Osaako joku kertoa kuinka tulisi toimia seuraavanlaisessa tilanteessa:
ravintolatyöntekijällä on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus, jonka mukaan hän on "tarvittaessa töihin kutsuttava", ei siis ole mitään sovittuja tuntimääriä. Työntekijä on työskennellyt yritykselle n. 6 vuotta ja tehnyt keskimäärin 100-110h/3 vko töitä.
Nyt työntekijä haluaisi käyttää kaikki ansaitsemansa/käyttämättömät JP-vapaat ennen vuoden vaihdetta. Mutta haluaisi myös tehdä mahd. paljon töitä. Pyysi siis laittamaan vapaapäivät JP-vapaina.
Voiko näin tehdä?
Ja kuinka JP-vapaat tulee sijoittaa työvuorolistaan? Tuleeko kyseisellä henkilöllä olla jokaisella viikolla työpäivien ja JP-vapaiden lisäksi vapaapäiviä (x,v)? Ja voiko JP-vapaan laittaa sunnuntaille, jos tuolloin ei ole kyseiselle työntekijälle töitä tarjolla?
voiko hänen viikkonsa olla esim. näin:
ma tv 8h
ti tv 8h
ke JP
to JP
pe tv 6h
la tv 9h
su Jp
JP vapaat
6
1554
Vastaukset
- r
Viikossa oltava myös v ja x-vapaat, laita peräkkäin JP-päivät tulemaan useampi. Onhan tässä pari listaa käytössä....
- ..*
vaikka PAMin nettisivuilta työehtosopimuksia, sieltä löytyy todella hyvin tietoa noista, nyt en nimittäin muista mikä noissa on käytäntö..tai että voiko normaali viikkovapaita paikata JP vapailla..sen tiedän ja muistan että JP vapaitahan kertyy koko vuoden ja tammi-kesäkuussa kertyneet vapaat annetaan ko. ajanjakson jälkeen vuoden loppuun mennessä ja vastaavasti kesä-joulukuussa kertyneet annetaan työntekijälle kesäkuuhun mennessä..tai näin se on ainakin ennen mennyt..kannattaa tarkistaa, reilumpi molempien kannalta niin ei tuu riitoja sitten väärin toimimisesta..
- Helenia
Ravintola- ja majoitusalan tessissä ei voi paikata JP-vapailla X- ja V-päiviä, tai työnantaja joutuu maksamaan jostain vuorosta sen 1-5 ja toisesta 2x palkan, mut jos sulla ei oo kk-palkkaa, sä voit pyytää jp:t suoraan rahana.
- .
Muutama asia tilanteestasi. Ensinnnäkin työntekijän pitäisi saada uusi työsopimus. Kertomasi perusteella työntekijää ei voida pitää tarvittaessa töihin kutsuttavana. Tarvittaessa töihin kutsuttava tekee muutaman vuoron silloin tällöin, aina erikseen kutsuttaessa. Ilmeisesti työntekijälle laaditaan työvuorot normaalin käytännön mukaan työntekijältä kysymättä. Tarvittaessa töihin kutsuttavalla on myös oikeus kieltäytyä tarjotusta työstä.
Työsopimukseen tulisi kirjata työaika/3 viikkoa. Lisäksi työntekijän tulisi olla kuukausipalkkainen, mikäli työaika on keskimäärin yli 102 tuntia/ kolme viikkoa.
TES 10 § 2 mukaan JP-päivä ei vähennä antamisjakson muita työpäiviä.
TES 7 § 2 mukaan työntekijä ansaitsee 5 työpäivää sisältävää viikkoa kohden kaksi vapaapäivää. JP-päivä rinnastetaan työpäiväksi.- .
pieni korjaus edelliseen.
TES 10 § 2 mukaan JP-päivä ei vähennä antamisjakson muita työpäiviä.
pitäisi olla ... muita vapaapäiviä ei työpäiviä. - Helenia
Paitsi jos on henkilöstövuokrausfirman kautta, jolloin tavallaan ne vuorot on tehty vain sille firmalle, joka sattuu antamaan ne ko. tyypille. Mutta totta kyllä, että tuolla työkokemuksella ja työmäärällä *kannattaisi* pyrkiä hankkimaan parempi soppari.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682590
- 622552
- 681752
- 241577
- 201490
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91430- 151352
- 381213
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81157- 251076