Etelä-pohjalaisen perinneruoan VERIKROPSUN ohjetta kaipaisin.
Jaakko Kolmosen ohjeista löytyi kyllä riistan verestä tehdyt ohukaiset, jossa mukana oli myös kaljaa.
Liekö yhtään samantyyppinen, kun hakemani ohje.
Kiitoksia jo etukäteen perinneruuan taitajille !!
Verikropsu
2
564
Vastaukset
- Jussi!
Taitaa olla aika harvinaista herkkua tuo verikropsu, tavallista kropsua pohojanmaalla kyllä teherähän tänäki päivänä. Koska on kyseessä kropsu niin ainoa seliitys on siihen jotta tuahon kropsu, eli pannukakkutaikinahan lisäthän elukan verta. En oo kyllä ikänänsä kuullu mutta kai sitte joku on sitä teheny ko rookaat kysellä!
- vampyyriruokia
verikropsu (veripannukakku), veriletut, verileipä sekä veripalttu. Veriruokia on aikanaan valmistettu syysteurastuksen yhteydessä.
Pojanluoma 2003
http://www.tkukoulu.fi/tiimalasi/ruokatalous.htm
http://www.soppakauha.com/index.asp?s=/reseptit/2103.htm
Verta myydän 1 lt pöniköissa pakastealtaissa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742982
- 682857
- 681832
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171689- 241657
- 261622
- 201610
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91269