Laiskan leipäherkut

oi ja voi.

Millä tsemppaisin itseni terveellisemmän ja monipuolisemman ruoan kokkailuun?
Leipää on niin helppo puputtaa :(
Rakastan sieniä, papuja, kaikkia kasviksia, juustoja. Syön niitä aina, kun on tarjolla (nyt en ole valitettavasti sellaisessa työssä, jossa olisi perus työpaikkaruokailu piimät ja salaatit jne) ja myös itse teen kerran, pari viikossa. Loput päivät vetelen kotosalla teetä ja leipää. Aikuinen nainen :(
Paino on kyllä normaalin sisällä, mutta olo olisi varmasti energisempi, kun kalorit nappaisi ravitsevammasta ruoasta.

Mikä saa teidät (jos ei selkeä ylipaino tai jälkikasvu!)
tsemppaamaan tankkaamisen kanssa? Miten koostatte terveelliset ateriat, ja onko se jo selkärangassa vai pitääkö "vääntää" kättä helpon makaroonilaatikon (ah, miten helppo) ja ruokaisien salaattien (yäk, pilkkominen) kanssa?

1

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha Jojo

      Eikö leipien puputtaminen käy ajan mittaan yksitoikkoiseksi?

      Minä olen pitänyt ruuanlaitosta oikeastaan aina, mutta vuosia tein sitä vain viikonloppuisin, koska arkena ei ollut mukamas aikaa. Kun rupesin kiinnittämään enemmän huomiota ruuan proteiini-, kuitu- ja rasvapitoisuuteen, kyllästyin eineksiin, koska niiden ravintoarvo ei vastannut tuoreen ruuan ravintoarvoa, ja makukin alkoi tympiä.

      Teen arkisin melko helppoja ja nopeita ruokia, usein erilaisia keittoja, koska niistä saa syötävää moneksi päiväksi. Keitot ovat myös kevyttä syötävää. Joka päivä ei tarvitse kokata, kun tekee jotain sellaista, mitä voi lämmittää.

      Makaronilaatikkokin on ihan kelpo ruoka ainakin pienellä tuunauksella: käytä ohjetta vähemmän makaronia ja enemmän lihaa (tai kalaa, savukalasta tulee aika makoisa laatikko!), sotke sekaan kasviksia ja nauti salaatin kanssa. Salaatin ei tarvitse olla monimutkainen piperrys, vaan esimerkiksi pelkkä pilkottu kurkku tai tomaatti käy ihan yhtä hyvin. Oma suosikkini lisukesalaatiksi on tomaatti-sipulisalaatti, ja sitä nyt ei voi suuritöiseksi sanoa laiskinkaan kotikokki. Halpa kotimainen salaatti syntyy (joskin vaatii vähän enemmän silppuamista) kaalista ja puolukkasurvoksesta.

      Toinen suosikkini, jota teen iltaisin silloin, kun en jaksa ruveta lämmintä ruokaa laittamaan, on italialainen tricolore-salaatti tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta. Juusto voi olla täysrasvaistakin, koska annos on muuten tosi kevyt. Sekin syntyy nopeasti, eikä vaadi muita mausteita kuin rippusen mustapippuria ja lorauksen oliiviöljyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      68
      2610
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      62
      2562
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1762
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1577
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1500
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1440
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1362
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1213
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1167
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1086
    Aihe