Jäi perunamuusia kattilan pohjalle ja mietin mitä sille tekisin.
Muistin mukavanmakuisen ja rieskan tapaisen "lepuskan", iltateen kanssa mainio leipä etenkin lämpimänä ja munavoin kanssa!
Hieman poikkesin perinteisestä, koska en käyttänyt piimää vaan maitoa, mutta kirjoitampa ohjeen niin voivat kokeilla nekin joille asia on tuntemattomampi:
Tarvitset:
Litran verran perunamuusia, jossa on suolaa, voita ja maitoa.
Lisäksi ohrajauhoja niin paljon, että taikinasta tulee helposti leivottavaa, määrää on vaikea sanoa tarkkaan.
Taikinaan voidaan lisätä yksi kananmuna
Alustamiseen kannattaa käyttää ainakin viisi minuuttia
Suolaa kannattaa lisätä hyvin varoen, koska sitä on jo muusissa.
Valmistus:
Pyöritä taikinasta jauhotetuin käsin sen kokoisia pallukoita joista saat taputtelemalla suunnilleen teevadin kokoisia pyöreitä vajaan sentin paksuisia kiekkoja.
Pistele haarukalla leipomukset ja paista 275 asteen uunilämmössä leivinpaperin päällä.
Lepuskat ovat valmiita kun pinta alkaa kauniisti ruskistua sieltä täältä.
Nosta lepuskat uunista ja laita ne leivinpöydälle ja peitä liinasella, että pinta pehmiää.
Tee munavoi ja nauti se lepuskojen päällä hyvän teen seuraksi.
Perinteisesti lepuskoita syodään särän kyytipoikina.
Helppoa ja hyvää!
Lepuskaa
Vanha kokki
0
529
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881517
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101390- 751306
- 1151119
- 681095
- 75991
- 68915
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255910Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12851- 33823