Ajattelin tehdä nekkuja jouluksi. Kaikissa löytämissäni ohjeissa sanotaan että nekut pitää säilyttää jääkaapissa tai ne pehmenee. Kaupassa myytävät nekut kuitenkin säilyvät huoneenlämmössä aivan kovina. Miten saan tällaisia tehtyä? Osaanko joku kultainen kertoa repestiä huoneenlämmössä säilytettäville nekuille??
Nekkuja!
6
1115
Vastaukset
- eevanennen
eikö kukaan osaa vastata? :(
- vanillaheart
Tämä on paras nekkuohje mitä itse tiedän (on keitelly monesti :D) Tällä tulee sellaisia oikeita nekkuja, joita ei tarvi jääkaapiin laittaa:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
1 dl mantelirouhetta (ei pakollinen)
Sekoita kaikki muut aineet paitsi mantelirouhe keskenään. Keittele seosta 35-40 minuuttia, sekoittele aina välillä. Voit kokeilla loppuvaiheessa tiputtaa pisaran seosta kylmään veteen ja jos se kovettuuu melkein kivikovaksi niin silloin seos on keittynyt tarpeeksi. Lisää lopuksi vasta mantelirouhe ja sitten kaatele seos leivinpaperista tehtyihin tötteröihin tai sellaisiin pieniin karkkivuokiin. - eevanenen
vanillaheart kirjoitti:
Tämä on paras nekkuohje mitä itse tiedän (on keitelly monesti :D) Tällä tulee sellaisia oikeita nekkuja, joita ei tarvi jääkaapiin laittaa:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
1 dl mantelirouhetta (ei pakollinen)
Sekoita kaikki muut aineet paitsi mantelirouhe keskenään. Keittele seosta 35-40 minuuttia, sekoittele aina välillä. Voit kokeilla loppuvaiheessa tiputtaa pisaran seosta kylmään veteen ja jos se kovettuuu melkein kivikovaksi niin silloin seos on keittynyt tarpeeksi. Lisää lopuksi vasta mantelirouhe ja sitten kaatele seos leivinpaperista tehtyihin tötteröihin tai sellaisiin pieniin karkkivuokiin.kiitoskiitoskiitos! Kokeilenpa tuota sitten! :)
- Nekkuliinu
vanillaheart kirjoitti:
Tämä on paras nekkuohje mitä itse tiedän (on keitelly monesti :D) Tällä tulee sellaisia oikeita nekkuja, joita ei tarvi jääkaapiin laittaa:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
1 dl mantelirouhetta (ei pakollinen)
Sekoita kaikki muut aineet paitsi mantelirouhe keskenään. Keittele seosta 35-40 minuuttia, sekoittele aina välillä. Voit kokeilla loppuvaiheessa tiputtaa pisaran seosta kylmään veteen ja jos se kovettuuu melkein kivikovaksi niin silloin seos on keittynyt tarpeeksi. Lisää lopuksi vasta mantelirouhe ja sitten kaatele seos leivinpaperista tehtyihin tötteröihin tai sellaisiin pieniin karkkivuokiin.Meillä ei oo kuohukermaa ja haluaisin tehdä nekkua, onko muuta vaihtoehtoa?
- vieras 9
Nekkuliinu kirjoitti:
Meillä ei oo kuohukermaa ja haluaisin tehdä nekkua, onko muuta vaihtoehtoa?
...Nekkuja voi tehdä myös maidosta.2dl Maitoa ja 2dl sokeria kiehutetaan niin (ainakin 20-30min.)kauan,kunnes alkaa vähän sakenemaan.Lopuksi vielä rasvaa n.2rkl tai enemmän ja hämmennät hetken aikaa.Älä anna tummua liikaa.Maku alkaa kärsiä jos kiehuttaa liian kauan.Levitä paperin päälle ja anna hetken jäähtyä,kunnes laitat pakkaseen.Sieltä sitten otat palasia,kunnes on hieman kovettunut.Makunautintoja!! ;)
- En löydä!
Nekku ohjeita ei montaa löydy.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682590
- 622552
- 681752
- 241577
- 201490
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91430- 151352
- 381213
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81157- 251076