Hei! Sattuisiko joku tietämään, että jos on valmistunut lääkäriksi ja erikoistuu sitten johonkin alaan, niin miten se käytännössä tapahtuu? Eli onko se vaan yliopistolla monta vuotta, vai työllistyvätkö erikoistuvat lääkärit sairaaloihin ja oppivat ns. käytännössä? Ovatko yhdessä sairaalassa aina kuinka kauan? Siis voivatko olla samassa koko erikoistumisajan? Vai vaihtuuko sairaala? Kiitos jos joku osaa vastata, kaipaisin tietoa kovasti.
Erikoistuva lääkäri
1
1485
Vastaukset
- realisti.
Perustutkinnon suorittamisen jälkeen pitää ilmoittautua yliopistolle erikoistuvan lääkärin koulutusohjelmaan ja saada hakemukselleen erikoistumisohjelman vetäjän eli usein professorin siunaus. Käytännössä monessa paikkaa tämä on ilmoitusasia. Erikoistumisohjelma kestää viisi tai kuusi vuotta ja sen aikana tehdään työtä terveyskeskuksessa, alue-, keskus- ja yliopistollisessa sairaalassa. Puolet tutkinnosta pitää nykyään suorittaa yliopistosairaalan ulkopuolella mutta joillain aloilla on poikkeuksia. Erikoistumispaikkoihin haetaan kuten muihinkin työpaikkoihin eli joskus joutuu hakemaan työtä hieman kauempaa keskussairaalasta. Yliopistosairaalan erikoistumisvirkoihin valitaan joissain koulutusohjelmissa tarkan pisteytyksen avulla eli silloin voi painaa työkokemus ja/tai ohjaajan lausunto yllättävän paljon.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682570
- 622532
- 681742
- 221536
- 201480
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91420- 151342
- 381203
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81147- 251076