Oli taas tosihyvää

ruokaa,kun valmistin

ihan itse aikanikuluksi tirrikeittoa.

12

2215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tirrilihan tiedän, mutta rupesi askarruttamaan, että olisiko tässä nyt kyseessä kalasoppa pikkutirreistä?

      Ohjetta kehiin kun aloitit?

      • se on salaisuus

        kun sen kuitenkin omana reseptinäsi jossain julkaisisit.


      • se on salaisuus kirjoitti:

        kun sen kuitenkin omana reseptinäsi jossain julkaisisit.

        No, niin varmaan, joo...

        Sinähän jätit minulle ihan pelin avoimeksi omia kiva nimi itselleni. Mitähän tuo alkuperäinen kirjoittaja siihen mahtaa sanoa?

        No, jos minä otan tuon tirrikeiton, niin ota sinä vaikka lihakeitto tai hernesoppa, jooko? Et sinä siitä mitenkään käryä, yhtä vähän kuin siitä voileipäkakusta taannoin. Eikä kukaan enää sääli edes mitään sanoa, mitä nyt sairaalle suotta. Pahoittaa vielä milensä ja siirtyy pilven reunalle kymmenettä kertaa.


      • edelleen salaisuus
        crudo kirjoitti:

        No, niin varmaan, joo...

        Sinähän jätit minulle ihan pelin avoimeksi omia kiva nimi itselleni. Mitähän tuo alkuperäinen kirjoittaja siihen mahtaa sanoa?

        No, jos minä otan tuon tirrikeiton, niin ota sinä vaikka lihakeitto tai hernesoppa, jooko? Et sinä siitä mitenkään käryä, yhtä vähän kuin siitä voileipäkakusta taannoin. Eikä kukaan enää sääli edes mitään sanoa, mitä nyt sairaalle suotta. Pahoittaa vielä milensä ja siirtyy pilven reunalle kymmenettä kertaa.

        variaatiot tirri-sektorilta on tehty ja dokumentoitu. Eli reseptirosvolle ei jäänyt mitään.


      • Kala-Victor
        edelleen salaisuus kirjoitti:

        variaatiot tirri-sektorilta on tehty ja dokumentoitu. Eli reseptirosvolle ei jäänyt mitään.

        Näytti sulta loppuvan sanottava? Ei kannata alkaa tarinoimaan, jollei ole tarinaa. Tulee paska housuun ja naapuri nauraa.


      • tirristä tietävä
        Kala-Victor kirjoitti:

        Näytti sulta loppuvan sanottava? Ei kannata alkaa tarinoimaan, jollei ole tarinaa. Tulee paska housuun ja naapuri nauraa.

        vai mitä yrität ähistä.


    • koskaan

      syöneet tirrikeittoa sehän on savo- ja karjalaisten ruokaa.

      • muinaisruoaka

        Kun et nyt raota uhallakaan salaisuuden verhoa, niin tällainen löytyy netistä

        Tirrisoppa
        (syödään teurastuksen kunniaksi syksyllä)


        400g sianlihaa
        2 l vettä
        6 naurista
        lanttua
        0,5 kg kaalia
        sipulia

        1. Rasvaisesta sianlihasta leikataan pieniä paloja tai siivuja, jotka käristetään eli tirrataan pannulla tai padassa.
        2. Lisätään naurislohkoja ja vettä sekä mausteeksi suolaa ja sipulia.
        3. Soppa suurustetaan ohrajauhoilla, vehnäjauhoilla tai ohraryyneillä.
        4. Keitetään, kunnes nauriit hieman hajoavat, niin että soppa muistuttaa paremminkin muhennosta tai "vetelään kastikkeeseen tehtyä keittoa".

        Näyttää olevan Espoon pitäjänruoka. Lieneekö lainattu sinne Savo-Karjalaan täältä Uudeltamaalta?


      • ole mitään
        muinaisruoaka kirjoitti:

        Kun et nyt raota uhallakaan salaisuuden verhoa, niin tällainen löytyy netistä

        Tirrisoppa
        (syödään teurastuksen kunniaksi syksyllä)


        400g sianlihaa
        2 l vettä
        6 naurista
        lanttua
        0,5 kg kaalia
        sipulia

        1. Rasvaisesta sianlihasta leikataan pieniä paloja tai siivuja, jotka käristetään eli tirrataan pannulla tai padassa.
        2. Lisätään naurislohkoja ja vettä sekä mausteeksi suolaa ja sipulia.
        3. Soppa suurustetaan ohrajauhoilla, vehnäjauhoilla tai ohraryyneillä.
        4. Keitetään, kunnes nauriit hieman hajoavat, niin että soppa muistuttaa paremminkin muhennosta tai "vetelään kastikkeeseen tehtyä keittoa".

        Näyttää olevan Espoon pitäjänruoka. Lieneekö lainattu sinne Savo-Karjalaan täältä Uudeltamaalta?

        ESPOOLAISTEN REHUKEITTOA.


      • tirrikeitto ohje
        ole mitään kirjoitti:

        ESPOOLAISTEN REHUKEITTOA.

        Mennään ruokakauppaan ja ostetaan seuraavat keittoon kuuluvat raakaineet.
        1kg siankylkeä
        2kg Pito perunoita
        1kg porkkanoita
        1kg keltasipulia
        Liha leikataa noin 1 sentin siivuiksi ja 3-4 sentin paloiksi, ruskistetaan paistinpannulla molemmin puolin.
        Jätetään sianlihasta kertynyt rasva paistinpanuu johon laitetaan noin 1½ rl.grahmanjauhoja annetaan niiten vähän ruskistua sitten laitetaan kuorittu ja silpuiksi pienenetty sipuli sitten rukistumaan.
        Annetaan ruskistua tumman ruskeaksi sitten lisätään kuuma vettä noin 0.5lit.annetaan kiehua pienellälämmöllä.
        Huom.Ruokaa laitettaessa täytyy olla aina kuumaa vettä saatavissa kaiken varmuuden varalla.
        Otetaan 3 litran kattila laitetaan puolilleen vettä ja annetaan sen ruveta melkein kiehumaan sitten vasta
        laitetaan ruskistettu lihat kiehumaan lisätään pippuri teelusikka suolaa annetaan lihojen kiehua noin 30min.
        Kuoritaan perunat ja porkkanat jokainen syöjämäärän mukaan täytyy myös otta huomioon jos joku santsaan.
        Perunoiden olessa melkein kypsia lisätään paistinpannussa oleva kastike kattilaan ja huudellaan paistinpannu kuumalla vedellä joka kaadetaan keittoon ja annetaan kiehua niin kauan,että perunat ovat kypsiä.
        Nautitaan ruisleivän ja piimän kera.
        Hyvää makunautintoja.


      • 37
        tirrikeitto ohje kirjoitti:

        Mennään ruokakauppaan ja ostetaan seuraavat keittoon kuuluvat raakaineet.
        1kg siankylkeä
        2kg Pito perunoita
        1kg porkkanoita
        1kg keltasipulia
        Liha leikataa noin 1 sentin siivuiksi ja 3-4 sentin paloiksi, ruskistetaan paistinpannulla molemmin puolin.
        Jätetään sianlihasta kertynyt rasva paistinpanuu johon laitetaan noin 1½ rl.grahmanjauhoja annetaan niiten vähän ruskistua sitten laitetaan kuorittu ja silpuiksi pienenetty sipuli sitten rukistumaan.
        Annetaan ruskistua tumman ruskeaksi sitten lisätään kuuma vettä noin 0.5lit.annetaan kiehua pienellälämmöllä.
        Huom.Ruokaa laitettaessa täytyy olla aina kuumaa vettä saatavissa kaiken varmuuden varalla.
        Otetaan 3 litran kattila laitetaan puolilleen vettä ja annetaan sen ruveta melkein kiehumaan sitten vasta
        laitetaan ruskistettu lihat kiehumaan lisätään pippuri teelusikka suolaa annetaan lihojen kiehua noin 30min.
        Kuoritaan perunat ja porkkanat jokainen syöjämäärän mukaan täytyy myös otta huomioon jos joku santsaan.
        Perunoiden olessa melkein kypsia lisätään paistinpannussa oleva kastike kattilaan ja huudellaan paistinpannu kuumalla vedellä joka kaadetaan keittoon ja annetaan kiehua niin kauan,että perunat ovat kypsiä.
        Nautitaan ruisleivän ja piimän kera.
        Hyvää makunautintoja.

        Hyväähän tuon kuuluu ollakin. Perunakeittoa, johon on lisätty tirripaisti mausteeksi. Vaan voihan siihen lisätä noita muitakin rehuja ihan, miten mieli sanoo. Eikä ainakaan huonommaksi siitä muutu, päinvastoin tulee lisää makuja hyvään keittoon.


      • äöläöl
        ole mitään kirjoitti:

        ESPOOLAISTEN REHUKEITTOA.

        Tämä soppa lienee kehitetty ennen kuin peruna oli edes Suomeen rantautunut. Sen vuoksi siihen käytettiin aivan muita juureksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      3002
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      71
      2881
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1842
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1699
    5. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1667
    6. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      26
      1632
    7. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1620
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1307
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1283
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1279
    Aihe