Olen aloittelija näissä keittiöhommissa ja mulla ei ole äitiä keltä kysyä, joten jos joku osaisi vastata muutamaan kysymykseen:
Ostin kaupasta Fido-merkkisiä ns. hermeettisiä lasipurkkeja joissa on kumitiiviste ja kansi on kiinni purkissa sellaisella metallisella mekanismilla. Olen tehnyt purkkeihin muutamia säilykkeitä, kuten marjoja sokeria alkoholia ja sitruunoita suolaa. Minua vaivaa se, että vaikka täytän purkin piripintaan, niin suljettuani kannen purkkiin jää ilmatila. Paksu lasikansi on sisältäpäin ikään kuin ontto ja ilmataskun joutumista purkkiin ei voi välttää, vai voiko?
Ajattelin kysyä ennen kuin teen mitään muita säilykkeitä lisää, että onko ilmatasku ongelma ja voiko säilykkeeni homehtua?
Purkkien desinfioinnin olen tehnyt ohjeiden mukaan uunissa tai kiehuvassa vedessä keittämällä. Kuukauden kylmäkellarissa säilömisen jälkeen en ole ainakaan nähnyt pinnalla mitään hometta, mutta säilykkeen olisi tarkoitus olla syötävissä vasta joulun aikaan.
Jos joku kokeneempi säilöjä voisi vastata ja kertoa että miten niitä hermeettisiä purkkeja oikein kuuluu käyttää, niin olisin kovin kiitollinen :) Tavoiteena olisi tehdä vielä mustaherukkahyytelöä ja ainakin suolasieniä...
Hermeettinen lasipurkki / säilöntä
säilö
1
2108
Vastaukset
- Umpio
Se ilmatasku on tyhjiö,joka syntyy aineen jäähtyessä.Hillot säilyvät kevyesti
talven ylikin.
Ne Fidot on kyllä melko hankalia avata sen tyhjiön vuoksi.
Kannattaa varastoida sopivat lasipurkit,esim.kurkku ja punajuuri- yms.purkit.
Ajavat hyvin asiansa.
>
Ajattelin kysyä ennen kuin teen mitään muita säilykkeitä lisää, että onko
ilmatasku ongelma ja voiko säilykkeeni homehtua?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 722756
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91209