parempi huominen

TÄÄLLÄ!

mitä kaikki ihmiset oikeen odottaa? parempaa
huomista? sitä ei nimittäin mielestäni ole
olemassa.sun täytyy elää jokaista päivää niinkuin
se olisi viimeinen.elä täysillä ja toteuta
villeimmätkin fantasiasi,ei välttämättä ole
huomista.tämä hetki on tärkeetä ja päätökset sun
loppuelämästä on tehtävä NYT!elä siis täysillä ja
jos todistusaineistoa kaipaat niin katso
ystäviäsi,jotka on kuolleet viereltäs ja kysy
mitä he vielä haluais tehdä "elämässään"

31

4994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korpinpoikanen

      Alkuun edeltävää johdantoa:
      >>Mietinpä hieman minäkin, miksi tungen nokkaani näille keskustelupalstoille.
      Oma ehtimiseni tämmöisiin on aikalailla ailahtelevan oloista. Välillä on niin kiirettä, etten päiväkausiin ehdi pistäytyäkään ja joskus, jonakin sunnuntaina, ehdin istumaan koneen ääressä melkein koko päivän. Se johtaa siihen, ettei kaikkea kirjoitettua ehdi millään edes lukea ja otsikoiden perusteella yrittää valita ne parhaimmat makupalat, tai nimimerkin perusteella ytimekkäimmät kirjoittajat ja paljon jää kokonaan sivuun.

      Karu toteamus itsestäni, että pelkkä keskustelu keskustelun itsensä vuoksi on omalla asteikollani äärimmäistä ajanhukkaa ja yritän olla sortumatta sellaiseen (ja tuo ei ollut sitten kritiikkiä muiden tavoille).

      Tutkijaluontoisena haen näistä keskusteluista virikkeitä itselleni suunnata kyltymätöntä uteliaisuuttani uusille itselleni ennenselvittämättömille, mutta kiinnostaville, urille, kohti maailmankaikkeuden mielettömän monimuotoisuuden jonkin osa-alueen äärimmäisiä pohjamutia.

      Parhainta metsästystä on uuden tiedon jäljittäminen läpi monimiljardisen nettisivuvaltameren syvänteiden, jos onnistuu vielä saamaan matkalle mukaan vähän samanmielisen, jolla on hieman jo navikointikokemusta kulloinkin kyseeseen tulevissa epälukuisissa ulottuvuuksissa.

      Aika usein on kuitenkin käynyt, että retkistä on tullut yksinpurjehdusta ja "keskustelu" on pelkistynyt lokikirjanomaisiksi tiedotteiksi muiden tajunnoille liki tuonpuoleisista maisemista. >>>Itse olen ihmetellyt miksi olen ollut viime aikoina niin äänessä. Taitaa olla kirjoittamisen ilo, joka pitkästä aika pääsi purkautumaan.> Mitä siinä tapahtuu? Norjassa rotisee, mutta mikä?

      • Korpinpoikanen

        Auringonpilkkujaksojen metsästyssatoa. Löysin mielenkiintoisen sivun tarkempaa tutkimista varten, mutta hakureitti vaikuttaa turhan mutkikkaalta. Kokeillaan panna koko kartakirja tänne ohjeeksi. Sillä tuntuu pääsevän perille:

        http://images.google.com/imgres?imgurl=canopy.lmsal.com/schryver/Public/homepage/cosmicraycycle_cliverling.gif&imgrefurl=http://canopy.lmsal.com/schryver/Public/homepage/coolstarimages4.html&h=162&w=169&prev=/images?q=The Solar Cycle &start=40&svnum=10&hl=fi&sa=N


        Lyhyesti: Auringosta tuulee ja kattokaa kiinnostuneet niistä edellämainituista linkeistä, mitä kuuluu ja meristä tulee lisäinfoa.

        Aurinkomuokseli 18.03.02 klo 14:15:25

        Pannaan lisätiedoksi, että myöhään perjantai-iltana nousuun lähteneen auringon flaren avaruuteen pölläyttämä massapilvi törmäsi maan magnetosfääriin tänään iltapäivällä (eikä viimeyönä, kuten eilisillan seiskauutisissa innokas revontulienkuuntelija! odotti) ja sai lyhytaikaista vipinää aikaiseksi. Revontuliaktiivisuus pysyttelee muutaman seuraavankin vuorokauden korkealla, koska auringosta tuulee edelleen (viikon tuulikartalta näkyy tämänpäiväinen (18.3) tuulenpuuska mainiosti:

        http://sec.noaa.gov/ace/SWEPAM_7d.html

        Revontulimuoksista 19.03.02 klo 00:54:52

        Repolaiset liehuivat pohjoisen pimeän taivaan alla pitkin tätä aamua ja siirsivät leikkiään pimeyden kiertymän myötä Amerikan puolelle ja Show jatkuu siellä. Pilvikartoista tarkastellen jossain päin Suomeakin on saattanut näkyä jotain pilvien väleistä, elleivät kartoissanäkymättömät sumut ole ehkäisseet sitäkin huvia. Eilinen flare maasuuntautuneine puuskauksineen taannee taivaallisten valoilmiöiden jatkumisen/uusiutumisen muutamien päivien aikana. Revontulikuvagalleriaa alkanee ilmestyä avaruussääsivulle, kunhan kuvaajat ehtivät skannata kuviaan:

        http://www.spaceweather.com/

        Parviaiskuvia 24.03.02 klo 00:55:41

        Revontulista ja muista maisemista

        http://www.polarimage.fi/

        Revontulikuulumisia
        « Vastaus #6 on: 24.03.02 klo 05:35:54 » Vastaa lainaten » Muokkaa

        --------------------------------------------------------------------------------
        Revontulet ovat riehuneet pitkin tätä päivää voimakkaina. Todennäköisesti kuitenkaan kukaan ei ole muistanut pitää vahtia aamuyöllä, joten ovat saattaneet jäädä näkemättä suomalaisissa maisemissa (ja ilta on vielä kaukana). Kanadasta ja Alaskasta tulee todennäköisesti komeita kuvia. Aurora Sentryn graafista taulukoista voi ihailla näkemättömiä:

        http://aurora.n1bug.net/

        Kuvatusmuokkelis 25.03.02 klo 04:13:01
        Niitä kuvia viikonlopun repolaisista alkoi jo tulla odotetuilta tahoilta:
        (Ei huikean värikkäitä, koska huipputehot jäivät aika mataliksi)

        http://www.spaceweather.com/aurora/gallery_25mar02.htm

        Jatkokehumuokkelis 27.03.02 klo 02:07:39

        Nyt tuonne ylläolevalle revontulikuvagalleriasivulle on ehtinyt tulla komeampiakin kuvia. Varsinkin Mike O'Learyn ja Calvin W. Hallin kuvissa on hyviä sävyjä. Hallin omissa kokoelmissa on värikkäitä aikasempia:

        http://www.alaskasaurora.com/aurora1.htm


        Nooan taulukosta "Power"-lista on mielenkiintoisin. Yli sadan GigaWatin tehoiset loimut näkyvät Etelä-Suomenkin taivaalla (pimeän aikaan):
        Tarkennuksia25.03.02 klo 04:18:26
        (Jälkikäteisissä tarkeinnuslaskelmissa allaolevaisen taulukon teholaskelmia on pudotettu eilisistä)

        http://www.sel.noaa.gov/pmap/Plots.html

        Vaimenevan auringon aktiivisuusjakson kevätkauden päättäjäisiksi pikku tuulahdus aurinkotuulia. Ja kaikilla kanavilla varoitellaan: Astronetissä:"16.04.2002 Jälleen revontulivaroitus. Maanantaina Auringossa tapahtui koronan massapurkaus (CME), joka ohittaa maapallon 17. tai 18. päivä.";
        nettinicissä:"arvioidaan aiheuttavan revontulia 17 tai 18 päivinä. Revontulien uskotaan olevan sen verran voimakkaita, että niitä voitaisiin ihailla jopa keskileveyksillä";
        Speisweatherissa: "The expanding cloud is heading toward Earth and could ignite Northern Lights when it sweeps past our planet on April 17th or 18th."

        Pilven osuma oli tänään vähän puolenpäivän jälkeen, mitä voi seurailla graafisista kuvatuksista:

        ---------------------------------
        Iltatilanne 10°36'N 94°5'W

        (tuollainen allaolevainen lukema tervehti tullessa, eli 5000 kirjoitelmaa pääkeskustelualueella)
        >>Pääkeskustelualue. Elämä, usko, filosofia, tiede, yhteiskunta...
        Moderaattori: Monte-Cristo 183 5000 >Twisted magnetic fields above sunspot 9906 erupted today (April 17) at 0800 UT and hurled a lopsided coronal mass ejection toward Earth. (The explosion also sparked an M3-class solar flare.) The expanding cloud could ignite Northern Lights when it sweeps past our planet on April 19th or 20th.>IMPACT: A coronal mass ejection (CME) swept past Earth today at aproximately 1100 UT (4:00 a.m. PDT) and triggered an ongoing G2-class geomagnetic storm. Sky watchers in western North America as far south as, e.g., Washington State could have seen Northern Lights if they were outdoors and looking up during the hours after the CME struck. Chris Wyatt of Bendigo, Australia, reports "faint red [auroras] with yellow beams" at 1330 UT.


      • Korpinpoikanen

        Otetaan mukaan vaan vähän seismologian puoltakin tänne. Eilen illalla UTC-aikaa jämähti Mindanaon vierellä (mikä nyt alueena kuuluu maailman seismisimpiin, kun isoissa mittakaavoissa Tyynen Meren laatta sukeltaa Euraasian laatan uloinpien linjojen alle (yksityiskohtaisemmin Sundan laatan ja Filippiinien merilaatan keskinäisiä tönimisiä) ja alueella on puolisen tusinaa siirroslinjaa) varsin voimakkaasti (päälle seitsemän Rihteriä) ja jälkijäristyksiä piisaa luultavasti useita päiviä.

        D a t e Time (UTC) Location Dep Magni. T AGY R e g i o n HHMM

        06Mar2002 05:38:09.7 6.0N 124.7E 33 MS=4.1 M GSR MINDANAO, PHILIPPINE ISLAN0655

        05Mar2002 21:16:08.2 5.9N 124.4E 33 MS=7.0 M*GSR MINDANAO, PHILIPPINE ISLAN2254
        05Mar2002 21:16:09.6 6.1N 124.1E 33 M =7.6 M*NEI MINDANAO, PHILIPPINE ISLAN2151

        (saa nähdä osaako tämä systeemi rivittää tuon ylläolevan oikein)

        Järistyksestä seurasi mahtavia järistysaaltoja ympäri maapalloa (mutta onneksi vain seismograafien havaittavasti). Jossain muualla mainituista nettietäaisteista, maanjäristysaisti sai aika sätkyn, kun kaikilla grammeilla heilahteli:

        http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/heli2.shtml

        USGS:n sivuilta puolestaan saa kaunista visuaalista tietoa kyseisen alueen maanjäristysten syvyysjakautumasta:

        http://wwwneic.cr.usgs.gov/neis/bulletin/020305211609_H.html


        Muokkelis
        Entisaikojen luulemistietoihin vitsinomaista vahvistysta:
        Menneiden aikojen ilmapuntareihin oli kirjoitettu selityksiksi sinne matalien paineiden puolelle: myrsky-hirmumyrsky-taifuuni-maanjäristys, niinkuin ilmanpaineen vaihteluilla voisi olla jotain tekemistä maanjäristysten laukaisupotentiaalina, mitä todellisuudessa saattaakin olla, mutta mitä ei tietääkseni ole tieteellistasoisesti toistaiseksi tilastollisesti pystytty osoittamaan.

        Kuinka ollakaan, supertaifuuni Mitag (jolta tosin jo heikentyneenä riisuttiin "super"-lisäke varttitunti sitten pois) koukkasi suhteellisen läheltä (läheltä ?, no vajaan tuhannen kilometrin päästä maanjäristysepisentrumista) ja ehkäpä alueelle oli jo julistettu jonkinasteinen taifuunivaroitus, joten vanhankansan uskomukset saivat lisätodistetta.

        Maanjärjestelykuulumisia 26.03.02 klo 00:50:31

        Tänä aamuna jämähti aika voimallisesti Taivanin viereisellä merialueella, magnitudilla 6.3

        http://wwwneic.cr.usgs.gov/neis/bulletin/020326034548.html

        ja varmuuden vuoksi annettiin tsunamivaroitus ja kuviot mahdollisen aallon tenemisestä:

        http://wcatwc.arh.noaa.gov/ttvu.gif

        Seismogrammeilla on taas reilusti mustaa (se ylempi on afganistanilainen jämäys) (graafit elävät ajan mukana ja jos satut katsomaan näitä myöhemmin, kuviot ovat väpättäneet aika-asteikon yläreunan menneisyyteen tavoittamattomiin)

        http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/heli2.shtml

        oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

        Otetaan Taiwanilaiset järistykset uusiksi 31.03.02 klo 11:18:29

        ja lisätään vähän voimakkuuksia ja siirretään lähemmä saarta.

        http://wwwneic.cr.usgs.gov/neis/bulletin/020331065250.html


        00000000000000000000000000000000000000000000000000000
        Re: Maanjärjestyksiä
        « Vastaus #7 on: 28.03.02 klo 16:20:15 » Vastaa lainaten » Muokkaa

        --------------------------------------------------------------------------------
        [quote author=Korpinpoikanen

        Kiinnostukset vievät mennessään. Niinkuin silloin joskus talvella, kun löysin aurinkotuulikomponenttigraafit ja täytin jatkuvapiirtograafeilla suuren monitorin huikearesoluutiotilan ja johonkin kohtaan jäi pieni työskentelykolo graafien väliin, samalla tavalla tulivuorikiinnostus on vienyt mennessään tällä kertaa, suuren ruudun huikearesoluutiotila on tungettu limittäin-lomittain maailman tulivuorien live-web-cam kuvia ja voi yhdellä silmäyksellä nähdä, mitä maailman toimiva tulivuorikanta puuhailee aurinkotuulien ja maanjäristyksien ja säiden ohella ja sitten pitäisi vielä johonkin kohtaan saada tungettua pienoinen toimintaruutu, kuten vaikka näkittelyä varten ja tämäkin ketju vaatii niinmaanruudunleveetä ikkunaa.


        [/quote]

        Näissä Wintouwssien ohjelmissa tuntuu olevan jotain laajakaistapäistämoniajelua tökkivää. Kun on saanut ahdettua ruudulleen parikymentä kuvaikkunaa ja yrittää tunkea vielä yhtä kiinnostavaa videota lisäksi reaalinopeudella ja musiikilla höystettynä ja kaikki jämähtää jumiin, eikä jumistä pääse kuin resetoimalla koko masiinan.

        Edelliseen tarkennuksena, eihän niitä kameroita ole vielä viety joka tulivuoren huipulle vahtimaan, varsinkaan takapajuisemmissa maissa. Yksi kiinnostava vuorenkuva, mikä äsken vähän pölläytteli:

        http://www.vialidad.telmex.net/popo/

        Noiden vuorien oheisinfona on hyvä käyttää maaboltsin valaistusesitystä, jotta tietää, missäpäin menee yö ja päivä:

        http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/uncgi/Earth

        Pitkäperjantaiaamuntulivuoritiedote 29.03.02 klo 01:35:53

        Etna alkoi tässä hetki sitten pössytellä tummia pilviä kraateristaan

        http://www.ct.ingv.it/UfMoni/


      • Korpinpoikanen

        Filippiinien aluetta edelleen tutkaillen kävi ilmi, että joitakin satoja kilometrejä kaakkoonpäin (jo Indonesian puolella) Karangetang tulivuori aloittelee purkautumistaan >>As of the 5th of March, the Volcanology Society of Indonesia (VSI) has reported that Karangetang activity within this week was indicateing with plume emission from main crater also with the recorded of volcanic and tectonic earthquakes.Volcanic Superplumes
        Friday 19th April 2002
        Two superplumes of molten rock appear to be powering through the boundary between the Earth's upper and lower mantle, perhaps feeding volcanoes and affecting movement of the planet's crust. New evidence of the superplumes — located beneath the south central Pacific Ocean and southern Africa — comes from studies of seismic waves. Regions above the superplumes tend to bulge upward.
        Smaller regions of magma rising to the Earth's crust power volcanoes and other hot spots.
        But the superplumes come from far deeper, crossing the boundary between the upper and lower mantle about 400 miles deep, an area that had been thought by some scientists to impede the flow of material.
        Emphasis so far has been on the cold down-moving subducted plates and their critical role in mantle dynamics but the superplumes may play an important role as well.
        The plateaus of southern and eastern Africa are about 1,600 feet higher than most old continental areas in the world. This is referred to as the ``African superswell.'' There are volcanoes in Africa and in the southern Atlantic Ocean that could be related to the superplume in the same way as Hawaii and other hotspot volcanoes in the southern Pacific may be related to the Pacific superswell.


      • Korpinpoikanen

        Jääpalamuokkaus 19.03.02 klo 13:30:00

        Etelämannerta ympäröivästä merijäästä irtosi helmikuussa pieni tsiipale: 3250 neliökilometriä 220 metriä paksua jäätä. Palanen on suurin irtoama kolmeenkymmeneen vuoteen. Englanninkielinen uutinen kokonaisuudessaan:

        http://news.24.com/News24/Technology/0

        NZ-asianvierusmuokkaus 05.04.02 klo 02:13:15

        Säitä tulivuoria ja maanjäristyksiä koottuina kokoelmina:

        http://www.enzed.com/rain.html

        Globaaliskokoisia SST anomaliakarttoja:

        http://www.osdpd.noaa.gov:8080/PSB/EPS/SST/climo.html

        Nino-Muokseleita 17.03.02 klo 05:13:39 (aloitusaika)
        Ennakoin meri-infoa tulevaksi. Mätkin tänne kiinnostavan tuntuisia sivuja varastoon jatkotutkistelua varten. (monesti mainiolle sivulle käy niin, että sitä ei enää toiste löydä yrittämälläkään)

        Asia oli se, että el Nino -ilmiö on käynnistymässä ja siihen liittyväisiä:
        Systeemikuvaus:

        http://www.pmel.noaa.gov/tao/vis/tao-vis.html

        Linkkejä numeerisiin simulaatioihin:

        http://www.pmel.noaa.gov/tao/elnino/simulation.html

        Erilaisia ilmastotaulukoita:

        http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin/index .html

        http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/enso_update/in dex.html


        Ninojatkoja 25.03.02 klo 00:06:51

        Tyynen Meren lämpötilajakauma-analyysejä:

        http://www.bom.gov.au/bmrc/ocean/results/pastanal.htm

        Jatketaan Ninoja 05.04.02 klo 01:42:24
        Kerran sattui mainio sivu kohdalle, ja kun sitä ei silloin pistänyt talteen, niin se on hukassa kauan. Siis tulee hyvänsivunetsimisretkillävastaantulleita kiinnostavahkoja sivusia:

        http://images.google.com/imgres?imgurl=www.cpc.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin_old/figf4b.gif&imgrefurl=http://www.cpc.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin_old/&h=500&w=593&prev=/images?q=Nino forecast&start=20&svnum=10&hl=fi&ie=UTF8&oe=UTF8&sa=N

        http://www.atmos.ucla.edu/~wpn/AS102lab/102elnino.html

        RR pk 0.2.2.2.1 9°32'N 88°37'W

        Nykyisin, kun tietokoneen ääressä istuminen vie kaiken joutoajan, luontoakin tulee seurattua enemmän netin kautta, kuin luonnossa kuljeskelemalla. Keräilen itselleni mielenkiintoisten asioiden pikavalikkoa tietokoneen ruudulle, mistä saa yhdellä (tai muutamalla) klikkauksella kiinnostuskohteita näkyviin.

        Tänään uutisista sattui korviin tulivuorenpurkaus jossain Afrikassa ja huomasin, että tulivuorisivu puuttuu omista valikoistani ja Afrikka tuntuu olevan edelleen pimeää maanosaa, mistä tiedonlöytyminen on hankalaa.

        Sääpuolella kiinnostavaa on Atlantilla kehittymässä oleva myrsky, mikä nostanee lauantaiksi tämäntalvisen huippuaallokon Irlannin luoteispuolelle. Pistän tähän pari aallokkoenustekartan sivua (vuorokauden välein):

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.h000h.gif

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.f024h.gif

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.f048h.gif

        Seuraava voi olla yllättävä

        http://www.nakokulma.org/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=baari;action=display;num=1018022192;start=50

        Pitänee valitettavasti myöntää, että luontojalkautuminen on kutistunut varsin minimaaliseksi. Lähes kaikki urbaaniasiointikin tapahtuu pyöriväisten päällä.

        Luonnonmukainen luontohavainnointikin tapahtuu turvallisesti kolminkertaisen lasin läpi. Katsetta pikkuisen näyttöruudulta kohottaessa silmiin osuu ensiksi pohjoisten havumetsävyöhykkeiden massiiviyksilö, oksillaan lähes ikkunaa raapien (tosin hieman harsuuntuneena) ja näkemähorisonttia kehystää lähes jokapuolella metsien vyö.

        Siitä viime torstain pienestä tulivuoriuutisesta kehkeytyi varsin massiivinen mediamelskaus. Nyt on jo löytynyt kunnon sivu aiheesta:

        http://www.volcanolive.com/nyiragongo.html

        Englanninkielisenä tosin. Kyseessä taitanee olla Afrikan aktiivisin tulivuori, joka pössähtelee harva se vuosikymmen. Geologiselta sijainniltaan se on mielenkiintoinen, "tulevan valtameren keskiselänteellä".

        Nuo edelliset aaltosivut eivät tunnu toimivan tänään, joten tarjoillaan vastaavia toisen firman tuotteita:

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_000.gif

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_024.gif

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_048.gif

        Tuossa jossakin edellisessä mainittuja seismotaulukoita seuraillessa pisti silmiin keskimääräisrauhallisissa oloissa Norjalaisen käyrästön tänään lisääntynyt mikroseismisyys:

        http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/telemetry_data/KONO_24hr.html

        Kun en tarkemmasti syytä moiseen tiedä, niin arvelemalla päädyin siihen, että myrskyn nostattamien aaltojen jymähtely Norjan etelärannikkoa vasten saa aikaan lisääntynyttä värähtelyä.

        Pannan lisäksi hyvä sääennustekartta

        http://theyr.com/cg/cny/Iee783/F=js*v*020128*14*a*SC*no_Oslo

        >>Se eilinen myrsky siellä Pohjois-Englannissa ja Skotlannissa olikin aika paha. Näyttäisi vähän siltä, että suunnilleen perjantaiksi alueelle osu uusi voimakas myrskyntapainen.


      • Korpinpoikanen

        Pikavalikoita
        « Vastaus #8 on: 15.04.02 klo 15:38:58 » Vastaa lainaten » Muokkaa

        --------------------------------------------------------------------------------
        Koska tuossa ihmislajikekeskustelussa muutamat toivoivat jotain osoitteiden kaltaisia, enkä kovin lähiaikoina ala suunnitella kotisivustojeni rakentelua, josta jo vähän ajatellenkin tulisi "yhtä ihmisikää suurempi yritys", niin kokeillaanpa pientä kevytversiota tänne, missä muutenkin laidat ovat lavealla.
        ----------------------------------
        10°16'N 100°34'W
        Sitäpaitsi, minähän rakentelen pikkuhiljaa huomaamattomasti erilaisia ristiinlinkittelyjä (Ja tässä tapauksessa termin saa rauhassa tulkita useampimerkityksiseksi) sikinsokin poikki palstojen (tyyliin baari-möhkä-50), jossa tarkoituksellisen kevytsarjalaisten karistelujen ohessa rakentuu asiallisiakin yhteyksiä.
        -----------------------------------


        Systemi toimii itselläni Windows/Internet Explorer pohjustetusti view/source tilassa johon keräilen kivoja osoitteita (sinne on kertynyt ajan myötä myös "roskaDNAta" (sammuneita osoitteita), jota en ole viitsinyt raivata pois). Koepalloksi aurinkoinen osio:

        Space Weather
        NOAA Space weather Today
        Komeettasivu
        ikeya-zhang
        päivän flarelista
        kosminen säteily
        1minutrealtime
        avaruusuutisia
        Lisää avaruutta
        magnetopaussi
        magnetogrammi kiiruna
        nurmijärvi
        magnetogrammi moskova
        mag.parvi
        gammaburst
        aurinkolinkkejä
        avaruussäälinkkejä
        Xray 1min
        Xray 5min
        Xray vanhat
        Elec
        SiS 2h
        SiS 6h
        ACE
        acen tuulitaulukot
        ACE home
        Revontulikartta
        auroramonitori
        Aurorakarttoja
        Sodankylä päivä
        näkkäri
        Sodankylä 2h
        Current Solardata


        Rakennelma ei toimi tästä tilasta suoravalintana. Siitä pitäisi irrottaa välilyönneillä lainausmerkkien sisätila omaksi osoitteekseen, mutta mikäli joku sattuisi olemaan kiinnostunut siirtämään oman koneensa valikoihin, se saattaisi onnistua, mikäli rakenteet ovat perusteiltaan samanlaiset.

        Korjaus 10°39'N 135°33'W
        Näpyttelin sinne ne välilyönnit sekaan, joten nyt pitäisi toimia suoralinkkinä

        Täydennellään vähän 14°35'N 106°29'W

        Laitetaan nyt avaruudellisia ja maallisia juttuja

        Tähtitaivas nyt
        Nasa
        Envisat
        Lisää Nasaa
        ISS
        Satelliittihaku
        Hubble
        Hubblen kuvagalleria
        Jpl
        Esa
        Finncams
        Auers webcamslist
        kameroita
        kelikameroita
        NEIC
        live seismic
        redpuma
        seismiset asemat
        tulivuoria
        ajankohtaista tulivuorista
        Tulivuoriviikkokatsaus
        volcano livecam
        Tulivuorikameroita
        stromboli on-line
        Livecams
        ranskalainen kamerasivu
        Live Etna
        Live Colima
        Geysir
        Alaskan vuonokamera
        Suomen järistykset
        Seismologian laitos

        Kiinnostuneet voivat heitellä kommenteilla, miltä vaikuttaa.


      • Sturmrawen
        Korpinpoikanen kirjoitti:

        Pikavalikoita
        « Vastaus #8 on: 15.04.02 klo 15:38:58 » Vastaa lainaten » Muokkaa

        --------------------------------------------------------------------------------
        Koska tuossa ihmislajikekeskustelussa muutamat toivoivat jotain osoitteiden kaltaisia, enkä kovin lähiaikoina ala suunnitella kotisivustojeni rakentelua, josta jo vähän ajatellenkin tulisi "yhtä ihmisikää suurempi yritys", niin kokeillaanpa pientä kevytversiota tänne, missä muutenkin laidat ovat lavealla.
        ----------------------------------
        10°16'N 100°34'W
        Sitäpaitsi, minähän rakentelen pikkuhiljaa huomaamattomasti erilaisia ristiinlinkittelyjä (Ja tässä tapauksessa termin saa rauhassa tulkita useampimerkityksiseksi) sikinsokin poikki palstojen (tyyliin baari-möhkä-50), jossa tarkoituksellisen kevytsarjalaisten karistelujen ohessa rakentuu asiallisiakin yhteyksiä.
        -----------------------------------


        Systemi toimii itselläni Windows/Internet Explorer pohjustetusti view/source tilassa johon keräilen kivoja osoitteita (sinne on kertynyt ajan myötä myös "roskaDNAta" (sammuneita osoitteita), jota en ole viitsinyt raivata pois). Koepalloksi aurinkoinen osio:

        Space Weather
        NOAA Space weather Today
        Komeettasivu
        ikeya-zhang
        päivän flarelista
        kosminen säteily
        1minutrealtime
        avaruusuutisia
        Lisää avaruutta
        magnetopaussi
        magnetogrammi kiiruna
        nurmijärvi
        magnetogrammi moskova
        mag.parvi
        gammaburst
        aurinkolinkkejä
        avaruussäälinkkejä
        Xray 1min
        Xray 5min
        Xray vanhat
        Elec
        SiS 2h
        SiS 6h
        ACE
        acen tuulitaulukot
        ACE home
        Revontulikartta
        auroramonitori
        Aurorakarttoja
        Sodankylä päivä
        näkkäri
        Sodankylä 2h
        Current Solardata


        Rakennelma ei toimi tästä tilasta suoravalintana. Siitä pitäisi irrottaa välilyönneillä lainausmerkkien sisätila omaksi osoitteekseen, mutta mikäli joku sattuisi olemaan kiinnostunut siirtämään oman koneensa valikoihin, se saattaisi onnistua, mikäli rakenteet ovat perusteiltaan samanlaiset.

        Korjaus 10°39'N 135°33'W
        Näpyttelin sinne ne välilyönnit sekaan, joten nyt pitäisi toimia suoralinkkinä

        Täydennellään vähän 14°35'N 106°29'W

        Laitetaan nyt avaruudellisia ja maallisia juttuja

        Tähtitaivas nyt
        Nasa
        Envisat
        Lisää Nasaa
        ISS
        Satelliittihaku
        Hubble
        Hubblen kuvagalleria
        Jpl
        Esa
        Finncams
        Auers webcamslist
        kameroita
        kelikameroita
        NEIC
        live seismic
        redpuma
        seismiset asemat
        tulivuoria
        ajankohtaista tulivuorista
        Tulivuoriviikkokatsaus
        volcano livecam
        Tulivuorikameroita
        stromboli on-line
        Livecams
        ranskalainen kamerasivu
        Live Etna
        Live Colima
        Geysir
        Alaskan vuonokamera
        Suomen järistykset
        Seismologian laitos

        Kiinnostuneet voivat heitellä kommenteilla, miltä vaikuttaa.

        Sikinsokin sillisalaattia

        http://www.ratol.fi/~pkivela/links.htm

        Suomalainen avaruustutkimus

        http://216.239.51.100/search?q=cache:Bb311PplorEC:www.eduskunta.fi/fakta/vk/tuv/tutkas/julk0201.pdf helsingin yliopisto meteorologian laitos tutka&hl=fi&ie=UTF8

        Iso kipollinen sitä samaa sekalaista

        http://ptm2.cc.utu.fi/~ptmusta/bookmark.html

        Ja kerta vielä samanlaista

        http://www.hut.fi/~milvonen/bookmark.htm

        Ja ettei kokonaan aihe unohtuisi, niin

        http://users.utu.fi/tuikkala/bookmark.htm

        Ja tieteellisvivahteisia

        http://www.gids-web.net/Wetenschap/Aardrijkskunde/

        ja uskontoviihteellistä (krea)

        http://members.aol.com/Deav1/links.htm

        Unohtamatta psykoilevaakaaan

        http://sibi.uncu.edu.ar/nuevosibi/buscador/enlaces/index.php3?viewCat=75


      • Myrskykorppi
        Korpinpoikanen kirjoitti:

        Jääpalamuokkaus 19.03.02 klo 13:30:00

        Etelämannerta ympäröivästä merijäästä irtosi helmikuussa pieni tsiipale: 3250 neliökilometriä 220 metriä paksua jäätä. Palanen on suurin irtoama kolmeenkymmeneen vuoteen. Englanninkielinen uutinen kokonaisuudessaan:

        http://news.24.com/News24/Technology/0

        NZ-asianvierusmuokkaus 05.04.02 klo 02:13:15

        Säitä tulivuoria ja maanjäristyksiä koottuina kokoelmina:

        http://www.enzed.com/rain.html

        Globaaliskokoisia SST anomaliakarttoja:

        http://www.osdpd.noaa.gov:8080/PSB/EPS/SST/climo.html

        Nino-Muokseleita 17.03.02 klo 05:13:39 (aloitusaika)
        Ennakoin meri-infoa tulevaksi. Mätkin tänne kiinnostavan tuntuisia sivuja varastoon jatkotutkistelua varten. (monesti mainiolle sivulle käy niin, että sitä ei enää toiste löydä yrittämälläkään)

        Asia oli se, että el Nino -ilmiö on käynnistymässä ja siihen liittyväisiä:
        Systeemikuvaus:

        http://www.pmel.noaa.gov/tao/vis/tao-vis.html

        Linkkejä numeerisiin simulaatioihin:

        http://www.pmel.noaa.gov/tao/elnino/simulation.html

        Erilaisia ilmastotaulukoita:

        http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin/index .html

        http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/enso_update/in dex.html


        Ninojatkoja 25.03.02 klo 00:06:51

        Tyynen Meren lämpötilajakauma-analyysejä:

        http://www.bom.gov.au/bmrc/ocean/results/pastanal.htm

        Jatketaan Ninoja 05.04.02 klo 01:42:24
        Kerran sattui mainio sivu kohdalle, ja kun sitä ei silloin pistänyt talteen, niin se on hukassa kauan. Siis tulee hyvänsivunetsimisretkillävastaantulleita kiinnostavahkoja sivusia:

        http://images.google.com/imgres?imgurl=www.cpc.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin_old/figf4b.gif&imgrefurl=http://www.cpc.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin_old/&h=500&w=593&prev=/images?q=Nino forecast&start=20&svnum=10&hl=fi&ie=UTF8&oe=UTF8&sa=N

        http://www.atmos.ucla.edu/~wpn/AS102lab/102elnino.html

        RR pk 0.2.2.2.1 9°32'N 88°37'W

        Nykyisin, kun tietokoneen ääressä istuminen vie kaiken joutoajan, luontoakin tulee seurattua enemmän netin kautta, kuin luonnossa kuljeskelemalla. Keräilen itselleni mielenkiintoisten asioiden pikavalikkoa tietokoneen ruudulle, mistä saa yhdellä (tai muutamalla) klikkauksella kiinnostuskohteita näkyviin.

        Tänään uutisista sattui korviin tulivuorenpurkaus jossain Afrikassa ja huomasin, että tulivuorisivu puuttuu omista valikoistani ja Afrikka tuntuu olevan edelleen pimeää maanosaa, mistä tiedonlöytyminen on hankalaa.

        Sääpuolella kiinnostavaa on Atlantilla kehittymässä oleva myrsky, mikä nostanee lauantaiksi tämäntalvisen huippuaallokon Irlannin luoteispuolelle. Pistän tähän pari aallokkoenustekartan sivua (vuorokauden välein):

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.h000h.gif

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.f024h.gif

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.f048h.gif

        Seuraava voi olla yllättävä

        http://www.nakokulma.org/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=baari;action=display;num=1018022192;start=50

        Pitänee valitettavasti myöntää, että luontojalkautuminen on kutistunut varsin minimaaliseksi. Lähes kaikki urbaaniasiointikin tapahtuu pyöriväisten päällä.

        Luonnonmukainen luontohavainnointikin tapahtuu turvallisesti kolminkertaisen lasin läpi. Katsetta pikkuisen näyttöruudulta kohottaessa silmiin osuu ensiksi pohjoisten havumetsävyöhykkeiden massiiviyksilö, oksillaan lähes ikkunaa raapien (tosin hieman harsuuntuneena) ja näkemähorisonttia kehystää lähes jokapuolella metsien vyö.

        Siitä viime torstain pienestä tulivuoriuutisesta kehkeytyi varsin massiivinen mediamelskaus. Nyt on jo löytynyt kunnon sivu aiheesta:

        http://www.volcanolive.com/nyiragongo.html

        Englanninkielisenä tosin. Kyseessä taitanee olla Afrikan aktiivisin tulivuori, joka pössähtelee harva se vuosikymmen. Geologiselta sijainniltaan se on mielenkiintoinen, "tulevan valtameren keskiselänteellä".

        Nuo edelliset aaltosivut eivät tunnu toimivan tänään, joten tarjoillaan vastaavia toisen firman tuotteita:

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_000.gif

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_024.gif

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_048.gif

        Tuossa jossakin edellisessä mainittuja seismotaulukoita seuraillessa pisti silmiin keskimääräisrauhallisissa oloissa Norjalaisen käyrästön tänään lisääntynyt mikroseismisyys:

        http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/telemetry_data/KONO_24hr.html

        Kun en tarkemmasti syytä moiseen tiedä, niin arvelemalla päädyin siihen, että myrskyn nostattamien aaltojen jymähtely Norjan etelärannikkoa vasten saa aikaan lisääntynyttä värähtelyä.

        Pannan lisäksi hyvä sääennustekartta

        http://theyr.com/cg/cny/Iee783/F=js*v*020128*14*a*SC*no_Oslo

        >>Se eilinen myrsky siellä Pohjois-Englannissa ja Skotlannissa olikin aika paha. Näyttäisi vähän siltä, että suunnilleen perjantaiksi alueelle osu uusi voimakas myrskyntapainen.

        Alkuun vähän pilvilatinaa nimityksistä

        http://www.meteo.helsinki.fi/~pjairaks/hava/07lii96a.htm

        Yksinkertainen peruspilvikuvasto på svenska

        http://www.smhi.se/kund_t/moln/home.htm

        suunnilleen samaa englanniksi

        http://seaborg.nmu.edu/clouds/CloudPix.html

        iso saksankielinen pilvikuvasto

        http://www.wolkenatlas.de/

        Nooan iso kuvasto, paljon pilviä ja myrskyjä

        http://www.photolib.noaa.gov/collections.html

        Kovien ilmojen pilviä ja lievempiä

        http://www.stormeyes.org/tornado/SkyPix/skypixms.htm

        http://bigmax.yi.org:6969/users/anvils/cumulonimbus_structure.htm


      • Myrskykorppi
        Myrskykorppi kirjoitti:

        Alkuun vähän pilvilatinaa nimityksistä

        http://www.meteo.helsinki.fi/~pjairaks/hava/07lii96a.htm

        Yksinkertainen peruspilvikuvasto på svenska

        http://www.smhi.se/kund_t/moln/home.htm

        suunnilleen samaa englanniksi

        http://seaborg.nmu.edu/clouds/CloudPix.html

        iso saksankielinen pilvikuvasto

        http://www.wolkenatlas.de/

        Nooan iso kuvasto, paljon pilviä ja myrskyjä

        http://www.photolib.noaa.gov/collections.html

        Kovien ilmojen pilviä ja lievempiä

        http://www.stormeyes.org/tornado/SkyPix/skypixms.htm

        http://bigmax.yi.org:6969/users/anvils/cumulonimbus_structure.htm

        Salamakuvia Australiasta ja vähän muualtakin

        http://www.lightningphotography.com/links.html

        Samansorttista muista linkeistä

        http://www.geocities.com/~pallterr/links.html

        http://www.weatherpictures.nl/july.html


      • Korpinpoikanen
        Korpinpoikanen kirjoitti:

        Otetaan mukaan vaan vähän seismologian puoltakin tänne. Eilen illalla UTC-aikaa jämähti Mindanaon vierellä (mikä nyt alueena kuuluu maailman seismisimpiin, kun isoissa mittakaavoissa Tyynen Meren laatta sukeltaa Euraasian laatan uloinpien linjojen alle (yksityiskohtaisemmin Sundan laatan ja Filippiinien merilaatan keskinäisiä tönimisiä) ja alueella on puolisen tusinaa siirroslinjaa) varsin voimakkaasti (päälle seitsemän Rihteriä) ja jälkijäristyksiä piisaa luultavasti useita päiviä.

        D a t e Time (UTC) Location Dep Magni. T AGY R e g i o n HHMM

        06Mar2002 05:38:09.7 6.0N 124.7E 33 MS=4.1 M GSR MINDANAO, PHILIPPINE ISLAN0655

        05Mar2002 21:16:08.2 5.9N 124.4E 33 MS=7.0 M*GSR MINDANAO, PHILIPPINE ISLAN2254
        05Mar2002 21:16:09.6 6.1N 124.1E 33 M =7.6 M*NEI MINDANAO, PHILIPPINE ISLAN2151

        (saa nähdä osaako tämä systeemi rivittää tuon ylläolevan oikein)

        Järistyksestä seurasi mahtavia järistysaaltoja ympäri maapalloa (mutta onneksi vain seismograafien havaittavasti). Jossain muualla mainituista nettietäaisteista, maanjäristysaisti sai aika sätkyn, kun kaikilla grammeilla heilahteli:

        http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/heli2.shtml

        USGS:n sivuilta puolestaan saa kaunista visuaalista tietoa kyseisen alueen maanjäristysten syvyysjakautumasta:

        http://wwwneic.cr.usgs.gov/neis/bulletin/020305211609_H.html


        Muokkelis
        Entisaikojen luulemistietoihin vitsinomaista vahvistysta:
        Menneiden aikojen ilmapuntareihin oli kirjoitettu selityksiksi sinne matalien paineiden puolelle: myrsky-hirmumyrsky-taifuuni-maanjäristys, niinkuin ilmanpaineen vaihteluilla voisi olla jotain tekemistä maanjäristysten laukaisupotentiaalina, mitä todellisuudessa saattaakin olla, mutta mitä ei tietääkseni ole tieteellistasoisesti toistaiseksi tilastollisesti pystytty osoittamaan.

        Kuinka ollakaan, supertaifuuni Mitag (jolta tosin jo heikentyneenä riisuttiin "super"-lisäke varttitunti sitten pois) koukkasi suhteellisen läheltä (läheltä ?, no vajaan tuhannen kilometrin päästä maanjäristysepisentrumista) ja ehkäpä alueelle oli jo julistettu jonkinasteinen taifuunivaroitus, joten vanhankansan uskomukset saivat lisätodistetta.

        Maanjärjestelykuulumisia 26.03.02 klo 00:50:31

        Tänä aamuna jämähti aika voimallisesti Taivanin viereisellä merialueella, magnitudilla 6.3

        http://wwwneic.cr.usgs.gov/neis/bulletin/020326034548.html

        ja varmuuden vuoksi annettiin tsunamivaroitus ja kuviot mahdollisen aallon tenemisestä:

        http://wcatwc.arh.noaa.gov/ttvu.gif

        Seismogrammeilla on taas reilusti mustaa (se ylempi on afganistanilainen jämäys) (graafit elävät ajan mukana ja jos satut katsomaan näitä myöhemmin, kuviot ovat väpättäneet aika-asteikon yläreunan menneisyyteen tavoittamattomiin)

        http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/heli2.shtml

        oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

        Otetaan Taiwanilaiset järistykset uusiksi 31.03.02 klo 11:18:29

        ja lisätään vähän voimakkuuksia ja siirretään lähemmä saarta.

        http://wwwneic.cr.usgs.gov/neis/bulletin/020331065250.html


        00000000000000000000000000000000000000000000000000000
        Re: Maanjärjestyksiä
        « Vastaus #7 on: 28.03.02 klo 16:20:15 » Vastaa lainaten » Muokkaa

        --------------------------------------------------------------------------------
        [quote author=Korpinpoikanen

        Kiinnostukset vievät mennessään. Niinkuin silloin joskus talvella, kun löysin aurinkotuulikomponenttigraafit ja täytin jatkuvapiirtograafeilla suuren monitorin huikearesoluutiotilan ja johonkin kohtaan jäi pieni työskentelykolo graafien väliin, samalla tavalla tulivuorikiinnostus on vienyt mennessään tällä kertaa, suuren ruudun huikearesoluutiotila on tungettu limittäin-lomittain maailman tulivuorien live-web-cam kuvia ja voi yhdellä silmäyksellä nähdä, mitä maailman toimiva tulivuorikanta puuhailee aurinkotuulien ja maanjäristyksien ja säiden ohella ja sitten pitäisi vielä johonkin kohtaan saada tungettua pienoinen toimintaruutu, kuten vaikka näkittelyä varten ja tämäkin ketju vaatii niinmaanruudunleveetä ikkunaa.


        [/quote]

        Näissä Wintouwssien ohjelmissa tuntuu olevan jotain laajakaistapäistämoniajelua tökkivää. Kun on saanut ahdettua ruudulleen parikymentä kuvaikkunaa ja yrittää tunkea vielä yhtä kiinnostavaa videota lisäksi reaalinopeudella ja musiikilla höystettynä ja kaikki jämähtää jumiin, eikä jumistä pääse kuin resetoimalla koko masiinan.

        Edelliseen tarkennuksena, eihän niitä kameroita ole vielä viety joka tulivuoren huipulle vahtimaan, varsinkaan takapajuisemmissa maissa. Yksi kiinnostava vuorenkuva, mikä äsken vähän pölläytteli:

        http://www.vialidad.telmex.net/popo/

        Noiden vuorien oheisinfona on hyvä käyttää maaboltsin valaistusesitystä, jotta tietää, missäpäin menee yö ja päivä:

        http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/uncgi/Earth

        Pitkäperjantaiaamuntulivuoritiedote 29.03.02 klo 01:35:53

        Etna alkoi tässä hetki sitten pössytellä tummia pilviä kraateristaan

        http://www.ct.ingv.it/UfMoni/

        Pientä sääkeskustelua ilmastonmuutoksesta ja hyperkaaneista
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=114&conference=681&posting=2573338

        Jääkausia ja muuta tieteellistä
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=114&conference=681&posting=3000000000326877

        Hiilidioksiodista ja lämpötilasta
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=1000000000000003&conference=680&posting=2526578

        Ajankohtaista sääkeskustelua
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=1000000000000004&conference=1500000000000074&posting=17500000000008895

        Revontulet
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=114&conference=681&posting=2700341

        Tulivuoria ja maanjäristyksiä
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=114&conference=681&posting=8500000000014310

        Harrastustähtitiede
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=98&conference=609

        Asteroideja
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=98&conference=609&posting=3500000000004531

        Neot ja PaHAt
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=1000000000000003&conference=680&posting=3000000000344128


      • poikanen
        Korpinpoikanen kirjoitti:

        Pikavalikoita
        « Vastaus #8 on: 15.04.02 klo 15:38:58 » Vastaa lainaten » Muokkaa

        --------------------------------------------------------------------------------
        Koska tuossa ihmislajikekeskustelussa muutamat toivoivat jotain osoitteiden kaltaisia, enkä kovin lähiaikoina ala suunnitella kotisivustojeni rakentelua, josta jo vähän ajatellenkin tulisi "yhtä ihmisikää suurempi yritys", niin kokeillaanpa pientä kevytversiota tänne, missä muutenkin laidat ovat lavealla.
        ----------------------------------
        10°16'N 100°34'W
        Sitäpaitsi, minähän rakentelen pikkuhiljaa huomaamattomasti erilaisia ristiinlinkittelyjä (Ja tässä tapauksessa termin saa rauhassa tulkita useampimerkityksiseksi) sikinsokin poikki palstojen (tyyliin baari-möhkä-50), jossa tarkoituksellisen kevytsarjalaisten karistelujen ohessa rakentuu asiallisiakin yhteyksiä.
        -----------------------------------


        Systemi toimii itselläni Windows/Internet Explorer pohjustetusti view/source tilassa johon keräilen kivoja osoitteita (sinne on kertynyt ajan myötä myös "roskaDNAta" (sammuneita osoitteita), jota en ole viitsinyt raivata pois). Koepalloksi aurinkoinen osio:

        Space Weather
        NOAA Space weather Today
        Komeettasivu
        ikeya-zhang
        päivän flarelista
        kosminen säteily
        1minutrealtime
        avaruusuutisia
        Lisää avaruutta
        magnetopaussi
        magnetogrammi kiiruna
        nurmijärvi
        magnetogrammi moskova
        mag.parvi
        gammaburst
        aurinkolinkkejä
        avaruussäälinkkejä
        Xray 1min
        Xray 5min
        Xray vanhat
        Elec
        SiS 2h
        SiS 6h
        ACE
        acen tuulitaulukot
        ACE home
        Revontulikartta
        auroramonitori
        Aurorakarttoja
        Sodankylä päivä
        näkkäri
        Sodankylä 2h
        Current Solardata


        Rakennelma ei toimi tästä tilasta suoravalintana. Siitä pitäisi irrottaa välilyönneillä lainausmerkkien sisätila omaksi osoitteekseen, mutta mikäli joku sattuisi olemaan kiinnostunut siirtämään oman koneensa valikoihin, se saattaisi onnistua, mikäli rakenteet ovat perusteiltaan samanlaiset.

        Korjaus 10°39'N 135°33'W
        Näpyttelin sinne ne välilyönnit sekaan, joten nyt pitäisi toimia suoralinkkinä

        Täydennellään vähän 14°35'N 106°29'W

        Laitetaan nyt avaruudellisia ja maallisia juttuja

        Tähtitaivas nyt
        Nasa
        Envisat
        Lisää Nasaa
        ISS
        Satelliittihaku
        Hubble
        Hubblen kuvagalleria
        Jpl
        Esa
        Finncams
        Auers webcamslist
        kameroita
        kelikameroita
        NEIC
        live seismic
        redpuma
        seismiset asemat
        tulivuoria
        ajankohtaista tulivuorista
        Tulivuoriviikkokatsaus
        volcano livecam
        Tulivuorikameroita
        stromboli on-line
        Livecams
        ranskalainen kamerasivu
        Live Etna
        Live Colima
        Geysir
        Alaskan vuonokamera
        Suomen järistykset
        Seismologian laitos

        Kiinnostuneet voivat heitellä kommenteilla, miltä vaikuttaa.

        Näyttää nuo edelliset olevan puolen vuoden takaa, joten aika laittaa täydennyslistaa.
        Otetaan alkuun vähän sääjuttuja

        global IR
        Haukkovaaran myrskysivut
        Myrskysääennuste Suomi
        Painekäyrät
        Vantaa 2vrk
        Päivän sääuutiset
        atlantin hurrikaanit
        Atlantin satkuvia
        hurrikaani
        Hurrikaanien reittikartta
        Hasardimyrskyjä
        Imagegallery ajan ilmiöistä
        Satelliittimeteorologia
        FMI sadealueet
        eestin sadetutka
        Koko maailman salamat
        Koko maailman pilvet
        salamia,sateita ja satelliitteja
        Bravenet
        Suomen ja Euroopan sade- ja salamatutkia
        sama toisessa osoitteessa
        Kerran vielä

        Sitten näitä taivaallisempia
        Akita
        Colorgrammeja
        Astronumy&space
        Maapallo
        näkkäriGamma Corvi
        Satelliittihaku
        Subarun kuvia

        Maallisempia
        ranskalainen kamerasivu
        Unzen
        Live Etna
        Maailman tulivuoria videoseurannassa
        Strombolin järinät
        Kliuchevskoi
        Popo
        Live Colima
        Kilauea
        Geysir
        Riccione

        RANTAKAMEROITA
        Rantakameroita
        Surffikameroita
        satoja kameroita
        Alaskan vuonokamera
        6kotikameraa
        Israel ym kameroita
        Zyrich
        Dyne Beach NY 10m
        Noronha
        =Ocean City
        UZ ranta
        Etelä-Afrikka
        >


      • paljon raskasta muutakin
        Korpinpoikanen kirjoitti:

        Filippiinien aluetta edelleen tutkaillen kävi ilmi, että joitakin satoja kilometrejä kaakkoonpäin (jo Indonesian puolella) Karangetang tulivuori aloittelee purkautumistaan >>As of the 5th of March, the Volcanology Society of Indonesia (VSI) has reported that Karangetang activity within this week was indicateing with plume emission from main crater also with the recorded of volcanic and tectonic earthquakes.Volcanic Superplumes
        Friday 19th April 2002
        Two superplumes of molten rock appear to be powering through the boundary between the Earth's upper and lower mantle, perhaps feeding volcanoes and affecting movement of the planet's crust. New evidence of the superplumes — located beneath the south central Pacific Ocean and southern Africa — comes from studies of seismic waves. Regions above the superplumes tend to bulge upward.
        Smaller regions of magma rising to the Earth's crust power volcanoes and other hot spots.
        But the superplumes come from far deeper, crossing the boundary between the upper and lower mantle about 400 miles deep, an area that had been thought by some scientists to impede the flow of material.
        Emphasis so far has been on the cold down-moving subducted plates and their critical role in mantle dynamics but the superplumes may play an important role as well.
        The plateaus of southern and eastern Africa are about 1,600 feet higher than most old continental areas in the world. This is referred to as the ``African superswell.'' There are volcanoes in Africa and in the southern Atlantic Ocean that could be related to the superplume in the same way as Hawaii and other hotspot volcanoes in the southern Pacific may be related to the Pacific superswell.

        ainakin viitosesta seiskaan ekassa ja sikinsokin siellä täällä 187 kirjoitelman joukossa
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=22000000000089497
        ja pieni murunen
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=22000000000157052
        pala kreationismin vastaista kirjeenvaihdon puolikasta
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=22000000000509037
        nimimerkillisiä
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=22000000000155863
        posteja
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=22000000000156974
        seuraelämän satoa
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=3000000000229199
        auringonpilkkusyklit ym
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=3000000000197975
        Golfia avaruudessa
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=5500000000002958
        säitä kuvina
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=681&posting=21500000000006336


      • geodetiikkaa
        Myrskykorppi kirjoitti:

        Alkuun vähän pilvilatinaa nimityksistä

        http://www.meteo.helsinki.fi/~pjairaks/hava/07lii96a.htm

        Yksinkertainen peruspilvikuvasto på svenska

        http://www.smhi.se/kund_t/moln/home.htm

        suunnilleen samaa englanniksi

        http://seaborg.nmu.edu/clouds/CloudPix.html

        iso saksankielinen pilvikuvasto

        http://www.wolkenatlas.de/

        Nooan iso kuvasto, paljon pilviä ja myrskyjä

        http://www.photolib.noaa.gov/collections.html

        Kovien ilmojen pilviä ja lievempiä

        http://www.stormeyes.org/tornado/SkyPix/skypixms.htm

        http://bigmax.yi.org:6969/users/anvils/cumulonimbus_structure.htm

        geodetiikan julkaisuja
        http://www.fgi.fi/osastot/geodesia/julkaisut/julkaisut.htm


      • varmuuskopio
        Korpinpoikanen kirjoitti:

        Jääpalamuokkaus 19.03.02 klo 13:30:00

        Etelämannerta ympäröivästä merijäästä irtosi helmikuussa pieni tsiipale: 3250 neliökilometriä 220 metriä paksua jäätä. Palanen on suurin irtoama kolmeenkymmeneen vuoteen. Englanninkielinen uutinen kokonaisuudessaan:

        http://news.24.com/News24/Technology/0

        NZ-asianvierusmuokkaus 05.04.02 klo 02:13:15

        Säitä tulivuoria ja maanjäristyksiä koottuina kokoelmina:

        http://www.enzed.com/rain.html

        Globaaliskokoisia SST anomaliakarttoja:

        http://www.osdpd.noaa.gov:8080/PSB/EPS/SST/climo.html

        Nino-Muokseleita 17.03.02 klo 05:13:39 (aloitusaika)
        Ennakoin meri-infoa tulevaksi. Mätkin tänne kiinnostavan tuntuisia sivuja varastoon jatkotutkistelua varten. (monesti mainiolle sivulle käy niin, että sitä ei enää toiste löydä yrittämälläkään)

        Asia oli se, että el Nino -ilmiö on käynnistymässä ja siihen liittyväisiä:
        Systeemikuvaus:

        http://www.pmel.noaa.gov/tao/vis/tao-vis.html

        Linkkejä numeerisiin simulaatioihin:

        http://www.pmel.noaa.gov/tao/elnino/simulation.html

        Erilaisia ilmastotaulukoita:

        http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin/index .html

        http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/enso_update/in dex.html


        Ninojatkoja 25.03.02 klo 00:06:51

        Tyynen Meren lämpötilajakauma-analyysejä:

        http://www.bom.gov.au/bmrc/ocean/results/pastanal.htm

        Jatketaan Ninoja 05.04.02 klo 01:42:24
        Kerran sattui mainio sivu kohdalle, ja kun sitä ei silloin pistänyt talteen, niin se on hukassa kauan. Siis tulee hyvänsivunetsimisretkillävastaantulleita kiinnostavahkoja sivusia:

        http://images.google.com/imgres?imgurl=www.cpc.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin_old/figf4b.gif&imgrefurl=http://www.cpc.noaa.gov/products/analysis_monitoring/bulletin_old/&h=500&w=593&prev=/images?q=Nino forecast&start=20&svnum=10&hl=fi&ie=UTF8&oe=UTF8&sa=N

        http://www.atmos.ucla.edu/~wpn/AS102lab/102elnino.html

        RR pk 0.2.2.2.1 9°32'N 88°37'W

        Nykyisin, kun tietokoneen ääressä istuminen vie kaiken joutoajan, luontoakin tulee seurattua enemmän netin kautta, kuin luonnossa kuljeskelemalla. Keräilen itselleni mielenkiintoisten asioiden pikavalikkoa tietokoneen ruudulle, mistä saa yhdellä (tai muutamalla) klikkauksella kiinnostuskohteita näkyviin.

        Tänään uutisista sattui korviin tulivuorenpurkaus jossain Afrikassa ja huomasin, että tulivuorisivu puuttuu omista valikoistani ja Afrikka tuntuu olevan edelleen pimeää maanosaa, mistä tiedonlöytyminen on hankalaa.

        Sääpuolella kiinnostavaa on Atlantilla kehittymässä oleva myrsky, mikä nostanee lauantaiksi tämäntalvisen huippuaallokon Irlannin luoteispuolelle. Pistän tähän pari aallokkoenustekartan sivua (vuorokauden välein):

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.h000h.gif

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.f024h.gif

        http://polar.ncep.noaa.gov/waves/latest_run/nww3_na.f048h.gif

        Seuraava voi olla yllättävä

        http://www.nakokulma.org/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=baari;action=display;num=1018022192;start=50

        Pitänee valitettavasti myöntää, että luontojalkautuminen on kutistunut varsin minimaaliseksi. Lähes kaikki urbaaniasiointikin tapahtuu pyöriväisten päällä.

        Luonnonmukainen luontohavainnointikin tapahtuu turvallisesti kolminkertaisen lasin läpi. Katsetta pikkuisen näyttöruudulta kohottaessa silmiin osuu ensiksi pohjoisten havumetsävyöhykkeiden massiiviyksilö, oksillaan lähes ikkunaa raapien (tosin hieman harsuuntuneena) ja näkemähorisonttia kehystää lähes jokapuolella metsien vyö.

        Siitä viime torstain pienestä tulivuoriuutisesta kehkeytyi varsin massiivinen mediamelskaus. Nyt on jo löytynyt kunnon sivu aiheesta:

        http://www.volcanolive.com/nyiragongo.html

        Englanninkielisenä tosin. Kyseessä taitanee olla Afrikan aktiivisin tulivuori, joka pössähtelee harva se vuosikymmen. Geologiselta sijainniltaan se on mielenkiintoinen, "tulevan valtameren keskiselänteellä".

        Nuo edelliset aaltosivut eivät tunnu toimivan tänään, joten tarjoillaan vastaavia toisen firman tuotteita:

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_000.gif

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_024.gif

        http://www.fnmoc.navy.mil/products/WAM/natl_swht_048.gif

        Tuossa jossakin edellisessä mainittuja seismotaulukoita seuraillessa pisti silmiin keskimääräisrauhallisissa oloissa Norjalaisen käyrästön tänään lisääntynyt mikroseismisyys:

        http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/telemetry_data/KONO_24hr.html

        Kun en tarkemmasti syytä moiseen tiedä, niin arvelemalla päädyin siihen, että myrskyn nostattamien aaltojen jymähtely Norjan etelärannikkoa vasten saa aikaan lisääntynyttä värähtelyä.

        Pannan lisäksi hyvä sääennustekartta

        http://theyr.com/cg/cny/Iee783/F=js*v*020128*14*a*SC*no_Oslo

        >>Se eilinen myrsky siellä Pohjois-Englannissa ja Skotlannissa olikin aika paha. Näyttäisi vähän siltä, että suunnilleen perjantaiksi alueelle osu uusi voimakas myrskyntapainen.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=4500000000000568&posting=22000000009988475

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=4500000000000568&posting=22000000009991359


        >>Ilmastonmuutos on mielenkiintoinen
        Kirjoittanut: seurattava ilmiö 13.8.2005 klo 17.12

        Euroopan pääkaupunkien keskilämpötilojen nousu on helposti seurattava ja selitettäväkin. Paljon lämpöä absorboivaa mustaa asfalttia ja lämpöä tuottavia laitteita ja liikennettä.

        IPCC:n arvio Euroopan lämpenemisestä 0,1 - 0,4 astetta vuosikymmenessä saattaa olla raskaasti aliarvioitu. Eurooppa on välillä 36-70 astetta pohjoista leveyttä ja Nasan mittauksista
        http://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata/ZonAnn.Ts.t xt välillä 44-64N keskilämpötilat ovat nousseet viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana jo yli 0.4 astetta vuosikymmenessä.

        Menneen viikon uutisissa ( Metro 12.8 ) oli, että Länsi-Siperiassa miljoona neliökilometriä ikiroutaa on nopeasti sulamassa (3 astetta 40 vuodessa), jolloin luonnolliset metaanipäästöt kasvavat voimakkaasti (kirjavinkki scifisti aiheeseen Herääminen / Risto Isomäki ).

        Tuoreisiin hiilidioksidi ja metaanikäyriin Hawajilta mitattuna
        http://www.cmdl.noaa.gov/ccgg/iadv/
        valitse kaasu CO2 tai CH4 ja Submit
        vertailun vuoksi neljä miljoonaa vuotta historiaa
        http://www.ens-lyon.fr/Planet-Terre/Infosciences/Climat s/Rayonnement/Effetserre/Images/effetSerre.gif
        paitsi, että CO2 on 365 sijasta jo 380 ppm ja CH4 1600:n sijasta hipoo jo 1800:aa

        Grönlannin mannerjäätikkö sulaa enevällä nopeudella erityisesti lännessä. Tässä jonakin vuonna oli jäätikön ohenemisnopeuksista satelliittimittauksia. Vähän samaa tämänpäiväisistä Verkkouutisista
        http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=76551

        ""Grönlantilainen Kangerdlugssuaq on alkanut liikkua aiempaa nopeammin ilmaston lämpenemisen vuoksi, kertoo ympäristöjärjestö Greenpeace.

        Sen aluksella matkanneet tutkijat havaitsivat viime kuussa, että jäätikkö liikkuu nyt 14 kilometriä vuodessa, kun se vielä vuonna 1988 eteni viisi kilometriä vuodessa.""

        Jäämeren jääpeite ohenee ja supistuu nopeutuvasti:
        Napajäiden prosentuaalinen peittävyys
        Satellite/ North Pole/ Ice concentration
        https://www.fnmoc.navy.mil/PUBLIC/
        ja/ Ice age (värit vaihtuneet)

        Pintalämpöanomalia Jäämerellä paikoin 2-5 astetta
        https://www.fnmoc.navy.mil/products/OTIS/US058VMET-GIFw xg.OTIS.glbl_sstanomaly.gif

        Pohjoinen jää- ja lumipeite
        http://www.rap.ucar.edu/weather/surface/snowNESDISnh.gi f

        Etelä napa-alueella (Nasan taulukosta)lämpeneminen on ollut 60-80 vuodessa 3-4 astetta. Etelämantereen jää ei ole vielä alkanut sulaa, mutta nouseva merenpinta ja/tai myrskyisyyden lisääntyminen lohkoo suuria jäävuoria.

        Paljon muutakin mielenkiintoista tapahtuu koko pallon säärintamalla. Esimerkiksi tästä vuodesta on (taas) tulossa mittaushistorian lämpimin (josta ei ole paljoa pidetty vielä melua).
        Tämän vuoden tähänastisin keskilämpö 0.751 astetta yli keskiarvon (1951-1980). Edelliseksi lämpimin oli 1998 0.707 . >Vähän tarkennuksia ja lisäyksiä
        Kirjoittanut: edelliseen 13.8.2005 klo 20.09

        Tarkennuksia ja korjauksia:

        Länsisiperia kohtaan: ("keskilämpötila on noussut" 3 astetta 40 vuodessa),

        Historiakäyriä hiilidioksidista, lämpötilasta ja metaanista oli 400 000 vuodelta, eikä neljältä miljoonalta vuodelta.

        Metaanista jäi pitoisuusyksikkö ppb pois

        Pintalämpöanomaliasivuosoite pätkääntyi toimimattomaksi
        https://www.fnmoc.navy.mil/products/OTIS/US058VMET-GIFw xg.OTIS.glbl_sstanomaly.gif

        Samaten lumi- ja jääpeitesivuosoite
        http://www.rap.ucar.edu/weather/surface/snowNESDISnh.gi f

        Tämän vuoden lämpimimmyydestä jäi tarkistussivu pois
        http://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata/GLB.Ts.txt

        Lisäys:
        Ei siitä ilmastonmuutoksesta ole aihetta olla huolissaan, täsmätieto riittää. Ilmastonmuutos jyrää eteenpäin jo niin paljon omalla fysiikallaan, ettei sitä voi pysäyttää, eikä oikeastaan olennaisesti hidastaakaan.

        Yksityiskohdat ovat yhä tarkemmin laskettavissa, mitä kaikkea ilmastonmuutos saa aikaan: sateita pohjoisessa, kuivuutta etelämpänä, voimistuvia ilmiöitä: El Nino, NAO, myrskyisyys.

        Ilmastonmuutos yhdistyneenä kuudenteen ja suurimpaan sukupuuttoaaltoon, saastumisen lisääntyminen, elintarviketuotannon rajojen ylitys ja romahdukset eri ravintoketjuissa, viljelymaiden suolaantuminen, pohjavesivarojen loppuminen, energiavarojen kallistuminen, väestönlisäys (n. 10-11 000 henkeä tunnissa, n. 90 miljoonaa vuodessa) (vähevästi tosin) vielä kolmisenkymmentä vuotta korkeintaan, sitten alkavat romahdukset, joissa menehtyy miljardeja ihmisiä; tämän nykyisin elävän sukupolven ja meidän lastemme aikana.

        Tämähän on ollut suurinpiirtein tiedossa jo vuosikymmeniä niille, jotka suhtautuvat tietoon avoimesti. Muutos on vielä vain "kaukana" tulevaisuudessa, eivätkä hälytysmerkit ole katastrofaalisia, ennen kuin hyvin lähellä *Suurta Romahdusta*. Alkuaskeliksi uuteen tietoon suosittelen luettavaksi: Diamond, Jared ;
        Romahdus : miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä / Jared Diamond ; suomentanut Kimmo Pietiläinen
        Julktiedot Helsinki : Terra Cognita, 2005
        Elämisen edellytyksensä menneisyydessä tuhonneiden kulttuurien tuho ennakkovihjeenä omasta tuhostamme.
        ja vaikkapa:
        http://www.roomanklubi.fi/index.php?_sv5
        ja sen raportit kolmeltakymmeneltä vuodelta.


      • tulivuorilinkkejä
        Korpinpoikanen kirjoitti:

        Filippiinien aluetta edelleen tutkaillen kävi ilmi, että joitakin satoja kilometrejä kaakkoonpäin (jo Indonesian puolella) Karangetang tulivuori aloittelee purkautumistaan >>As of the 5th of March, the Volcanology Society of Indonesia (VSI) has reported that Karangetang activity within this week was indicateing with plume emission from main crater also with the recorded of volcanic and tectonic earthquakes.Volcanic Superplumes
        Friday 19th April 2002
        Two superplumes of molten rock appear to be powering through the boundary between the Earth's upper and lower mantle, perhaps feeding volcanoes and affecting movement of the planet's crust. New evidence of the superplumes — located beneath the south central Pacific Ocean and southern Africa — comes from studies of seismic waves. Regions above the superplumes tend to bulge upward.
        Smaller regions of magma rising to the Earth's crust power volcanoes and other hot spots.
        But the superplumes come from far deeper, crossing the boundary between the upper and lower mantle about 400 miles deep, an area that had been thought by some scientists to impede the flow of material.
        Emphasis so far has been on the cold down-moving subducted plates and their critical role in mantle dynamics but the superplumes may play an important role as well.
        The plateaus of southern and eastern Africa are about 1,600 feet higher than most old continental areas in the world. This is referred to as the ``African superswell.'' There are volcanoes in Africa and in the southern Atlantic Ocean that could be related to the superplume in the same way as Hawaii and other hotspot volcanoes in the southern Pacific may be related to the Pacific superswell.

        Volcano Links on the Web
        http://www3.baylor.edu/~Vince_Cronin/PhysGeol/volcano.sites.html
        Parhaillaan purkautuvat
        http://www.arl.noaa.gov/ready-bin/ashcurrent.pl
        Purkautuvaisimmat
        http://volcano.und.edu/vwdocs/current_volcs/current.html
        tulivuoriuutisia
        http://volcano.und.edu/vwdocs/whats_new.html
        The Global Volcanism Program (GVP)
        http://www.hrw.com/science/si-science/earth/tectonics/volcano/
        Southwest Volcano Research Centre
        http://www.swvrc.org/updates.htm


    • Korpinpoikanen

      Nyt kesämäisten ulkoilma-aikakausien lähestyessä voisi olla paikallaan liittää mukaan säisiä valikoita.


      FMI pilvet
      Ruotsin säät
      Ruotsin uv-indeksi
      uv koko maailma
      Maailman otsoni
      Tanskan säät
      Maailman sää
      Real-Time-data
      Reaaliaikakuvia pallolta
      Sääkartta
      UV-säteily Helsingissä
      Euroopan pilvenlämpö animaatio
      myskybongari
      säähavaintoja
      euroopan pilvet
      terminaattori
      aallonkorkeus
      numeerinen meteorologia
      vedenkorkeus ja aallokkotietoja
      Ruotsin vedenkorkeustiedot
      rannikkoasematiedot
      myrskyareena
      sääjuttuja
      säälinkkejä
      uusi säälinkki
      Kuopion salamalaskuri
      salamatutka Saarijärvi
      salamatutka Muurame
      Skandinavian Salamat 24h
      Saksalainen salamakartta
      Saksalainen Salamahistoria
      Euroopan salamahistoriakartta
      Tukholman salamatutka
      eestin sadetutka
      atlantin hurrikaanit
      hurrikaani
      Mikon sääsivu
      euroopan tuuli
      online linkkejä
      Hyvät Tähti- ja säälinkit

    • poikanen

      Suomalaisten salamatutkien osoitteita
      Espoo http://lightning.acr.fi/latest-4.html
      Joensuu http://www.jokivirtaa.com/ukkonen.html
      Kuopio http://193.167.77.28/weather/lightning/
      Loviisa http://www.linnunrata.net/saa/ukkonen.htm
      Mikkeli http://www.koti.reimari.net/radiopalve/
      Muurame http://www.thunder.dns2go.com/storm.html
      Porvoo http://koti.mbnet.fi/~zany/s-feric-map.html
      Saarijärvi http://80.246.169.132/ya/keli/ukkonen.htm
      Tampere http://tutka.vip.fi/

      Eurooppalaisia salamatutkia
      Blitze http://www.wetterzentrale.de/pics/Rsfloc.html
      Intensiteetti http://www.wetterzentrale.de/pics/Rsfloc2.html
      Aika-animaatio http://www.wetterzentrale.de/pics/sfanim.html
      Historia http://www.weatheronline.co.uk/include/frame_blitze_euro.htm
      Aika-asteikolla http://www.sca.uqam.ca/lightning/map_sfuk.php?time=0&lang=en
      Puolen tunnin intensiteetti http://www.sca.uqam.ca/lightning/eur_sfuk_loop_e.html
      Salamat satelliittikuvassa http://aviationweather.noaa.gov/gcd/graf/expeurope.gif

      Alueellisia
      Belgia http://www.weatheronline.co.uk/include/frame_blitze_BX.htm
      Englanti http://www.weatheronline.co.uk/include/frame_blitze_UK.htm
      Brittein saaret http://www.ee.umist.ac.uk/mcee/downloads/lmap.html
      Ranska http://www.meteorage.fr/meteorage.fr/index.html
      Ranska ajassa http://www.weatheronline.co.uk/include/frame_blitze_FR.htm
      Ranska-Br. http://infoclimat.free.fr/boltek.htm
      Hollanti http://home.kabelfoon.nl/~casaga/bliksem_maassluis.htm
      Hollanti-KeskiEurooppa http://www.xs4all.nl/~jlpicard/ldn/gb.html
      Israel http://www.weather.israel.net/lightning.jpg
      Itävalta http://www.weatheronline.co.uk/include/frame_blitze_OS.htm
      Itävalta2 http://wetter.orf.at/blitz?reg=oe
      Saksa-Puola http://onweb.blids.de/blids/gpg/lex1/mapdisplay_free.jsp?nav1=products&nav2=spion
      Pohjois-Saksa http://www.blikseminslagen.com/vdh/gpg/lex1/mapdisplay_free.jsp
      Saksa ajassa http://www.weatheronline.co.uk/include/frame_blitze_DL.htm
      Saksa http://www.blitz-radar.de/
      Etelä-Saksa http://www.brandys-wetterseite.de/Blitz.html
      Saksa http://www.mc-wetter.de/blitz/free.html
      Sveitsi http://ftp.meteorage.com/images/suisse_impacts_rt.gif
      Sveitsi ajassa http://www.weatheronline.co.uk/include/frame_blitze_SW.htm
      Pohjois-Italia http://www.bitline.it/livelighting.htm
      Keski-Italia http://www.abruzzometeo.it/fulmini.html
      Puola http://stan.pogody.pl/s_burze.shtml
      Skandinavia 5kooste http://www.energy.sintef.no/produkt/lynreg/lyn-web/index2.asp
      Tanska http://www.webvejr.dk/lyn.htm
      Tanska-PS http://www.dmi.dk/vejr/lyn/lyn.html
      Ruotsi http://www.wighsnews.se/vader/askrisk2.htm
      Etelä-Skandinavia http://www.artech.se/~bpark54/trackerindex.htm

      Koko maailma satellitipohjalla http://www.westwind.ch/an.php?p=lig,0,http://www.meteonews.ch/fr/world/sat/lightsat,.jpg,1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12

    • Maxilinkistö
    • jasper112

      kuka katto tänä aaamunu säätiedot lauantaina vaasassa on ukosta

    • aenpjeou
    • oo mikään

      räppipalsta.

    • Ndime

      Ju lutem jam. Nje nana 22vjeqar kam. Nje vajz 2vjet burr ime per momentin esht ne austri ai esht pa letra e kam qu me na ndismj e kam jet teper veshtri po burr jem qka punon nuk i interee per mu as qiken familja e ti esht 16antare punoj shpi e kqyr qiken ju lutem ndomin qka bon ju lutem se jam teper keq as familan jem so shume e paser ju lutem ndimon

      • Ndime

        Ju lutem ku esht nr jem kontaktus ju lute. Ndimon ju lutem


    • Ndime

      0038971832774

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      211
      1682
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      141
      1435
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      54
      1163
    4. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      64
      1142
    5. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      74
      1045
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      55
      960
    7. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      107
      947
    8. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      870
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      82
      840
    10. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      6
      831
    Aihe