ei ole olemassa Iso-Britannian maajoukuetta jalkapallossa kuten muissa urheilulajeissa kuten esim. yleisurheilussa vaan erilliset Englannin. Skotlannin ja Walesin joukkueet? Johtuuko tämä jostain historiallisesta perinteestä vai mistä? Britit kärsii tuosta seikasta aika paljonkin kun ei ole kaikki parhaat samassa joukkueessa.
Mistä johtuu että
5
265
Vastaukset
- Ein kleines Furz
... Saksa voittaa silti, hohehhhhhoooohhhhoooohoooo....
- sepäse__
Ne ovat tosiaan ne "historialliset syyt".
Jalkapallo kehittyi nykyiseen muotoonsa Englannissa 1800-luvun lopulla. Perustettiin säännöistä päättävä elin IFAB jossa olivat Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin liitot.
Muualle jalkapallo alkoi levitä 1900-luvun alussa, jolloin perustettiin FIFA joka sitoutui noudattamaan IFABin sääntöjä.
Nykyään IFABissa ovat nuo neljän brittiliiton edustajat plus neljä FIFAn edustajaa. - Jääman
Tuo johtuu historiallisten perinteiden lisäksi siitä, että skotlantilaiset ja walesilaiset eivät halua pelata samassa joukkueessa englantilaisten kanssa koska he haluavat tehdä selvän eron englantilaisiin.
Yksi syy on myös se, että skotlantilaiset ja walesilaiset pelkäävät Iso-Britannian joukkeeseen valittavien pelaajien olevan englantilaisia ja myös tämän takia skotlantilaiset ja walesilaiset eivät halua yhtä jalkapallomaajoukkuetta Iso-Britanniaan.- kummallistasta kyllä
kuitenkin muissa urheilulajeissa yhteistyö toimii mutta ei juuri jalkapallossa. Olisi aika hassua jos Saksassakin eri osavaltioissa olisi omat jalkapallojoukkueet.
- Wanha futaaja
kummallistasta kyllä kirjoitti:
kuitenkin muissa urheilulajeissa yhteistyö toimii mutta ei juuri jalkapallossa. Olisi aika hassua jos Saksassakin eri osavaltioissa olisi omat jalkapallojoukkueet.
Itse asiassa Saksan liittoon on alunperin kuulunut jopa Tsekki ja pari muuta jo silloin itsenäistä maata. Taisi kuulua Itävälta ja Unkarikin ihan aikojen alussa. Prahaan on muistaakseni mennyt joku Saksan mestaruuskin ihan joskus alkutaipaleella. Sittemmin nämä edellä mainitut maat perustivat omat liittonsa ja ovat (Tsekki ja Unkari varsinkin) pärjänneet melko mukavasti. Tsekki on ollut 2 krt. MM-finaalissakin (tosin hävinnyt molemmat) ja 2 krt. EM-finaalissa voittaen Euroopan mestaruuden 1976. Hopeaa EM-kisoista heille tuli 1996. Finaalivastustaja muuten molemmilla kerroilla oli juuri Saksa. Samoin Unkari on ollut MM-finaalissa kahdesti ja myös hävinnyt molemmat finaalit. Niistäkin toisen v. 1954 Saksalle. Eli maiden historia jalkapallossa on kulkenut pitkälti samoissa merkeissä pitkään. Oikeastaan edelleen.
Mitä tulee Britanniaan, on tosiaan niin, että liittojen perustamisen aikaan haluttiin tehdä selvä kansallisuusero, joka kyllä on muutenkin nähtävillä saarivaltakunnassa. Skotti on skotti ja englantilaiseksi hän ei mistään hinnasta suostu. Sama koskee walesilaisia. Sana "Welsh" muuten vanhassa englannissa tarkoittaa harhaanjohtavasti "muukalaista." Vaikka juuri walesilaiset olivat niitä alkuperäisiä asukkaita englantilaisten tullessa muualta. Olympialaisia ei kaiketi koeta Brittien saarilla yhtä isoksi jutuksi kuin jalkapalloa ja näin ollen suurimmalle osalle saarelaisista on samantekevää vaikka niissä kisoissa esiinntytäänkin saman lipun (Union Jack) alla.
Jos Brittein saarilta tulisi vain yksi joukkue, voisi tilanne eri kansallisuuksien osalta muodostua riitaisaksi ja aika monelta pelaajalta jäisi maaottelupelit väliin. Se ei olisi ns. luonnollinen liitto.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096