tarkoiten nyt siis sitä maallista puolta. Tiedän kyllä, että monista tiedekunnista valmistuu suurestikin arvostettuja, kansainvälisiä tutkimuksia, joista tekijä saa apurahaa tai joku yritys on palkannut jonkun listoilleen.
Mutta entäpä humanistinen tiedekunta? Jatko-opiskelupaikkoja kyllä ehdotellaan jne. mutta miten se on taloudellisesti mahdollista? Eihän jokainen väikkärin tekijä saa apurahaa, joten miten sellainen ihminen pärjää? Opintotuellako (saako edes sitä?) vai käyttekö samanaikaisesti vakitöissä? Miten tämän homman saa käytännössä toimimaan? Jatko-opiskelu kiinnostaisi kyllä mutta en vain ymmärrä, miten saisin sen oikeassa elämässä toimimaan.
miten elät ja teet väikkäriä?
1
807
Vastaukset
- peebo
Kyllä jatko-opintoihin saa opintotukea, mutta kyllä se apuraha on myös tärkeää. Näin siksi, että apurahan saaminen on muulle tiedeyhteisölle osoitus siitä, että tutkimuksesi aihe on relevantti ja että tutkimuksesi on oikeasti 'tieteellinen' eikä mitään puolivillaista muka-tieteellistä puutaheinää. Apurahoja on paljon saatavilla, joten eikun rohkeasti hakemaan vaan. Ei se mitään ota jos ei annakaan. Hyvälla tutkimussuunnitelmalla, joka on kohdennettu oikealle rahoitustaholle, apurahahanat aukeavat. Kannattaa myös hakea jatko-opintoihin yliopistoon, jonka strategian piiriin väitöksesi aihe kuuluu. Mene ja tutki siis eri yliopistojen tiedekuntakohtaisia strategioita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682570
- 622532
- 681742
- 221536
- 201480
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91420- 151342
- 381203
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81147- 251076