Hei,
mikä olisi hyvä, helppo ruokaisa vaihtoehto ristiäiskahvitusta ennen.
Tilaisuus järjestetään sellaisessa paikassa,että mitään pitopöytää ei ole tarkoitus laittaa. Kavitus on tavallaan se päätarjoilu. Koska vieraista osa tulee pidemmän matkan päästä, myös joku ruokaisampi "pala" pitänee järjestää. Astiat ja mahdollinen ruoan lämmityskin järjestyisi paikan päällä.
Ruokaisa salaatti, helppo kuljetettava muu ruoka
5
1565
Vastaukset
- sdfgfdsfsgds
Makaronimajoneesisalaatti on aina hyvä. Jos tulossa kasvissyöjiä, älä laita metvurstia/tonnikalaa, jos ei, noilla saa vielä ruokaisamman.
- niini-goes-baking
Joo samaa mieltä, salaatit ehkä helpoin vaihtoehto, senkun vain "vatkaa" ainekset sekaisin, eikä tule edes erityisen kalliiksi, mutta itse laittaisin mieluummin pari-kolme vaihtoehtoa:
- raikas salaatti (salaatti, kurkku, kirsikkatomaatti, paprika, ananas, viinirypäle)
- makaronimajoneesi (keitetty makaroni, majoneesi, hernemaissipaprika)
- riisisalaatti (keitetty riisi, hernemaissipaprika, ananas)
erillisissä astioissa syöjän itse valittavaksi esimerkiksi pari lisäkevaihtoehtoa, esim: tonnikalaa/savukalaa, metvurstia, kinkkua, fetajuustoa, aurinkokuivattua tomaattia
__________________________________________________________
jos lämmintä ruokaa mielitte, niin suuri satsi keitettyjä perunoita ja itsetehtyjä lihapullia on aina hyvä vaihtoehto vaikkapa ruskea kastike, mutta kannattaa ottaa etukäteen selvää mahdollisista erikoisruokavalioista.
__________________________________________________________
kolmas itseäni miellyttävä, helppo vaihtoehto on voileivät/voileipäkakku: helppo tehdä, kun ei liikaa ala nyhräämään:
voileipiin:
- tummaa/vaaleaa leipää, oikeastaan mikä tahansa käy
- kinkkua/metvurstia/juustoa
- salaatinlehtiä
- tomaattia/kurkkua/paprikaa/suolakurkkua/viinirypäleitä
- koristeeksi basilikaa/persiljaa
esim:
kinkkuleipiin: vaalea leipä margariini salaatinlehti kinkku suolakurkkua TAI paprikaa persilja
metvurstileipiin: tumma leipä margariini salaatinlehti metvursti kurkkuviipaleet persilja
juustoleipiin: vaalea leipä margariini salaatinlehti juustoviipale tomaattiviipale viinirypäle basilika
______________________________________________________
voileipäkakkuun:
- tummaa JA vaaleaa vuokaleipää (pelkkä vaalea lötsähtää, pelkkä tumma liian kuivaa)
Leikkaa leivistä reunat irti, niin kakku on helpompi koota!!!
kalaversion täyte:
- maustamatonta tuorejuustoa
- tonnikalaa paloina öljyssä (täytteessä halvempaa ja yleisesti ottaen maukkaampaa kuin savukala - juusto kun imee savun maun itseensä!!)
- tilliä (tuoretta!!!)
sekoitetaan keskenään ja kootaan kakuksi tarjoilua edeltävänä päivänä, ympärille kelmua ja päälle paino.
koristellaan seuraavana päivänä.
koristelu:
- maustamatonta tuorejuustoa (kuorrute - voidaan tarvittaessa notkistaa)
- savukalaa (jos haluaa kalaa kakun päälle, mutta koristelu onnistuu kyllä kasviksillakin)
- tilliä (tuoretta!!!)
- kurkkua/viinirypäleitä/paprikaa/kirsikkatomaatteja/suolakurkkusilppua/ananasta
metvurstiversion täyte:
- ruohosipulituorejuustoa
- yrttimaustettua tuorejuustoa
- silputtua metvurstia
- silputtua suolakurkkua
sekoita toinen tuorejuusto metvurstin sekaan, ja toinen suolakurkkusilpun sekaan. täytä kakku vuorokerroksin. samat proseduurit muutoin kuin kalaversiossakin.
koristeeksi:
- ruohosipulituorejuustoa (kuorrute - voidaan tarvittaessa notkistaa)
- metvurstia
- kurkkua/viinirypäleitä/paprikaa/kirsikkatomaatteja/suolakurkkua/ananasta
- basilikaa tai persiljaa
kinkkuversion täyte:
- ruohosipulituorejuustoa
- yrttimaustettua tuorejuustoa
- silputtua kinkkua (mahdollisimman voimakkaan makuinen savukinkku)
- silputtua suolakurkkua
sekoita toinen tuorejuusto kinkun sekaan, ja toinen suolakurkkusilpun sekaan. täytä kakku vuorokerroksin. samat proseduurit muutoin kuin kalaversiossakin.
koristeeksi:
- ruohosipulituorejuustoa (kuorrute - voidaan tarvittaessa notkistaa)
- kinkkua (ohuet viipaleet sopivat parhaiten koristeluun, koska niistä saa helpoimmin muotoiltua erilaisia koristeita (rullia, aaltoja tms), mutta myös täytteeseen käytetty savukinkku sopii silputtuna koristeluun)
- kurkkua/viinirypäleitä/paprikaa/kirsikkatomaatteja/suolakurkkua/ananasta
- basilikaa tai persiljaa
(jos kova kiire, myös kaupan valmiit majoneesipohjaiset kinkkusalaatit, kuten "lounassalaatti" ja kaisersalaatti sopivat yhdeksi täytevaihtoehdoksi - tällä en kuitenkaan täyttäisi koko kakkua.)
kasvisversion täytteet:
ruohosipulituorejuustoa
maustamaton tuorejuusto (tai aurinkokuivatulla tomaatilla maustettu, jos mahdollista)
kerros 1: paprikaa
kerros 2: suolakurkkua
kerros 3: kurkkua
kerros 4: aurinkokuivattu tomaatti (tarpeeton, jos vastaava tuorejuusto löytyy) ja basilika
sekoita ruohosipulituorejuustoa suolakurkun, paprikan ja kurkun sekaan, ja maustamaton aurinkokuivatun tomaatin ja basilikan sekaan. (jos kaupasta löytyy aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa, lisää vain basilika!!!)
täytä kakku vuorokerroksin. samat proseduurit muutoin kuin muissakin versioissa.
koristeeksi:
- ruohosipulituorejuustoa (kuorrute - voidaan tarvittaessa notkistaa)
- kurkkua/viinirypäleitä/paprikaa/kirsikkatomaatteja/suolakurkkua/ananasta
- basilikaa tai persiljaa
MUISTA MERKITÄ KAKKUIHIN MITÄ NE SISÄLTÄVÄT ennen kuin alat koristella, ethän halua esim kala-allergikon syövän vahingossa metvurstipäällysteistä tonnikalakakkua?!? Varsinkin jos koristelet kaikki kakut vain kasviksilla, kannattaa myös tarjolle pantaessa informoida syöjiä niiden täytteistä pikkulapuilla "KALA", "KINKKU", "METVURSTI", "KASVIS".- niini-goes-baking
Aloittelevan ruoka/leivontablogini löydät osoitteesta www.niini-goes-baking.vuodatus.net :)
- niini-goes-baking
niini-goes-baking kirjoitti:
Aloittelevan ruoka/leivontablogini löydät osoitteesta www.niini-goes-baking.vuodatus.net :)
Pahoittelen ylipitkää postausta, mutta en jaksanut alkaa pätkimään sitä, toivottavasti siitä saa selvän.
Lisäyksenä vielä sen verran, että raikkaaseen salaattiin sopivat myös tuore basilika ja vesimeloni, majoneesipohjaiseen pastasalaattiin myös silputtu suolakurkku.
Voileipäkakkujen päälle sopii basilikan, persiljan ja tillin ohella myös ruohosipulisilppu! :)
Ja tosiaan, kaikki mainitsemani yrtit siis TUOREINA!!!! ei kuivattuja yrttejä kakkuihin... :) - Emiliiiiii
niini-goes-baking kirjoitti:
Pahoittelen ylipitkää postausta, mutta en jaksanut alkaa pätkimään sitä, toivottavasti siitä saa selvän.
Lisäyksenä vielä sen verran, että raikkaaseen salaattiin sopivat myös tuore basilika ja vesimeloni, majoneesipohjaiseen pastasalaattiin myös silputtu suolakurkku.
Voileipäkakkujen päälle sopii basilikan, persiljan ja tillin ohella myös ruohosipulisilppu! :)
Ja tosiaan, kaikki mainitsemani yrtit siis TUOREINA!!!! ei kuivattuja yrttejä kakkuihin... :)Tulipa ihan nälkä kun tuota viestiä luki :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742962
- 682837
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171679- 241657
- 261602
- 201600
- 481297
- 381273
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91269