Hei.
Olen ylioppilas ja suunnitellut opiskelevani kokiksi. Aiemmin minua on kiinnostanut enemmän ravintolakokin työ, mutta nyt olen ollut puoli vuotta töissä ala carte -ravintolassa, ja olen alkanut miettiä, josko ravintolakokin työ on sittenkään minua varten. Olen myös alkanut miettiä, josko suurtalouskokin työ sopisi minulle paremmin. Olisi mukava kuulla erilaisissa laitoksissa (koulut, päiväkodit, sairaalat, henkilöstöravintolat) työskenteleviltä suurtalouskokeilta/keittäjiltä kokemuksia työstä. Jos joku osaa verrata sitä ravintolakokin työhön, niin olisi mukava kuulla :) Kuinka kiireistä ja hektistä työ keskimäärin on, tuntuuko yleensä että työtä on sopivasti vai liikaa? Millaisia taukoja suurkeittiöllä pystyy pitämään ja ehtiikö siellä itse työpäivän aikana syömään? Kuinka pitkiä työpäivät ovat?
Kiitos
millaista on suurtalouskokin työ?
3
3125
Vastaukset
- rouva kokki
Omasta mielestäni suurtalouskokokeilla jotka työskentelevät henkilöstö ym. paikoissa on työajat yleensä paremmat. Monessa paikassa on päivätyö ja viikonloput vapaat. Työ on fyysisesti raskaampaa koska uunit ja padat ovat isompia ja niitä saattaa olla useampi. Itse olen työskennellyt monellaisissa ravintoloissa ja kyllä se aika hektistä on joka paikassa. Suurtalouskeittiöissä tauot toimivat hyvin koska ruoat tehdään valmiiksi, ei tarvitse olla tilauksia päivystämässä sekä porukkaa on enemmän niin kaverin tauotuksetkin toimivat yleensä hyvin. Kokin työhön liittyy yleensä myös paljon muuta niin suurtalous- kuin ravintolakeittiöissäkin mm. omavalvonta, tavaran tilaus ja purku, joskus myös lounaslistojen suunnittelua, puhtaanapitoa sekä asiakaspalvelua. Työpäivät ovat yleensä 7,5h.
- tyttö....
Ei liene tulla valinnanvaikeutta, koska enää ei ole erikseen ravintola- ja suurtalouskokki-linjoja.
- kokki kolmonen
Olen itsekin kokki ja kokemusta monenlaisista paikoista. Työaikojen puolesta henkilöstöravintola on paras paikka palkka on A-oikeuksien takia parempi kuin esim. sairaalan keittiöllä. Itse pidän enemmän ala cartesta mutta työajat on todella huonot, kaikki viikonloput yleensä töissä. Lain mukaan pakollinen vapaa vain joka 5. viikonloppu, eikä senkään tarvii olla la su. Palkkapussissa eron näkee, kesäravintolassa töissä illat ja viikonloput niin n.500 € enemmän oli tulot henkilöstöravintolaan verrattuna.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682610
- 622562
- 681762
- 241577
- 201500
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91440- 151362
- 381213
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81167- 251086