Avasin reilu viikko sitten Kirsberry kirsikkaviinin ja Passoa Fruit väkevän hedelmäviinin. Olen säilyttänyt niitä tyhmyyttäni huoneenlämmössä - korkki kiinni kylläkin. Mahtavatko olla enää juontikelpoisia? Entäpä mistä tunnistaa pilaantuneen hedelmäviinin?
Kiitos jo etukäteen, jos joku viitsii vastaamaan!
HEDELMÄVIINIEN SÄILYVYYS ????
3
2869
Vastaukset
- Aune Avuton
KORJAAN: Passoa Fruit hedelmäLIKÖÖRIN !!!!!!!!
- Sittenpähän tiedät
Pilaantuneen viinin tunnistat siitä, ettei se ole enää niin nautittavaa juotavaa. Avattu viini siis menettää hapettuessaan nautittavuuttaan, mutta ei se sen vaarallisempaa juotavaa terveyden kannalta ole. Vaatisi varmaankin vuosia tai ainakin useita kuukausia, että viiniin muodostuisi yhdisteitä, joiden voisi kuvitella vaarantavan terveyttä sen enempää kuin viini sellaisenaan vaarantaa.
Viinistä tulee tuon hapettumisen myötä (pitemmällä ajanjaksolla) viinietikkaa, mutta sellaistahan me ostamme varta vasten ruokakaupasta ja käytämme ruuanlaittoon!
Jos tuollainen viini on ollut avattuna viikon tai pari, minä maistaisin sitä ilman muuta ja kaataisin viemäriin vasta silloin jos se maistuisi vastenmieliselle.
Sen hedelmäliköörisi pilaantuminen vie aikaa paljon, paljon enemmän kuin viinin pilaantuminen. Vuosia, sanoisin. Alkoholi ja sokeri ovat kelpo säilöntäaineita!- Aune Avuton
Paljon kiitoksia sinulle!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732805
- 632694
- 681792
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä151568- 201560
- 151412
- 481267
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229