Mitä ohjeita olisi, joissa ei tarvita uunia tai vatkainta? Olen opiskelija ja kämppäni uuni ei ole enää parhaimmassa terässä (kokeiltu on, pitäisi mainita vuokraisännälle). Sähkövatkainta tai sauvasekoitinta en omista. Harkitsen kyllä ostamista, mutta kun loppujen lopuksi tarvitsen niin harvoin. Opiskelen periferiassa, joten paljon ei vieraita käy, mutta silloin kun käy, olisi kiva tarjota jotain häikäisevää (mutta helppoa).
Kiisselit ovat vähän liian yksinkertaisia, ja olisi plussaa jos jälkiruoka sopisi myös kahvin kanssa tarjottavaksi. Vielä enemmän plussaa ohje saa jos siinä ei käytetä liivatetta, sillä jostain syystä vähän karsastan sitä, vaikka olenkin käyttänyt joskus.
Itse olen löytänyt tällaisen ohjeen marjaisasta juustokakusta:
http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=15074&GroupID=520
Siitä tuli oikein herkullista, ainoa miinus, etten ole saanut (2 krt kokeillut) koristelua/kuorrutusta hyytymään. Tästä eteenpäin aionkin koristella vain laittamalla hedelmäviipaleita päälle.
Jälkiruokia uuni -ja vatkainrajoitteiselle
3
840
Vastaukset
- Vanha kokki
Joka on myös hyvin suosittu aamiasena espanjassa. Tarkoitan herkkua nimeltä "Chocolate con Churro", joka on todella helppo valmistaa, eikä tarvita konevispilöitäkään, uunista puhumattakaan!
Sen sijaan tarvitset puulastan ja mielellään käsivispilän (sen rautalankahökötyksen) sekä spritsipussin ja suurimman tähtityllan, eli pursotinpussin ja isoimman tähtisuukappaleen.
Churroihin tarvitset:
Vettä 1/2 ltr.
30 gr. voita
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria (ruokosokeria) mutta tavallinen käy yhtä hyvin
2 munan keltuaista
250 gr vehnäjauhoja
Hieman tomusokeria
Kastike:
3 rkl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
muutama pala tummaa suklaata
10 gr maizenaa
4 dl maitoa
Extrana, jos haluaa todella hyvää, voit lisätä teelusikallisen tai pari Amarettoa. (Alko myy miniatyyripulloisssa)
Kermavaahtoa hieman
Juomaksi hyvää täyteläistä kaakaota.
Churrojen valmistus:
Laita vesi kattilaan ja kattila liedelle, lisää voi ja suola sekä sokeri. Kiehauta, että sokeri ja voi sulaa.
Lisää jauhot veteen ja sekoita puulastalla kunnes taikina on tasaista ja tiivistä. Lisää lopuksi keltuaiset ja sekoita taas kunnes taikina irtoaa kulhosta.
Nostele taikina lämpimänä pursotinpussiin, (espanjassa tähän on erityinen laite nimeltään Churreira)
Puserra noin 10 sentin pötköjä taikinasta, katkaise veitsellä, siten saat niistä nätimpiä.
Kuumenna öljy kattilassa, ellet omista rasvakeitintä, 160-180 asteiseksi. Laita Churrot varovasti öljyyn, paista n. 5 min.tai kunnes ovat kauniin kullan ruskeita.
Nosta valmiit churrot talouspaperin päälle, jotta liika rasva imeytyy pois.
Ripottele churrojen päälle tomusokeria.
Valmista kastike:
Sekoita kuivat aineet keskenään, kuumenna maito ja sekoita ainekset maidon sekaan, vispaa kastiketta ja anna sen kiehahtaa hieman, että maizena kypsyy. Lisää muserrettu tumma suklaa ja sekoita kunnes ovat sulaneet. Kaada kuuma kastike kulhoon ja lisää amaretto sekoittaen kastikkeeseen.
Nostele pinnalle kermavaahtoa. Ripottele lopuksi hiukan kaakaojauhetta kerman pinnalle.
Keitä juomaksi makea vahva hyvä kaakao.
Nauti Churrot dippaamalla kastikkeeseen ja huuhtele kaakaolla!
Erittäin maukasta ja ainakin meidän oloissamme vähän erilaista.
Näitä Churro-ohjeita on satoja erilaisia, tämä on vain yksi niistä!
Alkuperäiset Churrot olivat hevosenkengän muotoisia, joista nimikin juontuu!
Onnistumisen iloa yksinkertaisin välinein!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692683
- 632624
- 681772
- 241607
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151382
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251106