Ravintola-alan työajat on kyl aivan perseestä ku on tosiaan se 2 vuorotyö ja viikonloputki, aina oot silloin töissä ku muut on vapaalla ja palkka on huono.
Onko se ihan normaalia et jos työvuoro päättyy klo 22 ja silloin ei kuitenkaan vielä pääse lähteen, menee ainaki puol tuntia yli eikä siitä saa korvausta vaan se tasottuu muka kuuden viikon jakson jälkeen?
Työajat
3
649
Vastaukset
- Larry the Chef
Ravintoloissa ollaan silloin duunissa kun muut bailaa.
Etkö ole huomannut itse baarissa ollessasi että siellä on joku duunissa?? D'ööh.
Yli meneminen on nykyään ihan normaalia, ja johto siitä vähät välittää.
Pidä puolesi, tai tee henkilökohtainen ratkaisu, kun kello napsahtaa, lähde.
Tulevaisuudessa saattaa olla duunit hieman heikoilla kantimilla mutta periaate on tärkeintä. - kuuluu pitää kiinni
Kun työvuorosi päättyy, katsot tarkalleen kellosta milloin lopetat työsi (useimmissa firmoissa lasketaan vartin tarkkuudella) ja ilmoitat sen vuoropäällikölle ja jos mahdollista, kirjaat myös työvuorolistaan. Ilmaista työtä ei tarvitse tehdä.
Jos työnantaja tästä hermostuu, sinä olet vahvoilla asiaa riitautettaessa jos olet ottanut tarkat työaikasi ylös.
Ravintola-alan työaika on usein liukuva ja vaatii venymistä suuntaan jos toiseen, mutta työnantaja ostaa sinun aikasi joten älä anna sitä ilmaiseksi! - vp
Tarkemmin sanottuna se ei tasoitu vaan se pitää tasoittaa, eli se joka tekee listat laittaa sulle hyvitystä siitä puolesta tunnista jonka olet ollut ylitöissä 6 viikon sisällä(tämä aika-väli vaihtelee sopimuksen mukaan).
Töitä on tehtävä kun niitä on, ja ainahan sitä voi joku toinen päivä mennä ulos...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096