Extraus sopisi nykyiseen elämäntilanteeseeni paremmin kuin vakityö, joten tässä olisi muutama kysymys niille, joilla on extrauksesta kokemusta.
Tulevatko työt aina lyhyellä varoitusajalla? Voisin kuvitella lähteväni välillä töihin tunninkin varoitusajalla, mutta joskus olisi kiva suunnitella viikkoansa etukäteenkin. Millaisellla varoitusajalla niitä yleensä tulee?
Tuleeko helpolla kenkää, jos ei ota lähes kaikkia tarjottuja vuoroja vastaan? En ole mikään nirso työnvieroksuja, mutta olisi mukava välillä suunnitella menojaan rauhallisin mielin.
Onko vuoroja yleensä paljon tarjolla? Kuinka paljon suunnilleen? Miten systeemi käytännössä toimii - soitetaanko/tekstataanko extraajille vai onko heillä joku oma intranet-systeeminsä?
Onko extraajaksi paljon tunkua? Onko kovin vaikea päästä? Kuvittelisin valttikortikseni sen, että olen täysi-ikäinen, minulla on hygieniapassi ja oma auto käytössä (laskin juuri, että Hesburgereita joissa voisin hyvin käydä heittämässä keikkaa on yli 30). Ikävä kyllä minulla ei kuitenkaan ole kokemusta asiakaspalvelualalta ja pelkään sen häiritsevän työnantajaa.
Olisin todella kiitollinen vastauksistanne!
Hese-extraus
2
2917
Vastaukset
- Tiskin tällä puolen
Hesestä ei ole mitään kokemusta, eli sen suhteen en voi vastata.
Mutta yleisellä tasolla, miksi menisit ekstraajaksi hapurilaisravintolaan joka ei maksa edes ravintola-alan TES:in mukaista palkkaa? Yhtä hyvin voit mennä vuokrafirman palvelukseen, jolloin tienaat enemmän (ja työ on vaihtelevampaa). Pk-seudulla Staffpoint on hyvä vaihtoehto, maksavat kiltisti alan työehtosopimuksen mukaisen palkan (10,28 €/tunti lisät), ja heillä on käytössä hyvin toimiva intranet jossa voit itse varata vuoroja, toki soittelevat ja tekstailevat tämän lisäksi (jopa sen verran aktiivisesti, että nyt kun olen pää-asiallisesti muissa töissä, niin jouduin poistattamaan itseltäni "salipätevyyden"). Muita samalla alueella toimivia juuri ravintolapuoleen keskittyviä yrityksiä ovat mm. Star People ja Urban Workers, maksvat yli TES:in, mutta heille ei ole asiaa ilman vankkaa työkokemusta. - jotakin vastausta...
Työkutsut tulevat tekstarilla, ja jos asut esim. pääkaupunkiseudulla, niin kutsuja voi tulla jopa päivittäin. Yleensä noita lähetetään silloin, kun tarve ilmenee, eli joskus päivää, kahta ennen tai sitten jopa tunnin varoitusajalla. Ravintolan vakituiset työntekijät menevät extrojen edelle, joten he saavat ensiksi mahdollisuuden ottaa vuoroja. Sitä en tiedä saako extrat tunnuksia intraan.
Jokaiselle työvuorolle tehdään erikseen työsopimus, joka koskee vain sitä vuoroa. Palkoista en osaa sanoa, enkä harjoitteluajoista.
Se hyöty extraamisesta on, että voit päästä jonkin yksikön listoille, jos teet työsi hyvin ja useasti samassa yksikössä. Isoimmilla ravintoloilla on usein sellaisiakin henkilöitä listoilla, jotka eivät pysty täysipäiväisesti työskentelemään.
Siihen en ota kantaa onko Hese-extra hyvä vaihtoehto vai ei. Tuossa nyt kuitenkin jotain tietoa, jos siitä mitään apua on.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682580
- 622542
- 681752
- 241557
- 201480
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91420- 151352
- 381203
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81147- 251076