http://www.iceshanty.com/ice_fishing/index.php?topic=11495.0
Miten käsittelette (ja valmistatte) mateen? Otatteko talteen parhaat palat kuten ylle linkitetyn ketjun kuvissa vai kuinka?
Mateen käsittely
4
1069
Vastaukset
- Madekokki
Pää ja suolet pois. Kala isoiksi palasiksi ja kattilaan soppa-aineiksi. Mädin voi suolata. Siinä se.
- A.L.
-Nyljen, pää ja suolet pois. Kalan voi keittää ensin eri kattilassa ja ottaa paksut ruodot pois kun kypsynyt.
Mateen keitinvettä voi käyttää perunojen keittämiseen ja kun perunat lähes kypsiä, niin maitoa ja voita perunoiden ja mateen mukaan ja sipuliakin voi laittaa.Ja tilliä, kalamaustetta tms myös.
Savustaminen on myös vaihtoehtoinen tapa.
Ja sitten kun keväällä mateita on vielä pakasteessa, niin kaikki isoon kattilaan ja keitetään. Ruodot pois ja lihamyllystä pari kertaa läpi. Sitten kananmunaa, korppujauhoja yms ja kalapulla tai kalapihvi taikina siitä.
Korppujauho voi olla tavallista tai mausteista. Tulee muuten niin hyviä madepihvejä... että nyt alkaa tulla nälkä! Pitääkin käydä kurkkaamassa olisko niitä vielä pakastimessa! NAM! - untanoinen
on kätevä kondoomi, joten käsittele sitä varoen. Täällä saaristossa käytämme niitä ja oikeastaannvain niitä, mitkään kumiversiot ei kestä kunnosn nussimista, ja tyrnipuskien piikkejä. Ne huuhdellaan meressä, ja kalanmaksaöljyllä voidellaan uutta käyttöä varten.
- 11+17=29
Koska matikan nahkasta ei saa kunnon suomukondomia, kannattaa evät jättää nahkaan kiinni lisäämään tuntumaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743002
- 712881
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171699- 241667
- 261632
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279