Pastan kanssa?

nimimerkki2

Onkos hyvien tapojen mukaan pastan kanssa parempi tarjota punaviiniä vai valkoviiniä?

6

2254

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viiniä

      valkoviiniä. Punkku ei oikein sovi pastalle.
      Kohtuulisen hyvä on esim Cato Blanco, tai muu vastaava kuiva valkkari.

      • Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.


      • nimimerkki2
        crudo kirjoitti:

        Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.

        Tattis vaan! Luultavasti tässä talossa onkin sitten kevyttä punaviiniä pekonipastan seuraksi :)


      • sivustosta
        nimimerkki2 kirjoitti:

        Tattis vaan! Luultavasti tässä talossa onkin sitten kevyttä punaviiniä pekonipastan seuraksi :)

        ”Pasta
        Pastan juomat valitaan kastikkeen raaka-aineiden mukaan. Useimmiten viinit ovat varsin mutkattomia.
        Kasvis-, kala- ja äyriäispastoille valitaan melko kevyt ja raikas valkoviini.
        Voimakkaammille, esimerkiksi lihaa sisältäville pastaruoille valitaan keskitäyteläinen punaviini.”
        http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_4

        Alkon suosittelemia juomia pastaruuille:
        http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_4/juomat


      • x
        crudo kirjoitti:

        Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.

        Broilerin rintafilepaloja ruskistetaan öljyssä, lisätään sipulinpalat, paprikajauhetta, currya, pippuria.
        Lopuksi kermaa, ja annetaan kiehahtaa kokoon. Lisänä Tagliatelle.


      • x kirjoitti:

        Broilerin rintafilepaloja ruskistetaan öljyssä, lisätään sipulinpalat, paprikajauhetta, currya, pippuria.
        Lopuksi kermaa, ja annetaan kiehahtaa kokoon. Lisänä Tagliatelle.

        Tuohon ruokaan sopiikin paremmin sherry kuin valkoviini - currykerman vuoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      90
      3285
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3053
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1872
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      19
      1852
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      30
      1787
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1711
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1687
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      34
      1399
    9. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1319
    Aihe