Kinkun paistopussin käyttö?

Kinkkutyttö.

Sain ohjeet Reinin lihalta kinkun oston yhteydessä; paistopussia tai foliota ei saa käyttää valmistuksessa - se pilaa makua? Miksi näin? Itse olen aina käyttänyt paistopussia. Siinä on myös se etu, että saa rasvan talteen. Siitä saa pohjan kinkun kastikkeelle. Ilman paistopussia rasva valuu sitten sinne kinkun alla olevalle vedellä täytetylle levylle.
Mielipiteitä?

14

4988

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarinajeppe.

      Hyvä kysymys. Osaisiko foorumin asiaa tuntevat kommentoida. Eli käyttääkkö paistopussia vai ei?

      • lihan myyjä

        mitä makuja siitä paistopussista tulee


    • ....

      Olemme aina käyttäneet paistopussia, ja varsinkin jos kinkku on pieni, 2-3 kg, jää jotakin syötävääkin.
      On siistimpi paistamisen jälkeen, halkaiseen vain pussin ja ottaa kinkun siitä pois, rasvatkin voi kuoria sinne pussiin. Sitten jämät ulos jäähtymään ja sen jälkeen roskikseen. Meillä ei kastikkeita paistoliemistä väännetä.

      • hyvä kerätä

        kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.


      • Pitää ajatella muita
        hyvä kerätä kirjoitti:

        kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.

        Jäähdytä ulkotilassa tai jääkaapissa liemi ja kuori se hyytynyt rasva roskikseen ja alla jähmettynyt liemi
        roskikseen tai viemäriin. Sitä rasvaa ei saa laittaa viemäriin!


    • eetwartti.

      Paistopussia ei pidä käyttää tuorekinkuissa. Kinkkuun tulee liikaa suolaa, kun se lilluu siinä pussin sisällä suolavedessä. Sitten kinkun alaosa ei paistu, se lähinnä keittyy suolavedessä. Tulee aika pahan makuista.

      • elliivo

        Itse olen paistanut ilman pussia jo monta vuotta.
        Vähemmän irtoaa nestettä ja tulee muutenkin napakampi.
        Tänä vuonna laitoin 5,5 kg:n kinkun ja nestettä tuli vajaa litra.
        Kinkku onnistui taas täydellisesti. Oli kotimainen potkallinen juhlakinkku.


      • hamm

        Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.


      • hamm kirjoitti:

        Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.

        >>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.


      • hamm
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.

        Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.

        "Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
        No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.


      • weropi
        hamm kirjoitti:

        Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.

        "Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
        No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.

        >Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
        >imeytyy siihen takaisin?

        Opettele alaa ja kemiaa, jästi.

        >Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?

        Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.


      • ensivuoden
        weropi kirjoitti:

        >Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
        >imeytyy siihen takaisin?

        Opettele alaa ja kemiaa, jästi.

        >Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?

        Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.

        jouluksi kinkkua noin ärhäkkäästi?


    • Anonyymi

      Minäpäs paiston kinkua ja namsia se suolaakin olli, siinä pussisa mina

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      95
      3313
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3063
    3. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      20
      1883
    4. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1882
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      32
      1809
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1721
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1687
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      34
      1409
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1329
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    Aihe