Pikaperinneruoka nro. 1

opiskelijaruoka

Kolme Ämmää

200 g makaroneja
muna
maitoa
100 g makkaraa (1 kabanossi)
sipulia
rasvaa
mausteita
ketsuppia n. 2 rkl
persiljaa

Makaronit keitetään suolalla ja voilla tai lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.Valutetaan ja huuhdellaan kylmällä vedellä. Muna ja maito sekoitetaan ja mausteet ketsuppia lukuunottamatta laitetaan sekaan. Makkara ja sipuli silputaan paistettavaan muotoon ja persilja pienitään.
Makkara ja sipuli paistetaan ja siirretään sivuun.
Makaronit kaadetaan kasariin ja munamaito lisätään, muna maito saa olla reilua. Hyydytä vähän aikaa ja laita levy ajoissa pienemmälle. Lisää makkarat ja sipulit. Katso, että munakokkeli hyytyy sopivaksi ja lisää persilja, joa on. Lopuksi laita päälle ketsuppi hienoina raitoina. Tarjoa lisänä porkkana-kaaliraastetta ja etikkakurkkuja- ja punajuuria. Hyvää ja Halpaa!

7

1106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskelijaruoka "1"

      Vihreää teetä:

      Silpo loppu puntti persiljaa kattilaan
      Vesi päälle
      Yli puolilleen kattilaa

      Keittele rauhassa yli 5 minuuttia
      Kaada siivilän läpi mukiin
      Laita loput persiljat kannen alle jääkaappiin ja vesi termariin
      Tarjoa hunajan kanssa tai keksien kanssa ja sellaisenaan
      Seuraavalla kerralla käytä teesiivilää ja jääkaapissa olevia persiljoita
      ja kaada mukiin kuumaa vettä hauduttele rauhassa.

      Hyvää ja halpaa, auttaa flunssaan.

    • Panhandle

      Eipä tuo kovin perinteiseltä vaikuttanut, liekö jonkin muun maan kuin Suomen perinteistä kysymys? Tai sitten eri sukupolven, minä olen sen ikäinen, että käydäkseen perinneruuasta ruokalajin on täytynyt olla käytössä Suomessa vähintään 50-60 vuotta.

      Minulle tulee sanasta "pikaperinneruoka" ensimmäisenä mieleen valmis karjalanpiirakka, mutta rupesin miettimään, mikä suomalainen perinneruoka olisi todella myös pikaruokaa. Yleensähän perinteiset ruokalajit vaativat pitkän kypsennysajan - karjalanpaisti, kaalikääryleet, laatikkoruuat jne.

      Nopeimmin valmistuu kala. Tämän kesän lomaretken paras ateria oli Heinäveden Kermankeitaan paistetut muikut, ja ne saatiin pöytään 10 minuutissa tilauksesta, vaikkei kalaa ollut tilausta tehtäessä vielä edes perattu. Selvää pikaruokaa siis.

      Talkkuna-ateria (itse jauhon teko tietysti kestää iät ja ajat), marjamaito ja muut välipalat syntyvät nopeasti, samoin kaurapuuro. Keksittekö muita?

    • Laphin poikha

      Otethan kuikha ja panhan kattilhan. Lisäthän kaksi litraa vethä.
      Keitethän.
      Heitethän vesi pois.
      Lisäthän kathilaan maithoa.
      Keitethän.
      Heitethän maitho pois
      Lisäthän kaksi pulhoa koskhenkorvhaa.
      Heitethän kuikha pois.
      Nautithan taskhulämphimänä.

      • jonka tekee vielä

        typerämmäksi kirjoittajan muka lappilainen h:n käyttö. Kun kerran ei ole mitään käsitystä mihin hoota lisätään, on se parempi jättää kokonaan pois.


      • Taitaa olla
        jonka tekee vielä kirjoitti:

        typerämmäksi kirjoittajan muka lappilainen h:n käyttö. Kun kerran ei ole mitään käsitystä mihin hoota lisätään, on se parempi jättää kokonaan pois.

        Sielt olkiluodon ja rauman lähellä olevasta lapist, eli Lappi Tl.
        Kemi on lähempänä lappia, mutta ei kemiläinekhän joka paikhan hoota pane!


      • Kuis niin
        Taitaa olla kirjoitti:

        Sielt olkiluodon ja rauman lähellä olevasta lapist, eli Lappi Tl.
        Kemi on lähempänä lappia, mutta ei kemiläinekhän joka paikhan hoota pane!

        Tämä on OIKEA ja Ainut perinneruoka? Toinen mikä tuli mieleen on

        1. sipuli pilkotaan.
        1 rasia ravintola-anjovisfileitä paloitellaan
        3-4 kananmunaa keitetään ja hienonnetaan
        tilliä silputaan päälle reilusti

        Kaikki ainekset sekoitetaan ja mausteeksi anjovislientä. Lisänä tarjotaan keitettyjä perunoita ja juustonäkkileipää.


      • -------
        Kuis niin kirjoitti:

        Tämä on OIKEA ja Ainut perinneruoka? Toinen mikä tuli mieleen on

        1. sipuli pilkotaan.
        1 rasia ravintola-anjovisfileitä paloitellaan
        3-4 kananmunaa keitetään ja hienonnetaan
        tilliä silputaan päälle reilusti

        Kaikki ainekset sekoitetaan ja mausteeksi anjovislientä. Lisänä tarjotaan keitettyjä perunoita ja juustonäkkileipää.

        Ovat sitä aitoa ja perinteistä, etenkin ne kilon purkit, eikö niin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      88
      1597
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1491
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      98
      1400
    4. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      119
      1305
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      69
      1260
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      116
      1160
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      259
      998
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      981
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      945
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      37
      927
    Aihe