Kengurun valmistuksesta

Huolestunut, todella

Ostin päivälliseksi kaksi kengurunlihafilettä, paistoin 2,5 minuuttia kummaltakin puolelta ja aika lailla tuli verenpunaista nestettä kummastakin palasta. Syödessä olivat filepalat kuitenkin jääneet sisuksista kovin punaisiksi.
Nyt huolestuttaa onko tullut syötyä jotain trikiinejä tai salmonellabakteereja tai jotain muuta, jota kengurussa saattaa olla mutta josta en tiedä.
Mitä mieltä olette? Onko kokemuksia kengurunlihan syömisestä ja kuuluuko sen jäädä noin punertavaksi sisältä (ja 'verinesteiseksi')?

Kiitos!

16

7365

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kockman

      tulikohan ne pihvit laitettuu suoraan pannusta lautaselle? Jos kyllä, niin anna seuraavan kerran pihvien hautua uunissa paiston jälkeen 5min vaikka sadassa asteessa tai ihan pannulla jonka olet vetänyt sivuun hellalta. Täällä tavalla tehtynä lämpö siirtyy syvemmälle pihviin,eli kypsyy vielä hieman kuitenkin jääden mediumiksi, eli hieman roseeksi. Trikiinejä ei tietääkseni ole strutsin lihassa kuin ei myöskään salmonellaa, mutta jos alkaa kakka löystyy ja spugelit lentää niin olet saannut ruokamyrkytyksen, hakeudu silloin hoitoon. Mutta ei hätää, kyllä massusi kestää hieman rakaa lihaa.

      • Huolestunut, todella

        Kiitos vastauksesta! Kyllä ne fileet tuli laitettua suoraan paistinpannulta (ei olleet uunissa ollenkaan vaan siis paistoin ne) lautasille, kun niin halusin varoa etteivät kuivu kun lihatiskin myyjä siitä sanoi erityisesti. Ja oli siis kengurun-, ei strutsinlihaa.
        Tsekkailen kuntoa tässä viikon aikana, kiitos vielä ystävällisestä vastauksesta ja neuvoista.


    • syö pääsi

      aika huono provo

      • Teppo,moi!

        Nii Teppo tekee kenkurupiffiä, se antaa kliffan hyppyfiiliksen, joskus paskikseenkin, jos sattuu oleen vähä vanhaa kenkuruu! Muuten stadin mahtisonni suosittaa kenkurua kaikelle tanssikansalle, meinaan kyllä tanhu sujuu paljon paremmin silleen hei!


    • Kockman

      no voi nyt, jostain se strutsin pihvi lens aivokoppaan. Mut pihvit yleensä niinkuin tossa yläpuolella.

    • detksdksd
      • Huolestunut, todella

        Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!


      • rinteeseean ammuttua
        Huolestunut, todella kirjoitti:

        Suuri kiitos, paljon tietoa ja kuvat auttavat asiaa!

        Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.


      • Anonyymi
        rinteeseean ammuttua kirjoitti:

        Meidän perheessä ei kyllä syötäisi sellaista lihaa kuten ei muutakaan, jossa edes voisi olla ennen kypsennystä joku "pöpö" vaikka se sitten pannulla tapettaisiinkin.

        Kannattaakin syödä vain kotimaista antibioottipossua,ei tarvitse käydä apteekissakaan ikinä.


    • kangooo

      Just ite paistelen kenguu ja annoin kyl paistuu aika reilun ajan,. Oisin halunnut jättää vähän raaemmaks. Mut hyvää kyl oli.

    • ei hätää

      kasvin syöjä eläimissä ei trikiiniä ja viimeksi kun tarkistin niin kenguru ei kuulunut kanalintujen lajiin!

      • trikiinipossu

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?


      • trikiinitrolli
        trikiinipossu kirjoitti:

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?

        Pöljä taas trollaa. Yksikään kokki ei käske syödä sianlihaa 55 asteisena.


      • maalla kasvanut
        trikiinipossu kirjoitti:

        Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään.

        Sian lihasta voi saada tartunnan, jos liha on huonosti kypsennetty - mikä taas laittaa tseffien ohjeet omaan arvoonsa. Heidän mukaansahan sian pitäisi olla oikeastaan pinkkiä eli sisälämpötila noin 55 astetta, mikä on liian vähän bakteerien ja loisten tuhoamisen kannalta - noin 80 astetta on sopiva lämpötila.

        Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista?

        "Mainiota huomata, että trikiinin tartuntaa ei selosteta millään sivustolla tarkkaan - ainoastaan, että sen voi saada lihansyöjän lihasta, mutta missään ei selosteta miten se on tarttunut tähän lihansyöjään."

        "Mutta siis mistä esim. sika saa trikiinin elimistöönsä paitsi maasta ja muiden eläinten ulosteista? "

        Sika ei olekaan kasvissyöjä, vaan kaikkiruokainen kuten ihminenkin.


    • Anonyymi

      Miksi kengurua, käytä kotimaista koiraa.

      • Anonyymi

        Suomen pystykorvaa syötyäni koira räksytti vielä mahassa ja rupareijässäkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      90
      3265
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3043
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1872
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      19
      1842
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      30
      1767
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1701
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1687
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      34
      1379
    9. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1319
    Aihe