Olen tehnyt vähillä hiilareilla niin makeampia kuin suolaisempia kakkuja. Reseptin pohjalla voi käyttää hyydytettävän juustokakun ohjetta. Kakut ovat nopeita tehdä ja pohjaa on helppo muunnella. Ensin sotketaan kakkumassa ja halutut aineet sekaisin, taputellaan pohja kakkuvuokaan ja laitetaan liivatelehdet kylmään veteen n. 5min. Liivatteet liuotetaan pieneen märään kuumaa vettä ja sekoitetaan kakkumassaan, jonka jälkeen massa kumotaan kakkuvuokaan. Annetaan olla jääkaapissa 2-3h ja koristellaan.
Perusaineet:
- Tuorejuustoa 200g (mitä pienempi hh/100g parempi)
- Turkkilaista jogourttia/kuohukermaa/maitorahkaa/ranskankermaa 2-3dl
- 4-6 kpl liivatelehtiä
Pohja (vaihtoehtoinen)
- Voita
- Mantelirouhetta
Makeat kakut:
- Lisää kakkumassan sekaan funlighttia ja halutessa makeutusainetta
- Kakkua voi koristella erilaisilla marjoilla
- Suklaiseen kakkumassaan 100% kaakaojauhetta ja pinnalle tummaa suklaata lastuina
- Kakun päälle voi hyydyttää vielä kirkkaamman kerroksen marjoista ja funlightista
Suolaiset kakut:
- Tuorejuusto voi olla maustettu (valkosipuli, katkarapu, yrtit tms.)
- Massan sekaan voi lisätä pestoa, yrttejä, fetaa, oliiveja, katkarapuja yms.
- Kakun voi koristella näyttäväksi kasviksilla, ilmakuivatulla kinkulla, lohella, basilikan lehdilla yms.
Kakkuja
cakes
0
520
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743022
- 712901
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171709- 241667
- 261642
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279