Laktoosi-intorelanssi

jhdj

Onko kellään muulla laktoosi-intorelanssia? Keksin neronleimauksen, mutta en uskalla toteuttaa sitä.. :/

Eli siis voin juoda ihan tavallista maitotilalta haettua maitoa, joka on vaan lypsetty ja laitettu ämpäreihin.
Niin valiolla on laktoositonta homogenoimatonta luomumaitoa ja tavallista laktoosista homogenoimatonta luomumaitoa.

Eli siis noille maidoille ei oo tehty mitään? Eli luulisi että voin juoda tuota halvempaa laktoosista homogenoimatonta maitoa, sillä voinhan juoda maitotilalta ostettuakin?

Onko tässä järkeä?

8

509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ***

      Meijerissä tehdään maidolle monta muutakin käsittelyä kuin homogenointi. Se ei ole koskaan täysin samaa kuin tilamaito, vaikka olisikin luomua ym. Miejerit tietenkin kiistävät, että käsittely liittyisi oireisiin millään lailla, mutta aika monella on toisenlaista käytännön kokemusta asiasta.

      Herkkyys on kovin yksilöllistä, mm. jotkut sietävät luomumaitoa vaikkei tavallista. Voithan kokeilla varovasti eri versioita pieniä annoksia. Varaa jälkihoidoksi vaikka Disflatyl-nimistä vatsalääkettä, auttaa kaasuvaivoihin. Tai ainakin minulla auttaa, kestän jonkun verran maitoa mutta toisinaan sietoraja ylittyy.

      • niinn.....

        Myös laktoositon ja hyla maito on pastöroitu meijerissä samoin kuin tavallinen maitokin.Eli maitosokeri on pilkottu hylamaidossa.Mutta useimmat pystyy juomaan lypsettyä maitoa jota ei ole käsitelty.Myös hapan tuotteita kuten piimää kestää aika moni vaikkei maitoa pystykkään jomaan.


      • Jopas on
        niinn..... kirjoitti:

        Myös laktoositon ja hyla maito on pastöroitu meijerissä samoin kuin tavallinen maitokin.Eli maitosokeri on pilkottu hylamaidossa.Mutta useimmat pystyy juomaan lypsettyä maitoa jota ei ole käsitelty.Myös hapan tuotteita kuten piimää kestää aika moni vaikkei maitoa pystykkään jomaan.

        Tällaista taas.
        Perusoppitunti laktoosi-intoleranssista:

        Laktoosi-intoleranssi ei ole millään tavalla tekemisissä allergian kanssa. Maitosokeri, eli laktoosi muodostuu kahdesta sokerista, glukoosista ja galaktoosista, jotka ovat molemmat tärkeitä ihmiselle. Siten laktoosin hajomainen on elimistön tarkoituskin. Laktoosi-intoleranssi taas tarkoittaa sitä, että laktoosin hajottaminen ei onnistu, laktoosi jää suolistoon ja aiheuttaa siellä tyypilliset vaivat.

        Joillekin näyttää olevan vaikeaa ymmärtää ihan perusasioista ihmisen fysiologiasta. Kannattaisi olla hereillä edes peruskoulun biologian ja terveystaidon tunneilla.


    • ttppii

      Se maitotilalta haettu maito on täysmaitoa, jossa on rasvaa >4%.
      Se kaupan maito on rasvatonta, jopa punainen maito on ihan "joppia" oikeaan maitoon verrattuna.
      Rasva maidossa vaikuttaa tasoittavasti siihen laktoosiin, ja vähän ilmeisetsi rauhoittaa suoltakin.
      Tämä selittää sen miksi se maitotilan maito ei aiheuta vaivoja, ja kaupan maito aiheuttaa.

      • Prööts

        Ihan hyvä yritys, mutta metsään menee. Ihan heti siinä, että kaupassa on muutakin maitoa kuin rasvatonta. ja laktoosia on muuallakin kuin maidossa. Eikä tuo muukaan ollut luuloa pätevämpää


      • ttppii
        Prööts kirjoitti:

        Ihan hyvä yritys, mutta metsään menee. Ihan heti siinä, että kaupassa on muutakin maitoa kuin rasvatonta. ja laktoosia on muuallakin kuin maidossa. Eikä tuo muukaan ollut luuloa pätevämpää

        mutta ne kaupan "rasvaisetkin" maidot ovat melkoisen vähärasvaisia maitotilan maitoon verrattuna. Ja tuo väite koskeekin lievähköä laktoosi-intoleranssia.


      • Karjakko
        ttppii kirjoitti:

        mutta ne kaupan "rasvaisetkin" maidot ovat melkoisen vähärasvaisia maitotilan maitoon verrattuna. Ja tuo väite koskeekin lievähköä laktoosi-intoleranssia.

        Maidon rasvaprosentti vaihtelee aika suuressa haarukassa kun se lähtee lehmästä. Vaihtelu on eläinkohtaista ja riippuulisäksi vuodenajasta/ruokinnasta. Maidon rasvaprosentti on aiemmin vaikuttanut siihen, kuinka paljon tuottajalle maksetaan raakamaidosta. Keskimääräinen rasvaprosentti on 4,3. Täysmaidon rasvaprosentti on 3,5. Uskot siis, että 0,8 %:n rasvalisä on oleellinen ero?

        Mitä tulee jutusteluusi maidon rasvan ja laktoosi-intoleranssin oireilun yhteyteen niin se on edelleen pelkkää jutustelua. Voisit hiukan kohentaa pohjatietojasi lukemalla jotain yleisteosta (lukion biologia?) miten ruokaa ja ravintoaineita käsitellään ruuansulatuselimistössä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      87
      1496
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      10
      1370
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      75
      1146
    4. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      115
      1109
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      66
      1068
    6. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      71
      944
    7. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      68
      895
    8. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      254
      881
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      12
      821
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      33
      803
    Aihe