Mielenkiinnosta kysyisin, että missä olette töissä nyt?
Onko se niin, että restonomit on joko respassa tai muissa palvelutöissä tai esim. ravintolapäällikköinä?
Itse valmistun kohta puoliin restonomiksi hotelli- ja ravintola-alan puolelta, mutta olen tullut siihen tulokseen ettei asiakaspalvelutyö ole minua varten. Koulun harjoittelut olen tehnyt hotellien vastaanotossa, mutta siinähän on todella huono palkka ja vieläpä vuorotyötä. :D
Joten mitä kaikkea restonomi voi ylipäänsä tehdä? Pitääkö vaihtaa alaa kokonaan? :/
Restonomit
2
871
Vastaukset
- tyty1989
Restonomi voi toimia esim. keittiöpäällikkönä, ravintolapäällikkönä, vuorovastaavana erilaisissa ravintoloissa, vastaanoton vuoropäällikkönä, elintarvikkeiden markkinointi-ja myyntitehtävissä... näissä päällikköhommissa palkka on tietenkin parempi, kuin tavallisena rivityöntekijänä.
Tosin vastavalmistuneen restonomin papruilla on melko hankalaa päästä heti valmistumisen jälkeen mihinkään päällikkötason tehtäviin. Kun rivityöntekijänä tekee ensin hommia, pääsee paremmin eteenpäin uralla.
Tosin aika monet restonomeista työskentelee perustyöntekijätasolla, tarjoilijana, vastaanottovirkailijana, kokkina yms.
Jos restonomina aiot tulevaisuudessa työskennellä, niin asiakaspalvelutyötä tulee eteen taatusti, ja sitä et voi vältellä. Joten jos asiakaspalvelutyöstä et tykkää, niin väärää alaa olet opiskelemassa. Tietysti esim. keittiöllä työskennellessä (riippuen ravintolasta) sinun ei tarvitse niin paljon olla tekemisissä suoraan asiakkaiden kanssa.
Muista ettei mikään koulutus ole turhaa :) voihan olla että kiinnostut asiakaspalvelutyöstä myöhemmin. - Jatkojohto
Juu, näin se on ja kovastihan tuota asiakaspalvelua ja markkinointia ainakin meidän ryhmälle opetetaankin.
Ruoka ja ruoanvalmistus on kiinnostaneet aina ja näin aikuisiällä (40v) päätin vaihtaa alaa. Aikaisemmin asiakaspalvelu ja toimistotyötä olen tehnyt.
Harjoittelussa olin suurtalouskeittiöllä ja täytyy sanoa, että jonkinlainen pettymys oli se, kuinka kaukana se oikeastaan on oikeasta ruoanlaitosta. Sehän on verrattavsissa tehdas- tai liukuhihnatyöhön. Ravintolan keittiössäkin sen verran olen ollut, että ei sielläkään ruoanlaitosta kerkeä juuri naatiskella. Työilmapiiri oli ainoa, joka siitä teki mukavaa.
Ruoan parissa tahdon silti töitä tehdä ja olisi mukavaa kuulla, onko kukaan restonomi päätynyt (ruoka) kaupan alalle ? En siis tarkoita kassatyötä, vaan esim. osaston vastaavaksi tai -hoitajaksi tms. ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742892
- 642753
- 681812
- 241647
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171639- 201590
- 191478
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249