Hei! Mihinkäs grillaajat

Vanha kokki

Ovat hävinneet, kun ei kukaan kirjoittele mitään, ei grillikausi rajoitu vain kesään.

Kokeilin tehdä naudan sisäfilettä grillissä ilman kosketusta ritilään. Paahdoin sen kanavartaassa, lopputuloksena todella suussa sulavaa, sisältä sopivan punaista ja osittain roseeta, syöjien toiveiden mukaisesti.
Laitoin kuvia toimenpiteestä kuvablogiini.
Kuvablogi.fi (hae elmeri1941)" Vanhan kokin grilliltä".

3

826

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihän me minnekään kadottu olla, mutta kun kotikasvatus ei anna myöten puhua suu täynnä grilliruokaa :>)
      Tunari mikä tunari - siis minä. En ole koskaan osannut tehdä kunnon liha-kasvisvartaita. Kasvikset kypsyvät ennen lihaa ja putoavat kuin syksyn lehdet vartaista hiilille. Näin ollen olen päätynyt tekemään lihavartaat erikseen ja kasvikset omalla vuorollaan. Nätimpiähän sekavartaat olisivat, mutta, kuten laulussa sanotaan:"Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu"

      Eräs grillausmaneerini: Kun grillaan naudanlihaa jätän yhden lihapaloista reilun nyrkin kokoiseksi möhkäleeksi, jota pyöritän muun grillauksen ohessa grillissä. Kun Möhkön pinta on kauttaaltaan kypsynyt nostan sen leikkuulaudalle ja leikkaan kypsyneen pinnan pois. Jä möhkö taas grilliin kierimään. Kypsät suikaleet nautitaan soijan, valkosipulimurskan tms. kera dipaten. Nämä ovat mukavaa naposteltavaa grillaajalle ruuan kypsymistä odotellessa. Arvatkaa vaan, että kun selkäni käännän on leikkuulauta usein tyhjennetty, ja kaikki läsnäolijat vakuuttavat valkosipulin ja soijantuoksuista viattomuuttaan ;>)

      • Vanha kokki

        Tuo lihamöhkäle jonka erillisestä grillailusta kertoilit, on eräs hyvin läheinen tapa valmistaa kebapia. Sen dippailuun sopii myös erinomaiseti cacik, tutummin tsatsiki.
        Tulen syksyn aikana, kunhan muilta touhuiltani ehdin, liittämään grilliini vielä yhden lisälaitteen, jolla aion valmistaa cag kebapia aidolla avohiilloksella.
        Sepä vasta herkkua sellaiselle joka lihasta pitää. Koska en ole muslimi,aion koota tuon mainion vartaan lampaan ja sianlihasta. Cag kebap on tavallaan kuin döner, mutta siinä ei koskaan käytetä jauhettua lihaa, kuten dönerissä useinmiten tehdään, ainakin osaksi. Cag kebap nimittäin paahdetaan vaakasuorassa, ja leikataan ohuina siivuina eräänlaiseen piikkiin, eli kädensijalliseen pikkuvartaaseen. Se voidaan nauttia suoraan siitä pikkuvartaasta suuhun. On sitten todellista herkkua!

        Nuo liha kasvisvartaat ovat kyllä lähinnä kotitalousopettajien keksintöä, tosin niitä valmistetaan joissain määrin myös ulkomaillakin, mutta jos aikoo sellaisen vartaan rakentaa niin silloin täytyy valita grillattavat siten että kypsyminen tapahtuu samaan aikaan kaikilla aineksilla.


      • Meniskö näin?
        Vanha kokki kirjoitti:

        Tuo lihamöhkäle jonka erillisestä grillailusta kertoilit, on eräs hyvin läheinen tapa valmistaa kebapia. Sen dippailuun sopii myös erinomaiseti cacik, tutummin tsatsiki.
        Tulen syksyn aikana, kunhan muilta touhuiltani ehdin, liittämään grilliini vielä yhden lisälaitteen, jolla aion valmistaa cag kebapia aidolla avohiilloksella.
        Sepä vasta herkkua sellaiselle joka lihasta pitää. Koska en ole muslimi,aion koota tuon mainion vartaan lampaan ja sianlihasta. Cag kebap on tavallaan kuin döner, mutta siinä ei koskaan käytetä jauhettua lihaa, kuten dönerissä useinmiten tehdään, ainakin osaksi. Cag kebap nimittäin paahdetaan vaakasuorassa, ja leikataan ohuina siivuina eräänlaiseen piikkiin, eli kädensijalliseen pikkuvartaaseen. Se voidaan nauttia suoraan siitä pikkuvartaasta suuhun. On sitten todellista herkkua!

        Nuo liha kasvisvartaat ovat kyllä lähinnä kotitalousopettajien keksintöä, tosin niitä valmistetaan joissain määrin myös ulkomaillakin, mutta jos aikoo sellaisen vartaan rakentaa niin silloin täytyy valita grillattavat siten että kypsyminen tapahtuu samaan aikaan kaikilla aineksilla.

        Kypsennetään kukin aines sopivaksi ja siirretään sivuun (lämpimään) odottamaan. Kun kaikki mitä vartaaseen haluat, ovat valmiita, kasataan varras. Sipaistaan vaikka Barbeque-soossit pintaan ja käväytetään vielä nopeasti grillissä ja tarjoillaan.

        Nimim. Varras makujen mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      69
      2663
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2614
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1772
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1597
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1530
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1460
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1372
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1223
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1187
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1106
    Aihe