Tässä tämmösitä mietin että onko normaalikäytäntö, että firma pyytää työntekijää allekirjoittamaan paperin, jossa annettaan suostumus kännykkän tietojen ja sähköpostin viestien lukemisen oikeus työnantajalle työsuhteen päättyessä ?
Työsuhteen päättyessä kännykän tietojen antaminen
3
459
Vastaukset
- 5
Ei ole varmaan kovin tavallista. Miksi allekirjoittaisit ko. sopimuksen? Hyödytkö sinä siitä jotain vai kiristetäänkö sinua?
Ilmiesesti työnajajan ehdotus on laillinen ja perustuu laki yksityisyyden suojasta työelämässä:
"työntekijä voi antaa suostumuksensa siihen, että työntekijän poissa ollessa tämän valitsema työnantajan tehtävään hyväksymä toinen henkilö voi ottaa vastaan työntekijälle lähetetyt viestit sen selvittämiseksi, onko työntekijälle lähetetty sellainen viesti, joka on selvästi tarkoitettu työnantajalle työtehtävien hoitamiseksi ja josta työnantajan on toimintansa tai työtehtävien asianmukaisen järjestämisen vuoksi välttämätöntä saada tieto" Suostumuksesta huolimatta avaamisesta on laadittava lain mukaiset pöytäkirjat, tiedotettava asianomaiselle ja saatua tietoa saa levittää vain need-to-know periaatteella. - Niin.
Ihan jo matalapalkka-alojen esim. palveluesimiehistä lähtien olen kyseiseen törmännyt. (Pem ei todellakaan ole usein mikään korkea titteli ja huippupaikka alimmin palkatuilla aloilla, siksi tuo esimerkki).
Ainahan se kuitenkin on tilannekohtaista, eli onko kyseessä ollut tarkoitukseltaan selkeästi työtehtäviin tarkoitettu puhelin, vaikka se työsuhdepuhelinmainen luonteeltaan onkin, vai onko se ollut nimenomaan työsuhdekännykkä. Useinhan onkin niin, että vaikka joku on käyttänyt ns. omanaan sallitusti kännykkää vuosia ja soitellut niin työpuhelut kuin sen ulkopuolisetkin puhelut jollain samalla firman liittymällä ja puhelimella niin siirtyy suoraan työsuhteen mukana seuraavalla vaihtotilanteessa. Noihin törmännyt itse kyllä, että joku on tulkinnut puhelimen olleen henkilökohtainen mutta on ollutkin työtehtävän hoitoon tarkoitettu. Tietenkin jo kiinni siitäkin, että itse ei ole ottanut asioista oikein selvää...
Tiedänpä muutamankin tilanteen, että on kovinkin kiusallisia tekstiviestejä milloin miltäkin salarakkaalta tullut tarkoitettuna aiemmille hommaa hoitaneille:) Mutta tosiaan ihanhan kyse siitä millainen tuon puhelimen/liittymän laatu ja luonne on ollut. Toisissa se vain annetaan seuraavalle ja jos nimenomaan vaihtotilanteessa tulee olemaan jatkossakin tärkeä merkitys asiakassuhteiden tms. hoitoon jollakin henkilökohtaisemassa käytössä, mutta firman antaman puhelimen ollessa kyseessä niin silloinhan täytyy mennä laillisemman menettelyn kautta.
Tosin...vaikka et antaisikaan lupaa, niin pakko todeta että luuletko ettei sitä silti voida käyttää jos lähtö aiheuttaa kovin yllätyksellisen tilanteen ja tuon puhelimen takana on jotain kovin oleellista firman kannalta. (Asiakkaita jotka vain ja ainoastaan sinun kanssasi ja kyseiseen numeroon ovat asioineet tms). Kokeile soittaa joskus itse siihen ja katso vastaako joku kopiovastaava Mutikainen, vaikka sinulle on luvattu sulkea liittymä koska et ole antanut lupaa sen jatkokäyttöön:) - aiemmin kuullut
Moisesta käytännöstä en ole aiemmin kuullut. Kannattaa siis käyttää työpaikan kännykkää ja sähköpostia puhtaasti työasioihin ja kieltäytyä esimerkiksi puhelinedusta, jos sellainen on tarjolla. Itse käytän kaikessa yksityisessä viestinnässä aina vain omaa sähköpostia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista1007806- 1075597
- 2754861
- 494813
- 753584
- 502828
- 602541
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222458Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292402- 412274