millaista on suurtalouskokin työ?

sanna116

Hei.
Olen ylioppilas ja suunnitellut opiskelevani kokiksi. Aiemmin minua on kiinnostanut enemmän ravintolakokin työ, mutta nyt olen ollut puoli vuotta töissä ala carte -ravintolassa, ja olen alkanut miettiä, josko ravintolakokin työ on sittenkään minua varten. Olen myös alkanut miettiä, josko suurtalouskokin työ sopisi minulle paremmin. Olisi mukava kuulla erilaisissa laitoksissa (koulut, päiväkodit, sairaalat, henkilöstöravintolat) työskenteleviltä suurtalouskokeilta/keittäjiltä kokemuksia työstä. Jos joku osaa verrata sitä ravintolakokin työhön, niin olisi mukava kuulla :) Kuinka kiireistä ja hektistä työ keskimäärin on, tuntuuko yleensä että työtä on sopivasti vai liikaa? Millaisia taukoja suurkeittiöllä pystyy pitämään ja ehtiikö siellä itse työpäivän aikana syömään? Kuinka pitkiä työpäivät ovat?
Kiitos

3

3125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rouva kokki

      Omasta mielestäni suurtalouskokokeilla jotka työskentelevät henkilöstö ym. paikoissa on työajat yleensä paremmat. Monessa paikassa on päivätyö ja viikonloput vapaat. Työ on fyysisesti raskaampaa koska uunit ja padat ovat isompia ja niitä saattaa olla useampi. Itse olen työskennellyt monellaisissa ravintoloissa ja kyllä se aika hektistä on joka paikassa. Suurtalouskeittiöissä tauot toimivat hyvin koska ruoat tehdään valmiiksi, ei tarvitse olla tilauksia päivystämässä sekä porukkaa on enemmän niin kaverin tauotuksetkin toimivat yleensä hyvin. Kokin työhön liittyy yleensä myös paljon muuta niin suurtalous- kuin ravintolakeittiöissäkin mm. omavalvonta, tavaran tilaus ja purku, joskus myös lounaslistojen suunnittelua, puhtaanapitoa sekä asiakaspalvelua. Työpäivät ovat yleensä 7,5h.

      • tyttö....

        Ei liene tulla valinnanvaikeutta, koska enää ei ole erikseen ravintola- ja suurtalouskokki-linjoja.


      • kokki kolmonen

        Olen itsekin kokki ja kokemusta monenlaisista paikoista. Työaikojen puolesta henkilöstöravintola on paras paikka palkka on A-oikeuksien takia parempi kuin esim. sairaalan keittiöllä. Itse pidän enemmän ala cartesta mutta työajat on todella huonot, kaikki viikonloput yleensä töissä. Lain mukaan pakollinen vapaa vain joka 5. viikonloppu, eikä senkään tarvii olla la su. Palkkapussissa eron näkee, kesäravintolassa töissä illat ja viikonloput niin n.500 € enemmän oli tulot henkilöstöravintolaan verrattuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      68
      2610
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      62
      2562
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1762
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1577
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1500
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1440
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1362
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1213
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1167
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1086
    Aihe