Miten tehdään perinteinen muikkukukko? Minulla on leivinuuni, mutta yritykseni eivät ole oikein onnistuneet.
kalakukko?
3
465
Vastaukset
- perattuun muikkuun
vettä
ruisjauhoa
suolaa - näistä kunnon jämäkkä taikina
siankylkeä
lanttua - näitä kahta sitten kerroksittain kukon sisään, suolaa kerrosten väliin
paistetaan KAUAN eka uuni 250 ja sitten kukon sinne laitettua 200 ja noin 30 min päästä 150 ja siinä hauhuttelet pari kolme tuntia ja sitten vielä uuni sataseen ja tunninverran - uunista ulos ja pyyhkeen sisälle hautumaan.
EI hiivaa - EI vehnää - ei siirappia/sokeria - EI MUOVIPUSSIHAUDUTUSTALoppulämpö saisi olla ehkä jopa vielä alempi - 125 astetta tai jopa alle- ja paistoaika pidempi, jopa kaksinkertainen. Kääri kukko folioon lämmön alentamisen yhteydessä.
Tärkeätä on tuo "loppuhauhuttelu" - kääri pyyhkeeseen, sanomalehtiin ja vaikka vanhaan sadetakkiin ja anna hiljalleen jäähtyä tässä pienoisuunissa.- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Loppulämpö saisi olla ehkä jopa vielä alempi - 125 astetta tai jopa alle- ja paistoaika pidempi, jopa kaksinkertainen. Kääri kukko folioon lämmön alentamisen yhteydessä.
Tärkeätä on tuo "loppuhauhuttelu" - kääri pyyhkeeseen, sanomalehtiin ja vaikka vanhaan sadetakkiin ja anna hiljalleen jäähtyä tässä pienoisuunissa.Otaksun kysyjällä olevan huoli pikemminkin siitä, kun kukko alkaa "laulaa", eli vuotaa.
Olenko oikeassa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742992
- 682857
- 681832
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171699- 241657
- 261632
- 201610
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279