Onko kokemusta omenatuoremehun käyttämisestä siideriksi? Onko maku vaivan väärti? Tavoitteena mahdollisimman kuiva juoma.
Suunnitelma:
- viiteen litraan omenatuoremehua (säilöntäaineeton, hiilihydraattia 10 g / l) pektolaasientsyymiä ja viinihiivaa ravintosuoloineen (tai tavallista hiivaa vain)
- Sokeria ei lisätä.
- Kun käyminen lakkaa, selkeytys kylmässä. Ei kirkasteita eikä ainakaan käymisenpysäyttäjää.
- Pullotus tiiviisiin pulloihin siten, että enimmät hiivat jäävät pois kyydistä. Mahdollisesti lusikallinen sokeria per pullo.
- Muutamaksi päiväksi kellariin käymään kuplivaksi pulloissa
Kaavoilla laskien maksimialkoholipitoisuus on 6,4 %.
omenamehusta siideriä
5
1161
Vastaukset
- dksfljsadfö
Olen joskus tehnyt. Itse laittaisin vähän vettä sekaan jos tekisin nyt. Pelkästä mehusta tehtynä tulee "siideristä" hyvin vahvaa, noin 10 volttista ( ei pitäisi tulla mutta niin vain tuli, liekö noissa sitten enemmän hiilaria kuin purkissa sanotaan...). Hiilihapotin itse kaasulla nuo. Maku oli kuin kiljussa ikään, ei tullut kauhean hyvää, päähän kyllä meni ja melkein koko satsi tuli juotua.
- aloittaja.
Tuli itsekin kokeiltua. Käytin pullahiivaa ja ravinnesuoloja. En käyttänyt ihan kuivaksi. En pysäyttänyt käymistä, vaan pullotin käyvän juoman (vrt. sima) vielä käyvänä ja vein kylmään pariksi päiväksi. Oli juontikelpoista, muttei hyvää.. Alkoholia kehittyi n. 4 %. Hiilidioksidia juomassa oli luonnostaan, koska käyminen jatkui pulloissa.
Millään en usko, että elintarvikkeissa olisi hiilihydraatteja enempää kuin mitä on ilmoitettu, koska ilmoitustarkkuus on prosentin tarkkuudella. Kemian perusyhtälöillä laskin tuon maksimipitoisuuden olettaen kaiken hiilihydraatin rypäle- tai hedelmäsokeriksi. Ehkäpä sinun tapauksessasi mehussa oli ilmoitettua enemmän käymiskelpoisia hiilihydraatteja tai mittarisi näytti mitä sattui. Itse päädyin neljään prosenttiin, kun analysoin karkealla menetelmällä vertaamalla analyysivaa'an kanssa käyttämättömän ja käytetyn mehun tiheyksiä.
Herää uteliasuus, että millä menetelmällä mitään muuta kuin puhdasta vettä saa kotona hiilihapotettua. Limukoneilla on sotkematta konetta miltei mahdotonta... - sdafsdfa
aloittaja. kirjoitti:
Tuli itsekin kokeiltua. Käytin pullahiivaa ja ravinnesuoloja. En käyttänyt ihan kuivaksi. En pysäyttänyt käymistä, vaan pullotin käyvän juoman (vrt. sima) vielä käyvänä ja vein kylmään pariksi päiväksi. Oli juontikelpoista, muttei hyvää.. Alkoholia kehittyi n. 4 %. Hiilidioksidia juomassa oli luonnostaan, koska käyminen jatkui pulloissa.
Millään en usko, että elintarvikkeissa olisi hiilihydraatteja enempää kuin mitä on ilmoitettu, koska ilmoitustarkkuus on prosentin tarkkuudella. Kemian perusyhtälöillä laskin tuon maksimipitoisuuden olettaen kaiken hiilihydraatin rypäle- tai hedelmäsokeriksi. Ehkäpä sinun tapauksessasi mehussa oli ilmoitettua enemmän käymiskelpoisia hiilihydraatteja tai mittarisi näytti mitä sattui. Itse päädyin neljään prosenttiin, kun analysoin karkealla menetelmällä vertaamalla analyysivaa'an kanssa käyttämättömän ja käytetyn mehun tiheyksiä.
Herää uteliasuus, että millä menetelmällä mitään muuta kuin puhdasta vettä saa kotona hiilihapotettua. Limukoneilla on sotkematta konetta miltei mahdotonta...Minulla oli tuolloin sellainen iso tarkoitusta varten ostettu sammio johon saattoi kytkeä kaasupullon. Lensi roskiin jossain vaiheessa kun luovuin harrastuksesta.
- Keina
Hiilihapotusta olen kuullut tehtävän hiilihappojäällä. Hieman alle kuutiosentti hiilihappojäätä 0,7l pulloon ja korkki kiinni. satavarma annostuksesta en ole mutta kokeile vaikka vesipulloon ensin.
- Keina
Niinjuu...Hillihappojäätä myy ainakin AGA ja osa AGAn jälleenmyyjistä. Tampereella esim Tamrex.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743032
- 712901
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191732- 241667
- 271661
- 201620
- 481307
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91289- 381283