ja käy hyvin katiskaan, isot särjet tosi herkkua.
särki nousoo
6
374
Vastaukset
- Nousoo
vae nousoo särki,mutta sitä mukkaa siula laskoo järki.etkö sie tiijä et särki on roskakala.kehtoot vielä kehhuu et ISOT särjet on herkkuu,sama ku rillaat kenkäis kärjet yhtä herkkuu on.
- kutuonkova
sinäpä et tiiä herkkuloista mitään, särki se onki herkkua, isosta särjesät otetaan vaan vileet ja pannaan vaikka raaviin, jo vain on hyvää. Ne onki rillikalat ihan erikseen, särki se on liian hyvää siihen. Lohta mie ja taimenta mie rilliin laitan ja ahvenat savuun.
- karrakii
kutuonkova kirjoitti:
sinäpä et tiiä herkkuloista mitään, särki se onki herkkua, isosta särjesät otetaan vaan vileet ja pannaan vaikka raaviin, jo vain on hyvää. Ne onki rillikalat ihan erikseen, särki se on liian hyvää siihen. Lohta mie ja taimenta mie rilliin laitan ja ahvenat savuun.
no miehä kokeile rillata noita kalojais,jos ei hyvältä maista,kuulet kyl kunniais.
- kutuonkova
karrakii kirjoitti:
no miehä kokeile rillata noita kalojais,jos ei hyvältä maista,kuulet kyl kunniais.
rillalis sitä särkee, laittasin raaviin taikka sillee jotta paat vettä johon 2 osaa sokrii ja 1 osa suolaa, pikkasen valkopippurii myllystä pyöräyttelet ja tillii paa kuule hyvin. Sitä sokerii saaki olla vaikka kourallinen jos särkivilettä vaikka parsattaa rammaa. Anna kuule seistä yön jääkaapis ja sitte teeki soosi siihen. Laita sitä Koti sinapin nimellä myytävää makiaa sinappia 2 osaa ja 1 osa sitä ranskan pojan tummaa tijonia, 3 soppalusikkoo sokeria ja puolen sitruunan mehut. 1lusikka punaviinetikkaa ja toinen sitä kikkomania. Enklannin pojan vorsesteria viel tippa ja taas jos valkopippuria pyörähytys myllystä. Soppalusikallinen raanavettä tahi kaivostaki kelpaa, vielä oilovuleita joko rypsii taikka rapsii puolen tesiä ja sitte mitä jääny tillipuntista nipun verran. Tota ku sipaset leivän päälle ja marinaatista särkivilettä siihen, ni johan minuu kiittelet. Kyllä meinaat jotta se kala-Aaretti vasta herkut ties.
- maustekala....
Särjestä saa erinomaista maustekalaa. Siis aivan purkkeihin säilöttyä kalaa. Säilyy kuukausikaupalla ja on tosi maukasta. Maustamisohjeita löytyy netistä vaikka kuinka.
Suomalaiset eivät oikein arvosta omia luonnonantimiaan, vaikka näistä saisi maailmanluokan herkkuja. - vaalea liha
maustekala.... kirjoitti:
Särjestä saa erinomaista maustekalaa. Siis aivan purkkeihin säilöttyä kalaa. Säilyy kuukausikaupalla ja on tosi maukasta. Maustamisohjeita löytyy netistä vaikka kuinka.
Suomalaiset eivät oikein arvosta omia luonnonantimiaan, vaikka näistä saisi maailmanluokan herkkuja.maultaan siian veroinen kala, itseasiassa jos graavaa särkeä ja siikaa ei makueroa niistä erota kukaan.
Ainoa on särjen ruotoisuus, mutta isoista särjistä kun ottaa vain fileen niin eihän siihen ruotoja jää.
Niinhän tuo aloittajakin taisi jo todeta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743022
- 712901
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171709- 241667
- 261642
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279