Nyt tarvittaisiin maailman paras lasagneresepti!! Löytyyhän niitä netistä toki pilvin pimein, mutta olis kiva saada kuulla joku sellainen, joka on oikeasti hyväksi todettu! En ole maailman paras kokki enkä ole lasagnea koskaan tehnyt.. perusjutut tiedän kyllä mitä siihen tulee. Ei kasvisversiota, vaan jauhelihalla. Kiitos jo etukäteen, josko joku jaksaa vaivautua!!! :)
LASAGNE
7
578
Vastaukset
- elliivo
Minä teen aina sillä tavallisella ohjeella ja ilman tarkkoja mittoja tai määriä.
Ison jättiannoksen saa kun tekee näin:
800 g jauhelihaa paistetaan.
Mustapippuria, grillausmaustetta, tarvittaessa suolaa ripotellaan paistuneen jauhelihan päälle.
2 purkkia tomaattimurskaa ja ruiskaus ketsuppia lisätään. Voi ripsaista ruokalusikallisen makeaa kaakaojauhetta pyöristämään makua. Keitellään hissukseen.
1 litra maitoa kattilaan. 2-3 rkl vehnäjauhoja vatkataan ensin pieneen määrään maitoa, kuten lettutaikinaa tehdessä. Se lisätään muun maidon joukkoon ja kuumennetaan koko ajan sekoitellen pohjia myöten. Kun kastike alkaa saeta lisätään juustoraastetta reilulla kädellä. Mielellään 150-200 g.
Valkopippuria ja aromisuolaa mausteeksi. Kastikkeet kannattaa säätää hyvän suolaisiksi koska lasagnelevyt imevät suolaa ja mausteita. Maistelemalla löytyy oikea sävel.
Vuokaan ensin jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä, juustokastiketta jne.
Päällimmäiseksi juustokastiketta ja vielä rutkasti juustoraastetta. Uuniin 200 asteeseen 45-55 min.
Kannattaa seurata loppuvaiheessa että raaste ei pääse kärähtämään pinnalla. Vuokan voi peittää foliolla jos näin uhkaa käydä. Hetken kannattaa antaa vetäytyä uunista ottamisen jälkeen.
Meillä poika usein sanoo lasagnea maistettuaan että äiti, sä teit sen taas! Tää on maailman parasta!
Kesäaikaan kun tomaatit on edullisia teen lasagnen tuoreista tomskuista. Se se on maailman parasta!- ........
Pojalle parempi kokki kuin oma äiti! Se vain ei riitä aina maineeseen hyvänä kokkina!
- ja ei ko uuniin
........ kirjoitti:
Pojalle parempi kokki kuin oma äiti! Se vain ei riitä aina maineeseen hyvänä kokkina!
ja varioiden. Käytän valkosipulia ja basilika oregano ehdottomasti. Tomattiruokien pyöristämiseen hedelmäsokeria.
Tästä sitten se bravuuri http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2006/12/lasagne-bolognese.html - Kokki6
Suurensuuret kiitokset reseptistä, kokeilen tätä heti viikonloppuna (ja taidan lisätä hiukan valkosipulia joukkoon)!!! :D
- äitmuori
Kokki6 kirjoitti:
Suurensuuret kiitokset reseptistä, kokeilen tätä heti viikonloppuna (ja taidan lisätä hiukan valkosipulia joukkoon)!!! :D
Ellivoon resepti ihan hyvä, mutta sinne vuokaan pannaan alimmaiseksi paseerattua tomaattia, sitten kerroksittain lasagnelevyt, maustettu jauhelihaseos, juustokastike jne. jauhelihaseoksen päälle juustoraaste päällimmäiseksi. Ja vuoka voidellaan ensin, jollet vuoraa sitä leivinpaperilla (helpottaa tiskaamisessa).
Jokaisella on se oma tyylinsä.
Joskus oikaisen hiukan, eli en tee juustokastiketta vaan laitan ohuita emmental-siivuja sen sijaan ja teen jauhelihakastikkeesta hiukan löysempää, kyllä se juusto uunissa sulaa. Satsissa on jo runsaasti jauhoja muutenkin. Ne levyt on tehty vehnäjauhosta.
Kerrothan miten kävi. - Luigi Gravatto
äitmuori kirjoitti:
Ellivoon resepti ihan hyvä, mutta sinne vuokaan pannaan alimmaiseksi paseerattua tomaattia, sitten kerroksittain lasagnelevyt, maustettu jauhelihaseos, juustokastike jne. jauhelihaseoksen päälle juustoraaste päällimmäiseksi. Ja vuoka voidellaan ensin, jollet vuoraa sitä leivinpaperilla (helpottaa tiskaamisessa).
Jokaisella on se oma tyylinsä.
Joskus oikaisen hiukan, eli en tee juustokastiketta vaan laitan ohuita emmental-siivuja sen sijaan ja teen jauhelihakastikkeesta hiukan löysempää, kyllä se juusto uunissa sulaa. Satsissa on jo runsaasti jauhoja muutenkin. Ne levyt on tehty vehnäjauhosta.
Kerrothan miten kävi.Laittaa alimmaiseksi lasagnelevyt, näin on mukavampi ottaa pala lautaselle, eikä vuokan pohjaan jää yhtikäs mitään.
Kaakaota juon mieluusti brandyn kanssa, mutta en kuuna kullan valkeana laita sitä lasgneen, ei helkkarissa!
- Anonyymi
Mä laitan valkokastikkeeseen runsaasti koskenkaskijaa, jl-seokseen runsaasti sipulia, valkosipulia, chiliä, porkkanakuutioita pieniä sellaisia... oreganoa reippaasti vaikkapa kumpaankin seokseen... juustoraastetta väleihin ja pinnalle myös... mausteiden pitää maistua, suolaakin saa olla niin että ei maistu löllölle
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 903265
- 883043
- 681872
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191842- 301767
- 211701
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341379- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91319