Miksi meillä Jyväskylässä pitää juoda paljon huonompaa Kefiluspiimää kuin Tampereella tai Oulussa? Olen tehnyt tämän havainnon, kun olen vieraillut näissä kaupungeissa. Meillä Jyväskylässä Kefiluspiimän viskositeeti on kirnupiimän tasoa, joten olen päätellyt, että sitä todella lantataan kirnupiimällä tai vastaavalla, jolloin Valio saa tuotteestaan paremman katteen!
Huijaako valio
1
741
Vastaukset
- Valio_asiantuntija
Olitte havainnut, että Tampereella ja Oulussa valmistettu Valio Gefilus piimän rakenne on hieman erilainen kuin Jyväskylässä valmistettu vastaava tuote. Valio Gefilus piimiä (rasvatonta ja 1 % rasvaa sisältävää) valmistetaan useassa Valion meijerissä. Eri meijereiden prosessit eroavat jonkin verran toisistaan erilaisen laitekannan vuoksi ja tämä saattaa aiheuttaa vaihtelua tuotteiden välillä, vaikka reseptit ja hapatteet ovatkin samat. Prosessien erilainen muokkaavuus tuo hieman eroa tuotteiden rakenteeseen ja makuun. Piimän maku ja rakenne ovat siinä toimivien maitohappobakteerien toiminnan tulos, ja koska kyseessä on ”elävä” tuote, sille yleensä sallitaan tietty vaihtelu sekä rakenteen että maun suhteen. Samasta syystä piimän maku ja rakenne voivat myös muuttua säilyvyysajan kuluessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692703
- 632644
- 681782
- 241617
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91470- 151382
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197- 371180