Juuh, yritin tehdä vhh kaalikääryleitä (ilman mitään ohjeita) mutta pieleenhän se meni..niistä tuli kivikovia ja lehdetki tais olla vielä liian raakoja ei ollu tarpeeks pehmeitä..no lehdet oli kovia koska keitin liian vähä aikaa, sen tajuan. mutta mitä siihen täytteeseen pitää laittaa että siitä tulee valmiina semmonen pehmee mössö? laitoin vaan jauhelihaa, sipulia, mausteita ja kananmunaa. Ehkä laitoin kananmunaa liikaa ja se aiheutti kovuuden. Pitääkö laittaa lisäks kermaa vai mitä että saa suussasulavia kääryleitä, ei sahalla sahattavia kovia pötköjä..? Vinkkejä kiitos!
Onnistuneet kaalikääryleet?
2
773
Vastaukset
- se kananmuna
ei kääryleisiin laiteta kananmunaa - EI.
Täytteeseen kiehautettua/höyrytettyä jauhelihaa, kaalisippua (keitetty tai kevyesti paistettu), mausteita ja halutessasi vaikka vähän kermaa/ranskankermaa, tuorejuustoa.
lisäksi täutteeseen voi laittaa metsäsieniä, sipulia, vähän porkkanaa, jos niistä tykkää ja saatavilla on.
Uunissa ensin kova lämpä ( ehkä 1/2 tuntia) ja sitten hiljakseen haudutellen (alle 200 astetta) mielellään parikin tuntia. - ...
siis ruotia, ensin veitsellä tai omenaporalla pois. Sitten keitä, päällimmäiset lehdet alkavat pehmitä, ota pois vedestä lautaselle. Kaali uudestaan kiehumaan, ja taas sama juttu.
Kun olet saanut kaikki kookkaat lehdet irti, ohenna vielä paksua lehden kohtaa veitsellä.
Täytteeseen keitettyä riisiä, pilkottua sipulia, jauhelihaa, kananmuna, mausteita, ja kaalin sisus.
Voitele siirappivedellä. Paistetaan 180-200 astetta noin 45 minuuttia.
Vaatii harjoitusta, aikaa menee tunteja, saat aterian moneksi päiväksi.
Kiinankaalista saa toki helpommalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682560
- 612506
- 681742
- 211522
- 201470
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91410- 151332
- 381193
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81137- 251066