Eli pakkanen täynnä itse kerättyä ja sukulaisilta saatua kanttarillia. Ongelma on nyt se että olen koittanut paistaa sientä pitkään.. mutta silti siihen jää voimakas maku, joka on liian voimakas! Eikö sienen laktoosi vaikuta tms?? En tiedä mitä teen väärin, kuinka se sieni oikeaoppisesti paistateaan, jotta se on hyvää?? Olen jo pari kanttarillikastiketta ja siniepiirasta pilannut maun takia.
Sienien paistaminen...
6
6611
Vastaukset
- Marmelaid
Oma tapani valmistaa sieniä on antaa ensin sienten sulaa rauhassa ja sitten lyhyesti paistaminen pannulla, en ole haudutellut niitä pitkään, maksimissaan viisi minuuttia, sipulin olen kuulottanut ennen sienten lisäämistä. Kyllä sienien kuuluu sieniltä maistua, lisäämällä kermaa maku ainakin pehmenee. Ei kanttarellit minusta ole voimakkaan makuisia, tämä tosin on niitä kuuluisia makuasioita.
- iitukka**
Jos olet jo pakastanut sienet, oletettavastikin kuten yleisimmin tehdään, eli haihduttanut liian kosteuden, luulen, että käytät liikaa sieniä ruokiisi.
Eri asia, jos sienet on pakastettu sellaisinaan raakoina - kitkerä?
Suppilovahveroihin ainakin syntyy kitkerä maku, jos ne pakastaa sellaisenaan putsaamisen jälkeen ilman muuta käsittelyä. Tämän taki itse joko kuivaan, ryöppään tai paistan ennen pakastusta. Kuivattuja ei tietenkään tarvi pakastaa, eikä purkkiin suolattuja.
- paistamaan
Sama homma. Myös minä paistan tai ryöppään ennen papastamista, jos
pakastimeen saakka jotain jää. No täytyy hiukan sinnekin varata.
Ovat vaan niin perhanan hyviä sienireissun jälkeen pistää poskeen. - sellaisenaan
lienee se suurin syy voimakkaaseen makuun. Itse olen yhden satsin siten pilannut, kun en tiennyt että muuttuvat kovin kitkeriksi, jos pakastaa sellaisenaan.
- kuivaus kunniaan
sellaisenaan kirjoitti:
lienee se suurin syy voimakkaaseen makuun. Itse olen yhden satsin siten pilannut, kun en tiennyt että muuttuvat kovin kitkeriksi, jos pakastaa sellaisenaan.
Niinhän se on, että pakasta, kärsi ja unhoita...
Mutta jos esikypsennettyjä sieniä on pakastimeen tullut laitettua, niin kyllähän ne kuuluisi jäisinä pannulla sulattaa. Sanovat, että pilaantuminen alkaa heti, kun sienet alkavat sulaa, joten kovin pitkään ei kannata sulatella. Raakapastetut sienet ovat tietysti asia erikseen ja ainakaan syöntitarkoituksessa sitä ei kannata tehdä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742962
- 682837
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171679- 241657
- 261602
- 201600
- 481297
- 381273
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91269