Taannoin Neuvostoliiton aikana ns. länsimainen media meidän oman Idän inhaajaporukkamme suotuisalla myötävaikutuksella syytti meidän ulkopolitiikkaamme kyyristelystä. Ja lanseerattiinhan suomettumisen termikin debattimarkkinoille.
Neuvostolittoa ei enää ole. Nyt nuo taannoiset kyyristelysyytösten viljelijät harjoittavat sitä samaa toimintaa itse ainakin meillä täällä Koti-Suomessa. Seppo Lavikainen kirjoittaa Karjalainen -lehden keskustelusivulla 21.9.12 otsakkeella "Liittovaltio rakennetaan salassa suomalaisilta". Hän nostaa esille Puolan pääkaupungissa Varsovassa hiljattain järjestetyn kokouksen, johon osallistuivat 11 EU-maan ulkoministerit eli siis Saksan, Ranskan,Italian, Espanjan, Puolan, Hollannin, Itävallan, Belgian, Tanskan, Luxemburgin ja Portugalin ulkoministerit. Suomi ja Ruotsi oli jätetty pois kokouksesta kuten myös Iso-Britannia ja Irlanti.
Tuossa Varsovan ulkoministerikokouksessa katsottiin tarpeelliseksi poistaa Iso-Britannian veto-oikeus EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Seppo Lavikainen kirjoittaa: - Yhdentoista maan edustajat sanoivat myös, että EU-sopimuksia pitäisi tulevaisuudessa muuttaa "suuren enemmistön perusteella" yksimielisyyden sijaan eli sopimuksia ei voisi enää estää "ei"-äänellä.
Euroopan parlamentille Varsovan kokous esitti säädettäväksi lisäoikeuksia. Euroopan presidentti pitäisi valita vaaleilla. Yhteistä puolustuspolitiikkaa johtaisi EU:n ulkoministeriö paronitar Catherine Ashtonin alaisuudessa. Kaiken kaikkiaan tavoite määriteltiin: - Jotta Eurooppa olisi todellinen globaali johtaja ja voimakas vaikuttaja, se tarvitsee vahvan institutionaalisen pohjan.
Suomen hallituksen ministeri A. Stubb (Kokoomus) ei halua kansanäänestyksiä meillä Suomessa uusien liittovaltiosopimusten johdosta, Lavikainen kirjoittaa. Stubb on sanonut: - Jos sopimusmuutos tarvitaan, sitten se pitää tehdä. Lavikainen toteaa, että Suomen mediat eivät halua uutisoida tälläisia asioita ja kysyy: - Miksi?
Liittovaltio tekeillä ja Suomen media kyyristelee
10
239
Vastaukset
Kun yritän tiivistää tuota Euroopan unionin vaiheittaista vääntämistä askel kerrallaan liittovaltion suuntaan, niin suhteessa suomalaiseen mediaan asetelma voitaneen ilmaista seuraavasti: "Onko suomalainen media liittovaltioasiassa vallan vahtikoira vaiko liittovaltioittajien työrukkanen?". Taustana tälle kysymyksen asettelulle on Suomen EU-jäsenyyteen johtanut tapausten kulku, jossa median edustajat itse ovat todenneet, mitenkä media otti meillä Suomessa itselleen missiotehtävän viedä Suomi EU-jäseneksi. Nyt jälkeen päin se on myönnetty.
- Terävä kirves odotta
Liittovaltio tekeillä ja Suomen media kyyristelee. Tämä lause pitäisi olla: Liittovaltio tekeillä ja Suomen PASKA kansalainen kyyristelee.
Suomen kansalaisten näkemyksen selkeän esillesaamisen merkeissä olisikin aiheellista järjestää uusi kansanäänestys, jossa olisi kaksi kysymystä:
1) Otammeko uudelleen käyttöön oman rahan ja irtaannumme euroraha-alueesta?
2) Haluammeko torjua liittovaltion ja säilyttää mahdollisimman paljon omaa päätösvaltaamme ja sitä myös lisätä?
Sikäli mikäli näihin kumpaiseenkin kysymykseen muotoutuisi kansanäänestyksessä vastaukseksi huomattava "Kyllä"-äänien enemmistö, niin jatkoa varten olisi oltava optio kolmannen kysymyksen merkeissä järjestettävästä kansanäänestyksestä, jonka aiheena olisi irtaantuminen Euroopan unionista ja itsenäisyyden palauttaminen esim. Sveitsin mallin mukaisen statuksen saavuttamiseksi.
Kun äänioikeutetut kansalaiset pääsisivät ilmaisemaan kantansa, niin sen jälkeen ei tarvitsisi syyttää kansalaisia kyyristelystä. Ja erityisesti Yleisradiolle olisi määrättävä kansanäänestystä edeltävänä kampanjointiaikana ankaran tasapuolisuuden ohjesääntö ohjelmatoiminnassaan kansanäänestykseen liittyvässä sisällöntuottamisessa.- Tässä on
Leiriniekka kirjoitti:
Suomen kansalaisten näkemyksen selkeän esillesaamisen merkeissä olisikin aiheellista järjestää uusi kansanäänestys, jossa olisi kaksi kysymystä:
1) Otammeko uudelleen käyttöön oman rahan ja irtaannumme euroraha-alueesta?
2) Haluammeko torjua liittovaltion ja säilyttää mahdollisimman paljon omaa päätösvaltaamme ja sitä myös lisätä?
Sikäli mikäli näihin kumpaiseenkin kysymykseen muotoutuisi kansanäänestyksessä vastaukseksi huomattava "Kyllä"-äänien enemmistö, niin jatkoa varten olisi oltava optio kolmannen kysymyksen merkeissä järjestettävästä kansanäänestyksestä, jonka aiheena olisi irtaantuminen Euroopan unionista ja itsenäisyyden palauttaminen esim. Sveitsin mallin mukaisen statuksen saavuttamiseksi.
Kun äänioikeutetut kansalaiset pääsisivät ilmaisemaan kantansa, niin sen jälkeen ei tarvitsisi syyttää kansalaisia kyyristelystä. Ja erityisesti Yleisradiolle olisi määrättävä kansanäänestystä edeltävänä kampanjointiaikana ankaran tasapuolisuuden ohjesääntö ohjelmatoiminnassaan kansanäänestykseen liittyvässä sisällöntuottamisessa.Media joka ei kyyristele ja kertoo Euroopan unionista niin kuin asiat ovat.
"Mikä on tilanne Euroopassa nyt?"
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5344
- Kehittely jatkuu...
Turha meidän on unelmoida yksinäisenä saavuttavamme jonkin Sveitsin kaltaisen aseman. Realistisempaa on puhua joutumisesta samaan ryhmään muiden entisten YYA-maiden kanssa: Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Romania, Bulgaria. Näitähän Venäjä mielellään valvoo ja ohjaa diplomaattisin keinoin kuin sitten meitäkin.
Olemme omin konstein pyristelleet hieman etäämmälle Venäjästä ja se etäisyys kannattaa säilyttää, vaikka ei tämmöinen pohjoinen provinssi paljon muita kiinnostakaan, mitä nyt kaivokset ja mahdollisesti pohjoisen öljyjen ja kaasun hyödyntämisen yhteydessä.
Viime aikoina on esitetty uusi mahdollisuus, että EU jakautuisi kahteen ryhmään: tiiviimpi keskusta, jolla olisi liittovaltion piirteitä ja reunamaat, meille kai luontevasti sopisi reunamaan rooli ja osittainen jäsenyys kun meillä noita vastarannankiiskiä näyttää riittävän. Ja joille huonompikin elämä kelpaa.- Kun unohdetaan
Turhanpäiväinen russofobia yhtä suurimmista kauppakumppaneistamme kohtaan, niin Suomen viiteryhmä oli ennen EU:ta pohjoismaiset hyvinvointivaltiot, ei mikään noista luettelemistasi.
EU aikana toki olemme valuneet noiden suuntaan, mutta harvempi sitä toivoo, joten tässäkin EU on vain huono asia.
http://tyhmyri.wordpress.com/2012/10/24/euroliittovaltiossa-suomi-maksaisi-jopa-8-miljardia-vuodessa-ja-leikkaisi-omia-menojaan-saman-verran-laskelma-yleison-pyynnosta/
Tuossa on todella hyvä talousblogi, jossa käsitellään paljon tätä eurokriisiä. Liittovaltio tarkoittaa Suomelle suuruusluokkaa 6-8 miljardia maksettavaa liittovaltion kassaan, joka vuosi. Liekköhän veronkorotuksilla pystytään keräämään tuota summaa, sillä olemme kokonaisveroasteeltaan jo maailman kärkivaltioita. Ei ole varaa korottaa veroja. Tuo tarkoittaa sitä, että julkisia palveluita on karsittava se 6-8 miljardia.- kenen eurot jaossa?
Arkisto Arkisto 2009
Arkisto 2010
Arkisto 2011-01
Arkisto 2011-02
Arkisto 2011-03
Arkisto 2011-04
Arkisto 2011-06
Arkisto 2011-07
Arkisto 2011-08
Arkisto 2011-09
Arkisto 2011-10
Arkisto 2011-11
Arkisto 2011-12
Arkisto 2012-01
Media-arkisto
Arkisto 2011-05
Myytävät tuotteet
Ohjeita
Vaalit 2012
Äänite/Radiotallenne
10 syytä erota EU:sta
1.Suomen valtiollisen itsenäisyyden palauttaminen Valtio on silloin itsenäinen kun se ei ole minkään muun valtion alainen. EU:n perustuslailla (Lissabonin sopimuksella) Unionista tulee liittovaltio ja Suomesta sen osavaltio.
2.Suomen kansan palauttaminen ylimmän vallan haltijaksi EU-Suomessa ylin valta on EU:n elimillä eikä Suomen kansalla. Eduskunnalla ei ole ollut oikeutta luovuttaa kansalle kuuluvaa valtiovaltaa kenellekään – ei myöskään EU:lle.
3.Aidon demokratian palauttaminen Demokratiassa eli kansanvallassa kansalaiset voivat päättää tulevaisuudestaan ja valita lainsäätäjät. EU-Suomen laeista säädetään valtaosa Brysselissä ja ne ovat Suomen omien lakien yläpuolella. EU ei ole demokratia vaan harvainvalta, jota ohjaavat suuryritysten ja suurten jäsenmaiden edut.
4.Sotien ja sotilasliittojen ulkopuolella pysyminen EU-Suomi on mukana Unionin tulevissa sodissa ja myös sen ristiriidoissa muiden suurvaltojen kanssa. Puolueettomuuspolitiikka on paras turva Suomelle, sillä tosipaikan tullen suomalaiset joutuvat kuitenkin vastaamaan itse itsestään.
5.Oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan pyrkiminen EU:ssa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Toisinkin voisi olla. Oikeudenmukaisempi yhteiskuntakehitys on mahdollinen, mutta ei EU:ssa. Kasvavat EU:n nettojäsenmaksut vievät niitä miljardeja, joilla voitaisiin parantaa peruspalveluita Suomessa.
6.Siirtyminen kiihkokapitalismista kohti tervettä markkinataloutta Pääomien, yritysten ja työpaikkojen rajoittamaton siirtely lisää työttömyyttä ja eriarvoisuutta. Keinottelua on hillittävä ja markkinoiden on palveltava kansalaisia eikä päinvastoin.
7.Oman talous- ja työllisyyspolitiikan palauttaminen Osana eurotaloutta Suomi imetään kuiviin pääomista kun ulkomaiseen omistukseen siirtyneiden yritysten voitot viedään pois maasta. Samalla putoaa pohja hyvinvointipalveluilta. Voimme rakentaa taloutta ja tulevaisuutta kestävälle pohjalle kun meillä on oma talouspolitiikka ja oma raha.
8.Oman ruuantuotannon turvaaminen Puhdas kotimainen ruoka on perusihmisoikeus. Oma maataloustuotanto voidaan turvata vain itsenäisessä Suomessa EU:n ulkopuolella.
9.Kansainvälinen yhteistyö Vain sellainen voi tehdä aitoa yhteistyötä, joka hallitsee itseään. EU-Suomi on sidottu EU:n politiikkaan, joka riistää köyhimpiä maita ja hyödyttää harvoja. Itsenäinen Suomi voisi olla edelläkävijä YK:ssa ympäristöasioissa ja rauhan rakentamisessa. EU on kansainvälisessäkin politiikassa ongelma – ei ratkaisu.
10.Tulevien sukupolvien takia Emme saa pettää tulevia suomalaisia sukupolvia ja sitoa heitä EU:n liittovaltiokehitykseen. EU-jäsenyys ei ole tuonut Suomelle mitään sellaista hyvää, jota emme olisi saaneet EU:n ulkopuolella.
Suomi voi erota EU:sta eduskunnan enemmistön päätöksellä.
Näin IPU- itsenäisyyspuolue,tule mukaan toimintaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723033
- 552675
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322285- 792168
- 951976
- 351785
- 121566
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171517Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301350Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291329