Muistan kun lapsena äiti teki pitsoja jossa oli tomaattiviipaleita, kyllä oli hyvää. Miksi nykyään kukaan ei käytä tomattia, vain tomaattikastiketta?
Miksi tomaattia ei käytetä?
4
897
Vastaukset
- 11
Vetinen tomaattikastike on niin paljon halvempaa kuin aito tomaatti ja sitä saa ostaa pizzerioihin kannukaupalla. Helppo maalata letun pinnalle kun tomaatit joutuu taasen viipaloimaan ja oikea tomaatti pilaantuu helposti.
Eihän meidän pizzakulttuurimme ole mistään kotoisin. Rasvaa tihkuvia roiskeläppiä, joiden pohja on vetelää velliä ja päällä "aurajuustoa" ja purkkiananasta. Muuta eksotiikkaa haetaan härskillä BBQ-kastikkeella ja jalopenon kiekoilla. Ja tämnä siksi, että kansa mukamas vaatii. Sellainen lätty on hyvä, minkä päällä on tuuma rasvaista tavaraa sekaisin. - oma apu paras apu
Meilläkin laitettiin 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussakin jauhelihapizzan päälle tomaattiviipaleita. Sitten kun pizza oli paistettu piti odottaa sairaan kauan sen jäähtymistä, koska muuten takuuvarmasti poltti suunsa, kun haukkasi siitä tomaatin kohdalta. Eikä vetinen tomaatti maistu samalta kuin tomaattikastike, josta on poistettu tomaatin siemenet ja sitten sitä haudutetaan kauan.
Viimeksi käytimme kahden uunipellin kokoisen pizzan tekemiseen tomaattikastiketta, joka keitettiin itse basilikalla maustetusta tomaattimurskasta, siihen sokeria kohtuullisesti, ei etikkaa (jota on ketsupissa). Kun tomaattimurska oli muhinut hellalla tunnin, se soseutettiin Bamixilla ja vielä pidettiin lämpimänä. Siitä riitti hyvin kahteen pizzaan ja tuoksu oli taivaallinen. Kun aloitti pizzan teon kastikkeen keittämisellä, ja sitten teki pizzataikinan kohoamaan ei tuntunut edes työläältä.- Vanhat hyvät ajat
Muistampa minäkin että odottavan aika oli pitkä. Jos sitä nälissään maistoi kyllä suu paloi. Siinä olen kyllä aloittajan kanssa samaa mieltä että kyllä äidin tekemät pitsat oli hyviä. Se oli 1970-luvulla eksoottinen ruoka tuo pitsa. Tomaatti hyvin soveltuu, taidampa viikonloppuna kokeilla, vähän vaihtelua.
- tomatista
Vanhat hyvät ajat kirjoitti:
Muistampa minäkin että odottavan aika oli pitkä. Jos sitä nälissään maistoi kyllä suu paloi. Siinä olen kyllä aloittajan kanssa samaa mieltä että kyllä äidin tekemät pitsat oli hyviä. Se oli 1970-luvulla eksoottinen ruoka tuo pitsa. Tomaatti hyvin soveltuu, taidampa viikonloppuna kokeilla, vähän vaihtelua.
poistan kuoren ja siemenet silloin ei taikina vedisty,kun kosteuttaei tule liikaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih395120Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5131679Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771090Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53921- 59860
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50793Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738