Suklaalla täytetty suklaakakku

suklaakakku*

Hei, onko joku joskus maistanut Pick Delissä suklaakakkua? Se on uskomattoman hyvää, sellaista suklaista kakkua, jonka täytteenä suklaa, samanlaista suklaakakkua olen syönyt jälkkäriksi myös joissakin ravintoloissa, esim Königissä..Tietääköhän joku kokki tuon ihanan suklaisen suklaakakun reseptin, nimittäin Googlettamalla en ainakaan löytänyt..Kertoisitteko reseptin?

2

1212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HraKokki

      Hei. En tiedä Pick Delin suklaakakkua. Oletettavasti kyseessä on paistettu suklaakakku eikä moussekakku. Nuo kakut, joita ranskaksi kutsutaan chocolate fondant tai - coulant paistetaan siten, että ne jäävät keskeltä hieman raa'aksi. Joskus kakun sisään tehdään jäädytetty "nappi" suklaasta, kermasta, voista, joka varmistaa, että se on keskeltä juokseva. Näitä voi tietty maustaa, vaikka vadelmalla, banaanilla, kahvilla jne. Toisinaan sinne voidaan laittaa ihan vain suklaanpalanenkin Ne paistetaan annosholkissa, joka on voideltu ja tulisi tarjoilla lämpimänä. Kahvilassa tämä on varmasti hieman eri juttu.

      Tässä on pari eri reseptiä. Ensimmäinen on mielestäni lämpimänä paras.

      Fondant
      300 g tumma suklaa
      200 g voi
      4 kpl keltuainen
      110 g vehnäjauho
      1 tl leivinjauho
      4 kpl valkuainen
      160 g tomusokeri

      ca.9min /190C

      Suklaakakku

      250 g suklaa
      200 g voi
      5 kpl muna
      125 g sokeri
      150 g vehnäjauho
      ½ tl leivinjauhe

      210 C, kunnes pinta kovettuu.

      Annetut ajat ovat ammattikäyttöön olevien kiertoilmauunien. Laita 30c enempi lämpöä kotiströmbergiin ja kokeile milloin se alkaa olla tarpeeksi hyytynyt. Jos tarjoilet kylmänä niin muista, että massojen voi ja suklaa jähmettyvät jäähtyessään.

      Perusohje on sama.

      Sulata voi kattilassa. Lisää sinne pienennetty suklaa (tumma). Ota pois hellalta ja anna olla pari min. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota kananmunat sokerin kanssa. Lisää suklaa kananmuniin varovasti sekoitellen ja sitten kuivat aineet nostellen. Ensimmäisessä ohjeessa vaahdota vielä valkuaiset kuivassa ja varmasti puhtaassa (rasvattomassa) kulhossa tilkan sokeria kanssa vaahdoksi. Sekoita 1/3 vaahdota vispilällä suklaamassaan ja loput nuolijalla nostellen.

      Hyvää ruokamatkaa!

      • suklaakakku*

        Kiitos paljon vastauksesta, tulen varmasti kokeilemaan tuota reseptiä!:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      68
      2640
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      62
      2582
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1772
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1597
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1520
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1460
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1372
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1223
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1177
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1096
    Aihe