Hei!
Meillä oli ensimmäinen ivf reilu kuukausi sitten ja munasoluja löytyi vain 4 yhdeksästä follista. Neljästä saadusta munasolusta kaikki ilmeisesti hedelmöittyivät, mutta vain yksi selvisi kunnollisena siirtoon asti. Pakkaseen ei nyt harmi kyllä saatu mitään. Siirrettävä alkiokaan ei ollut ilmeisesti mitään parhainta luokkaa, mutta kuitenkin ihan siirtokelpoinen. Valitettavasti raskaus ei kuitenkaan alkanut. Nyt olisi sitten maaliskuussa edessä uusi ivf. Silloin on harkinnassa ymmärtääkseni pitkä hoitokaava, nyt ensimmäisellä yrityksellä oli lyhyt.
Mietinkin nyt, että onko tuo ihan normaali hävikkimäärä? Tuntuu kovin suurelta tuo kato ja pelottaa, että uudessa ivf:ssä käy taas näin. Alkioissa oli monitumaisuutta ja siksi ne eivät kelvanneet pakastukseen. Kuinka todennäköistä on, että seuraavalla kerrallakin käy näin? Vai vaihteleeko tulos samankin henkilön kohdalla paljon eri hoitokierroilla? Onko olemassa jokin erityinen syy, joka aiheuttaa monitumaisuutta ja voinko vaikuttaa jotenkin siihen itse? tarkoittaako monitumaisuus sitä, että munsolussa on jotain ongelmaa vai voiko siittiöt aiheuttaa myös monitumaisuutta? meillä tosin mieheni siittiöt pitäisi olla ihan kunnossa, joten se varmaan ei ole meillä syynä. voiko olla niin, että kaikki jäljellä olevat munasoluni ovat monitumaisia ja siksi en saa koskaan biologisia lapsia? Olen 30-vuotias, voiko ikäni jo vaikuttaa?
Lapsettomuutta on nyt takana 2,5 vuotta ja hoidoissa ollaan oltu jo yli vuosi. Tulin raskaaksi miehelleni 4 vuotta sitten ns. vahingossa kun ehkäisy petti, mutta raskaus meni kesken.Sen jälkeen käytimme ehkäisynä kondomia, mutta ehkäisyn poisjättämisen jälkeen uusi raskaus ei ole enää alkanut. Mitä ihmettä on voinut tässä välissä tapahtua? Olen myös tehnyt abortin 16-vuotiaana, voiko se aiheuttaa lapsettomuutta tai aiheuttaa monitumaisuutta?
Kuinka paljon ivf:ssä karsiutuu alkioita?
1
235
Vastaukset
Kiitos hyvästä kysymyksestäsi.
Alkion solujen monitumaisuus on varsin yleinen ilmiö. Eri tutkimuksissa sitä on havaittu noin 90%:lla potilaista. Monitumaisten alkioiden määrä hoitoa kohden vaihtelee jonkin verran, suurissa aineistoissa noin 30% kaikista alkioista on monitumaisia. Ilmiön mekanismia ei tarkasti tunneta eikä sitä pystytä ennustamaan, mutta se näyttäisi liittyvän häiriöihin solunjakautumisessa. Koska selä munasolujen että siittiöiden tiedetään vaikuttavan alkion ensimmäisiin solunjakautumisiin, ongelman lähdettä on vaikea määrittää. Sen sijaan esimerkiksi naisen ikä tai hormonistimulaation kesto eivät näyttäisi asiaan vaikuttavan. Vaikka monitumaisia alkioita havaitaankin lähes kaikilla potilailla, harvinaisissa tapauksissa se toistuu yksittäisillä potilailla tavallista runsaampana. Syytä tähänkään ei tiedetä. Teoriassa sekä ympäristötekijät että perintötekijät voisivat asian selittää. Hyvänä uutisena todettakoon, että on äärimmäisen harvinaista, että jatkuvasti alkiot olisivat monitumaisia ja vaikka monitumaisista alkioista ei raskaaksi yhtä todennäköisesti tulekaan kuin tavallisista alkioista, niistäkin voi syntyä terveitä lapsia.
Kannustavin terveisin,
Timo/Väestöliiton klinikat
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723073
- 552735
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322345- 792188
- 952006
- 571949
- 121586
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171547Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301390Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?301361