Savustamisesta
Kun savustamisen jälkeen laitatte kalat suolaliemeen niin missä suhteessa olette tehneet liemen?
Kokemusko vain opettaa miten kauan niitä kaloja pitää siellä?
Antakaapas ohjeita savustamisesta ja suolauksesta.
Savustaminen
4
427
Vastaukset
- vesikielellä
Eipä ole vuosiin tullut harrastettua kalastusta, mutta kerronpa oman niksin kirjolohen suolaamisesta:
Laita myyntipussiin kalan seuraksi puoli litraa vettä ja sopivasti suolaa ja solmi pussi uudelleen kiinni. Anna muhia jääkaapissa päivä välillä kääntäen. Pussi on aika hyvälaatuista tavaraa eikä vuotamista juuri tarvitse pelätä. Sopivaa suolapitoisuutta voi arvioida tutkimalla elintarvikepakkauksista suolamääriä, esim. lenkkimakkaran 1,5 prosenttia on kalallekin aika hyvä, joskin jo epäterveellisen suolainen.
Eli laske pussiin lisättävän suolan määrä on 1,5 prosenttia kalan veden painosta.- vesikielellä
Edellinen oli siis raaan kalan suolaamista.
- Kokemusta on!
Ensin savustat kaloja neljä vuorokautta tosi paksulla savulla, kuiteskin aika miedolla lämmöllä. Sen jälkeen laitat ne likomaan umpisuolattuun veteen ja annat olla ja muhia siinä rauhassa jälleen neljä vuorokautta. Sitte syöt raa´an sipulin kanssa kalasi ja juot siinä sivussa pullon kossua. On kyllä maukas resepti.
- lue silakat
suolataan suolavedessä, muu isompi kala merisuolalla, fileiden pintaan, fileet yhteen pari tuntia riittää oikein hyvin, rapsi ylimääräinen suola pois ja savusta, hyvä tulee, esim isot ahvenet, siika lohi..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742912
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191498
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249