Sain juuri kotiviinin valmiiksi tuoreesta raparperista ja hiukan pakastevadelmasta. Ominaispainomittarin mukaan viini on erittäin kuivaa, -10. Alkoholiprosenttia 14%. Erittäin onnistunut satsi! Maku hapokas. Väri hiukan kamala, mutta kirkas ja keltainen. Tiedän vain, että erittäin kuivaa kotiviiniä pitää pikkuisen makeuttaa. Yleisten ohjeiden mukaan -2 olisi maksimi kuivassa viinissä. Tein kotiviiniä Gold Wine-käymispakkauksesta ja raparperi hiukan vadelmamarjoista. Liian kuiva viini pistää närästämään, eikö niin? Kuinka paljon makeutan valmiin hapokkaan kotiviinin? Suurkiitos!
Kuinka kuivaa kotiviiniä olisi juomakelpoista?
Kotipuutarhuri
1
527
Vastaukset
Makeuttamisessa on paras mittari oma suu. Jos olet aikeissa pullottaa juomasi etkä hotaise heti turpsluikkaan, niin muista, että maku muuttuu ja paranee muutaman kuun pullotuksessa.
Itse makeutan tosi varovaisesti, koska kuiva viini on aromikkaampaa ja juotavampaa. Lisään yleensä täyteen 20 litran satsiin vain 2-3 dl sokeria - riippuen tietysti mausta.
Eikä se kuivempi viini mitään närästytä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881557
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla111425- 971377
- 691250
- 1151129
- 901076
- 69951
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n256948Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o18905- 34876