GI:t raakana ja kypsennettynä.
http://www.kuntoplus.fi/Crosslink.jsp?d=1360&a=6650
Raakana 16, keitettynä 40.
Mainitusta huolimatta olen joskus tehnyt juureslaatikkoa, jossa on puolet lanttua, neljäsosa porkkanaa ja neljäsosa juuriselleriä.
- on
todella maistuvaa, mutta kokeiles vaikka kukkakaalilatikkoa myös !
- leijuja
Miten sinä teet lanttulaatikkosi, yt. kysyy hän : )
- "ulkopuolinen".,
leijuja kirjoitti:
Miten sinä teet lanttulaatikkosi, yt. kysyy hän : )
Minun lanttulaatikon aineet;1kg lanttua,1l vettä,1/2tl suolaa,ripaus valkopippuria ja 50g voita.
On muuten ihan tolkuttoman hyvää:D Tein tuolla ohjeella muutamalle tutulle lanttulaatikon jotka yleensä syävät kaupanlaatikkoa.Kehuivat että oli PALJON PAREMPAA kun kaupan vastaava.Tuli jopa pyyntö että tekisin heille jouluksi tällä ohjeella "lanttarin".
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682590
- 622552
- 681752
- 241567
- 201490
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91430- 151352
- 381203
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81157- 251076